Guest kiza

Lisäinfoa Kristiansandin kentällä olevasta koneesta?

4 viestiä aiheessa

Moi!

 

Löysin arkistoista viime kesältä kuvan, joka on otettu Kristiansandin kentältä, sotilaspuolen rakennusten läheltä. Koneessa vain merkinnät H-AZ. Mikähän tämän tarina on? Entä minkä merkkinen/mallinen kone on kyseessä, ja milloin se on poistettu käytöstä?  ???

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sarjanumero on tuossa Jarin viestissä ensimmäisenä. Sarjanumero on näköjään joskus oikein lukenut peräsimessäkin http://www.planepictures.net/netshow.php?id=574565. Norja käytti noita Thunderflashejä vuosina 1956-1969.

 

Kyseinen kone lensi viimeisen lentonsa 28.11.1969 lentäjänään Ltn Geir Aspelund. Samalla reissulla oli mukana myös AZ-D lentäjänään Ltn Erland Stalund. Lento oli Ryggestä Kjevikiin. Oli käytössä Ilmavoimien Teknisellä koululla, sitä en sitten tiedä milloin nokkaan tiensä löysi.

 

No enhän minä näitä tietoja tietenkään tiedä mutta sarjanumeron pistäminen googleen auttaa kummasti. Nuo samat tiedot mitkä Jari pisti saa http://www.scramble.nl sivustolta Database osiosta. Sitten taas jos tarkempi tieto kyseisestä konetyypistä Norjan ilmavoimien palveluksessa kiinnostaa niin http://www.nak.no/flynytt/pdf/Flynytt-2-02.pdf ja sivulle 40

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla