Ilkka Mäkelä

Adam Aircraft jatkaa toimintaansa uudella omistuspohjalla

9 viestiä aiheessa

Adam Aircraft on pannut lapun luukulle ainakin toistaiseksi ja lähettänyt kotiin loput 500 työntekijää. Yhtiön rahoitusneuvottelut eivät ole tuottaneet tulosta. Lisää pääomaa olisi pitänyt saada jostakin ainakin 100 miljoonaa dollaria.

 

A500-koneiden valmistus keskeytyy ja A700:n sertifiointi samoin. Koneita oli jo tilattu miljardin dollarin edestä, mutta tämä ei silti ole vakuuttanut rahoittajapiirejä ja yhtiön tulevaisuus on nyt kokonaan auki.

 

http://www.rockymountainnews.com/news/2008/feb/12/adam-aircraft-shuts-down/

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Adam_Aircraft_Industries

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Adam Aircraft kuulostaa aivan englanninkielisestä Musta Pekka -korttipakasta vedetyltä nimeltä. Kapteeni Koukku, Antti Aeronautti, Puuha-Pete ja Adam Aircraft.

 

Sori, oli pakko... :laugh:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koska USA:ssa alkaa olla pula lentokoneteollisuuden työntekijöistä (mm. eläköitymisen takia), niin Adam Aircraftin työntekijöiden on helppo saada uusia alan töitä, mikäli muutto toiselle paikkakunnalle ei ole ongelma.

 

Mm. Cirrus, Bombardier, Eclipse, Dassault ja Gulfstream ovat järjestäneet rekrytointi- tai informaatiotilaisuuksia.

 

http://www.denverpost.com/business/ci_8298956

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Hyvä tietysti, jos työntekijät löytävät töitä, mutta niitä saattaa vähän hatuttaa, jotka ovat koneita tilanneet ja kenties niistä jo jotain maksaneet. No, lentokoneiden ostelu ei tietenkään ole mitään köyhäin huvia...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Adam Aircraft on jättänyt konkurssihakemuksen (ei konkurssisuojaa vaan totaalisen likvidoinnin Chapter 7:n mukaan), mikä ei ole enää yllätys. Saa nähdä, kelpaako Adamin mahdollinen varallisuus ja oikeudet konetyyppeihin vaikka jollekin muulle alan yritykselle. Melkein valmiit ja melkein sertifioidut A700 ja A500 voisivat vaihtaa omistajaa halvalla?

 

http://www.avweb.com/avwebbiz/news/AdamAircraftDeclaresBankruptcy_197189-1.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuossa jutussa on asiavirhe, joka on aiheellista korjata. Adam Aircraftin osti kylläkin yhtiö nimeltään AAI Acquisitions, mutta sillä firmalla ei ole Textron-yhtiöiden (mm. Bell, Cessna ja Lycoming) kanssa mitään tekemistä, vaan se on venäläisen Industrial Investors-yhtiön perustama yritys. Nimi on siis melkein sama kuin Textron-yhtiöihin kuuluvalla AAI Corporationilla. Cessnan ja Adam Aircraftin takana ei siis ole sama yritys.

 

Flightglobalin korjattu uutinen:

 

http://www.flightglobal.com/articles/2008/04/07/222811/corrected-aai-buys-adam-aircraft-for-10-million.html

 

Adamin uusi venäläinen omistaja, jolla on ennestään omistuksessaan mm. venäläinen taksilentofirma Dexter ja charteryhtiö Velvet Club, saattaa keskittyä pelkästään sertifioimaan A700:n ja jättää A500-mallin pois tuotannosta:

 

http://www.flightglobal.com/articles/2008/04/17/223043/new-adam-aircraft-owner-may-drop-a500-piston-twin.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään