Sami Puro

Lue ensin: Ohje - Ilmailuvalokuvat

1 viesti aiheessa

Tässä viestissä on kerrottu muutamia tärkeimpiä yleisiä asioita liittyen tähän nimenomaiseen keskustelupalstaan. Tarkemmat käyttöehdot löydät Säännöt-sivulta.

 

 

Yleistä

 

Ilmailuvalokuvat-alue on tarkoitettu vain ilmailuun liittyville valokuville. Älä aloita uutta viestiketjua tälle alueelle, jos viestisi ei sisällä valokuvia.

 

Mikäli viestisi käsittelee valokuvaamista (kuvauspaikat, -tekniikat, -laitteet jne.), lähetä se Konespottaus ja Valokuvaus -alueelle. Samaten jos joku tälle alueelle aloitettu ketju laajentuu käsittelemään esim. kameroita tai kuvauspaikkoja, ilmoita palstan valvojille ja he jakavat tämän uuden keskustelun omalle alueelleen.

 

 

Ennen kuin voit lähettää viestejä keskustelualueellemme, sinun tulee rekisteröityä ja luoda siten itsellesi käyttäjätunnus. Rekisteröityneenä saat myös muita etuja: voit valita käyttöliittymän kielen (englanti, suomi, ruotsi), näet mitä viestiketjuja olet jo lukenut ja voit siirtyä automaattisesti jokaisen viestiketjun uusimman viestin kohdalle. Rekisteröityneenä voit myös lähettää yksityisviestejä toisille käyttäjille ja näet heidän profiilinsa. Muista tutustua rekisteröintisivulta löytyviin keskustelualueen sääntöihin. Löydät säännöt myös täältä.

 

 

 

Viestien otsikointi

 

Muista otsikoida uusi aloittamasi viestiketju asianmukaisesti. Hyvän otsikon tulee kuvastaa itse aiheen sisältöä, ja sen perusteella muut käyttäjät päättävät josko he avaavat koko viestin. Älä myöskään "huuda" otsikoissa, eli älä kirjoita kokonaan isoilla kirjaimilla.

 

Hyviä otsikoita:

 • "Finnairin uusi väritys"
 • "Vuoden 1975 lentonäytös Lontoossa"

Huonoja otsikoita:

 • "Apua!!!"
 • "Kyssäri"
 • "UUSI LENTOYHTIÖ"

 

 

 

Viestien sisältö

 

 • Tämä alue on tarkoitettu vain valokuville. Pyri lähettämään kuvasi suoraan tähän foorumiin, älä linkitä kuvakertomustasi johonkin ulkopuoliseen nettisivuun ellei kuvia ole todella paljon (tässä tapauksessa, lähetä edes osa kuvista kävijöiden suoraan nähtäväksi).
   
 • Ennen kuin kirjoitat viestin, mieti hetki sen sisältöä. Älä kirjoita viestiä, jos et keksi siihen mitään sisältöä.
   
 • Varmista ennen kirjoittamista, että lähetät viestin oikealle alueelle.
   
 • Muista kirjoittaa selkeästi - pisteet, pilkut ja isot alkukirjaimet! Selkeästi kirjoitettua tekstiä on muidenkin helppo lukea.
   
 • Kirjoittaessasi viestiä, paina enter-näppäintä vain jos haluat aloittaa uuden kappaleen tekstissä. Foorumin ohjelmisto hoitaa tekstin rivityksen muutoin itse.
   
 • Jos lainaat edellisen kirjoittajan tekstiä, käytä foorumin "lainaa" / "quote" toimintoa. Älä kuitenkaan tee ylipitkiä lainauksia, ja poista kaikki kuvat lainauksesta etteivät ne toistu useaan kertaan samassa viestiketjussa.
   
 • Jos kuvassa esiintyy lentokone, kirjoita kuvatekstin yhteyteen myös koneen rekisteritunnus (esim. OH-LXA). Tämä mahdollistaa tietyn koneyksilön kuvien hakemisen foorumin hakukoneella.
   
 • Muistutuksena myös - Suomen lainsäädäntö (aluevalvontalaki §14) kieltää ilmakuvien julkaisemisen (ja itse kuvaamisen) ilmailulta pysyvästi rajoitetuista alueista, kasarmialueista, sotilaslentokentistä ja -satamista, puolustusvoimien rakennuksista ja -harjoituksista yms. (kts. lisätietoja Finlex-sivulta)

 

 

 

Kuvien liittäminen

 

Viesteihin voit liittää kuvia keskustelualueen omalla "Liitä kuvia" / "Attach images" -toiminnolla. Toiminnon ikkuna sisältää tarkemmat ohjeet kuvien liittämisestä. Voit linkittää kuvat myös muulta serveriltä suoraan keskustelualueelle, mutta kuvien maksimileveys ei saa ylittää 800 pikseliä ja tiedostokoko 200 kB:ta per kuva.

 

Hyviin tapoihin kuuluu ilmoittaa aiheen otsikossa, jos lähettämäsi aihe sisältää paljon (yli 20) kuvia, jotta hitaampaa yhteyttä käyttävät voivat varautua pitkään latautumisaikaan.

 

Ole hyvä ja valikoi tarkasti kuvat, joita aiot lähettää tänne. Älä lähetä jokaista ottamaasi kuvaa, vaan valitse vain muutama paras ja mielenkiintoisin kuvasi. Muista myös, että kuvien on oltava aiheeltaan ilmailuun liittyviä. Keskusteluun lähetettyjä liitekuvia säilytetään rajoitettu aika, joka on noin kaksi kuukautta.

 

 

 

Ohjeita aloitteleville kuvaajille

 

Tälle palstalle saa lähettää ilmailuaiheisia kuvia vapaasti, eli niitä ei ylläpidon toimesta karsita tai käydä läpi ennen julkaisua. Siksi on etenkin aloittelevien kuvaajien hyvä pitää mielessä itsekritiikin tarve kuvia valikoitaessa.

 

Kuten aiemmassa kappaleessa on kerrottu, valikoi lähettämäsi kuvat tarkasti. Jos kuvat ovat kaikki huonolaatuisia, tai muuten samanlaisia joita palstalla on nähty jo hyvin monesti (esimerkkinä: "Helsinki-Vantaa ja Finnairin Airbus rullaa" -yhdistelmä), niin ei ole erityistä syytä lähettää ko.kuvia palstalle - ellei tietysti kuvissa ole jotain erityistä tai niihin liity jotain kysymystä tai muuta oleellista asiaa. Jos siis ainoa tarkoitus on esitellä kuvia, jotka jo itsekin saatat mieltää huonolaatuisksi tai laitat kuvasi esille vain siksi koska kaikki muutkin niin tekevät, niin on syytä miettiä hetki uudelleen.

 

Kuitenkin, kaikki ovat joskus aloittelijoita, ja taidot kehittyvät ajan myötä - tämä on myös kokeneempien käyttäjien syytä muistaa. Konespottaus ja Valokuvaus -palstalta voit myös saada käteviä vinkkejä kuvauksen suhteen ja epäselvissä asioissa kannattaa aina kysyä.

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Vieras
Tämä aihe on nyt suljettu uusilta viesteiltä.