Guest mty

Koivulahden lento-onnettomuuspaikka

3 viestiä aiheessa

Tervehdys!

 

Ehdin pitkästä aikaa palata aiemmin keväällä tutkiskelemani aiheen pariin käydessäni Vaasassa.

 

Koivulahden lento-onnettomuuden tapahtumapaikka sijaitsee Koivulahden kirkonkylän tuntumassa, muutamia kilometrejä etelään ns. Storängenin kylän(?) alueella. Tarkat koordinaatit lienevät n. 10,5 km EFVA suuntaan 018. Täältä onnettomuuspaikalle vei muutama toinen toistaan kapeampi hiekkatie, jonka jälkeen viimeinen kilometri oli pellonreunaa, hakkuuaukeita ja koskematonta metsää. Kaiken keskellä oli hyvin hoidettu ja kaunis kivinen muistopaasi, jossa onnettomuuden uhrien nimet sekä ruotsinkielisiä muistosäkeitä ripustettuna tauluihin ympäri aluetta.

 

Paikka oli merkitty tiekarttaan muistomerkkinä, mutta tieyhteyksiä tai mitään muistomerkkeihin liittyviä selityksiä sinne näkynyt kartassa. Kiitos paikalle eksymisestäni kuuluu ystävällisille suomenruotsalaisille Koivulahden Essolla :)

 

Otin paikalta myös muutamia kuvia ja voin laittaa ne tänne nähtäväksi kotikoneelle päästyäni. Onko kellään muulla kokemuksia kyseisellä paikalla käynnistä? Löytyykö myös Maarianhaminan onnettomuuspaikalta vastaavanlainen muistomerkki?

 

Tuntui oudolta, miten todella hyvin hoidettu ja hieno, arvokas paikka sijaitsi täysin koskemattoman metsän ja vuosikymmeniä käyttämättömän näköisen polun päässä. Ainoat opasteet paikalle olivat keltaiset nauhat puissa muutaman sadan metrin välein ja puiset lentokoneen muotoiset viitat, joita kuitenkin oli vain keskellä metsää paikan välittömässä läheisyydessä. Lähimmältä isommalta tieltä ei ollut minkäänlaista opastusta.

 

Itse onnettomuuspaikassa pisti silmään sen pieni koko. Puut ympärillä olivat oman biologisen tuntemukseni perusteella onnettomuutta vanhempia, yli 40-vuotiaita eikä raportin mukaan puita törmäyksessä juuri katkeillut. Onnettomuusalue oli kooltaan n. 15 x 15 metriä ja edelleen täysin tunnistettavissa Viikkosanomien 40 vuoden takaisesta ilmakuvasta.

 

Onko kellään (Håkan Sandberg & co) mitään uutta/lisättävää foorumissa aiemmin käytyyn Koivulahti-keskusteluun ?-)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Onko kellään (Håkan Sandberg & co) mitään uutta/lisättävää foorumissa aiemmin käytyyn Koivulahti-keskusteluun ?-)

 

Mikä sattuma lähden huomenna Vaasaan ja maanantaina poikkean Koivulahteen. Olen tehnyt lukuisia haastatteluja mm kolmea tutkijalautakunnan jäsentä.

Tapahtumien kulku vastaa hyvin lautakunnan lausuntoa mutta inhimilliselle tekijälle on löytynyt aika paljon lisäaineistoa.

HS

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itsekin olen menossa sinne jonakin päivänä. Olisi todella hyödyllistä jos voisit laittaa pari kuvaa tänne, niistä saisi varmasti jonkinlaista opastusta nyt kun mainitsit paikan olevan keskellä metsää ja ilman "julkista opastusta".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään