Jukka Juutilainen

RFC:n Flyboysta RAF:n Mosquito mannekiiniksi

7 viestiä aiheessa

Komeita rojekteja, ei voi muuta sanoa  :thmbup:

 

Tuollainen B- tai C-mallin huuva voisi olla aika kiva peruukkitelineen koriste - prismalasien kanssa tietenkin! Muistelen nähneeni jossain myös sellaiset aurinkolinssit, jotka eivät makaa kiinni Mk VII:n pinnassa vaan ovat niistä kymmenkunta senttiä irrallaan. Muistankohan väärin  ???

 

Maskeista taas - nooh, kun nyt jostain kävelisi käsiin wanhaan kunnon ramshorniini sopiva kohtuuhintainen MS22001. Ja se ZSh-3 ulkokypäräkin on vielä hankimatta ja...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Laitanpa kaima arvioitaviksi nämä mannekiinit vuodelta 1963. Eli kyseessä tuo mainio elokuva Cliff Robertsonin johdolla, joka ajoittuu Norjaan ja vuoteen 1944. Onko asut autenttiset! :) Mosquitoilla lennettiin siis.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jukka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näkyisköhän tuossa ylimmässä kuvassa RAFfinoidut ruskeat pitkävetskariset lentobuutsit mallia 1941. Alempana taas soljelliset 1936:n kuosia. 1943 suurta huutoa taas olivat "pakosaappaat", joista saattoi oikeaan jalkineeseen piilotetun terän avulla leikata varret pois. Jäljelle jäivät vain siviilikenkien näköiset bläägät  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hieman offina: tehtailtaisiinpa nykyäänkin yleisemmin kunnon pituisia lammasnahkasaappaita -  myös miehille. Naisväelle kyllä löytyy, mutta uroille vain noita puolipitkiä :(

 

Tämä nykyinen lentohaalarien tarrakulttuuri helpottaa elämää: voi tilaisuuden mukaan vaihtaa sopivat lätkät tarvitsematta sonnustautua kokonaan uuteen kostyymiin. Katselin yhdestä dokkarista, kun jenkkipojat riipivät ihan kaikki koristeet pois ennen lentoa Persianlahden maisemiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Terve!

 

Täytyy sanoa, että hieno, siis TODELLA hieno on tuo kokoelmasi :thmbup:

Kaiketi tuota jo voisi ilmailumuseoksi kutsua. Koska avataan yleisölle?  ;)

 

15 € pääsymaksu...

 

terv. risto

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään