Mika Kujanpää

Yksi Win XP kahteen koneeseen?

6 viestiä aiheessa

Netissä tuntuu olevan keskusteluja aiheesta ja toiset sanoo juu, toiset ei... ??? Vanhemmat on hommaamassa Xp home edition -käyttiksen koneeseensa, OEM -version. Saman katon alla on myös toinen kone johon voisi samalla käyttiksen uusia jos se vaan samalta levyltä on luvallista tehdä. Molemmissa koneissa on tällä hetkellä win 2000. Tällä palstalla tietoa varmasti löytyy joten saako yhdeltä levyltä asentaa käyttiksen kahteen koneeseen samassa taloudessa?

 

-Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin, kaikki Windowsin OEM-asennus-CD:t ovat samanlaisia, eikä ole väliä miltä CD:ltä asentaa. Asennuksen aikana näpyteltävä koodi yksilöi lisenssin. Jokainen kone tarvitsee oman koodinsa, joka OEM-Windowsilla varustetuissa koneissa löytyy koneeseen liimatusta tarrasta. Läppäreissä ja joissain muissakin merkkikoneissa on mallikohtainen palautuslevy, joka sisältää Windowsin lisäksi ajurit ja oheissoftat, eikä koodiakaan kysellä. Näihin ei tietenkään kannata ruveta Windowsia pystyttämään tavalliselta Microsoftin OEM-levyltä, kun se on työläämpää.

 

Sinulla ei ole siihen Win2000-koneeseen XP-lisenssiä, eikä OEM-käyttikseen myydä päivityksiäkään, joten saadaksesi siihen XP:n tai Vistan sinun on ostettava koko käyttis.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia infosta. Eilen asensin xp:n porukoiden koneeseen ja pitää tässä myöhemmin laittaa vaan tuo win 2000 uudestaan toiseen masiinaan. Edellisestä asennuksesta on aikaa useita vuosia joten voisi kone hieman nopeutua kun tuon tekisi.

 

-Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään