Kauko Lehtinen

Toisen maailmansodan sotakoneita Los Angelesissa

5 viestiä aiheessa

Kun pääsin vauhtiin kuvien esille laittamisessa niin pukataanpa näytille toinenkin kuvasarja. Kävin lokakuun lopulla työreissulla Los Angelesissa ja lentokentän laidalla huomasin ravintolan nimeltä Proud Bird. Ravintolan pihalla oli joukko ensimmäisen ja toisen maailmansodan aikaisia lentokoneita. Koneet olivat suojattomina Kalifornian paahteisen taivaan alla ja se näkyi niiden kunnossa: paahtuneita ja pölyisiä koneita. Ohessa on muutama näppäilytason ikuistus noista koneista:

 

Bell X-1

[ attachment removed / expired ]

 

Douglas SBD-5 Dauntless

[ attachment removed / expired ]

 

 

North American P-51 Mustang

[ attachment removed / expired ]

 

 

http://www.kolumbus.fi/kaukolehtinen/Proudbird/index.htm

 

Näidenkin kohdalla arvostan kommenttejanne ja tarkennuksia mm tyyppimerkintöihin. Yhtä tyyppimerkintää jo hioin itsekin, kun esittelytaulussa väitettiin konetta Fokker D-VI:ksi, jollaista en kuitenkaan löytänyt mistään lähteistä. Kertokaa, jos tiedätte siitä tai muista enemmän.

 

Kake

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mielenkiintoinen ravintola?

 

Tuosta koneiden "muovisuudesta"... näyttäisi niinkuin niistä suurin osa olisi ihan aitoa tavaraa mutta osa taas sitten.....  ::)

 

Esmes tuo Mersu näyttää siltä että se yrittäisi olla G6AS jossa on Emilin pyrstö. Samaten tuo P-38 jossa nuo kissan päivät on... ainakin kuomu näyttää olevan suurilta osin lattarautaan kasattu popniiteillä.....  ;D

 

Kaikesta huolimatta käymisen arvoinen paikka varmasti. Ja Warbird kuvat on aina kiitoksen arvoiset.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jep, ilman muuta. Lisään ne tuonne ensimmäiseen ja teen saman Peenemünden kuviin. Sääntö oli unohtunut mielestä, kun ajatuksena oli säästää sivutilaa käyttämällä pelkkää linkkiä. Kiitos muistutuksesta.

 

Jukan ja Orvon havaitsemaan muovisuuteen liittyen tosiaan Fokker, Spad ja Mersu vaikuttivat "vähemmän aidoilta". Pitääpä katsella alkuperäisistä kuvista josko niistä saisi jotain irti.

 

Kake

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitokset tarkennuksista ja linkeistä Jukka. Myös tuo Bell X-1 on replika. Oikea sarjanumeron 46-0062 omaava kone on Washingtonissa National Air and Space Museumissa. X-1 vaikutti hyvin tehdyltä. Airliners.netin kuvia katsoen näkee, että siitä on tehty varsin monta täysikokoista replikaa.

Valitettavasti minulla ei ole tuon mantereen lentokonekokoelmista vastaavia lähdekirjoja kuin Euroopasta, joten kaikkien koneiden osalta replikatietojen vahvistaminen jää tekemättä. Pop-niittirakenteisten I maailmansodan koneiden lisäksi Mersusta tulee vahvasti pahvinen vaikutelma ja alkuperäiskuvia katsoen Lightning sekä ehkä myös Sabre ovat pahasti epäilyttäviä - pyörät ja "pölykapselit" ovat aika oudon näköiset. Myös Mustangin aitous epäilyttää kun katsoo peräsimen tyven peltejä.

 

Yhdessä sinun linkeistäsi näkyi ravintolan sisältä otettu kuva, jossa oli runsaasti valokuvia. Paikan parasta antia oli varsin hyvä valokuvakokoelma sekä ravintolasalin seinillä ja käytävällä.

 

Kake

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla