Jukka Nisula

"Stearman-center" Ruotsiin

3 viestiä aiheessa

Tyypit Stearmaniin!

 

Ruotsalaisessa warbird-maailmassa tuntuu menevän lujaa juuri nyt. Maahan on saapunut uutta Spitfireä, Mustangia ja muitakin vastaavia projekteja on työn alla. Tunnettu ruotsalainen ilmailumies ja lentonäytösesiintyjä, Sten Svensson (voiko ruotsalaisempaa nimeä olla edes!) avaa Eslöviin Ruotsiin "Stearman-centerin". Siellä on tarkoitus antaa koulutusta ja tyyppilentoja Boeing Stearman-kaksitasokoneella kiinnostuneille. Siinäpä tilaisuus tyyppikiilareille tutustua vähän harvinaisempaan koneeseen. "Stearman-centerissä" voi myös ostaa huoltotoimintaa ja ylläpitoa vanhoille koneille.

 

Svensson toi tämän kyseisen Stearman-koneensa Ruotsiin vuonna 2007 ( tunnus oli N66557). Kone on maalattu traditionaaliseen amerikkalaiseen 1930-luvun maalaukseen, sininen runko, keltaiset siivet ja vanhat jenkkitunnukset.

 

lähde: Svensk Flyghistorisk Tidning 2/08

 

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Täältä näyttäisi löytyvän herrasta kuva jo vuodelta 2006:

 

http://www.myaviation.net/search/photo_search.php?id=00900966&size=large

 

Joo, kaveri on lennellyt muillakin Stearmaneilla ja on omistanut tietääkseni useammankin Stearman-yksilön. Näytöksissä "wingwalking"-hommaa myös. Käänsin tuon ruotsalaisten kirjoituksen niin, että tämän viimeisimmän koneen hän olisi hankkinut vasta 2007. Ja se on eri maalauksessa kuin tuo kuvan.

 

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään