Guest cptmikko

Air Finland/Holland Exel

7 viestiä aiheessa

Moi!

 

Tuli käytyä iltapäivällä hieman bongailemassa EFHK:lla. Vähän ennen kello 14:sta rullaili Air Finlandin Boeing 757 kentällä. En aluksi kiinnittänyt siihen juurikaan huomiota, mutta sitten kun kone otti yhteyttä torniin huomasin että kyseessä olikin jokinlainen erikoisuus. Koneen kutsumerkki ei nimittäin ollutkaan Air Finland vaan Holland Exel. Eli kyseinen kone oli ilmeisesti lähdössä siirtolennolle Hollantiin.

 

Tuli mieleen, että olisiko Holland Exel mahdollisesti vuokrannut Air Finlandilta koneen? Kyseinen yhtiöhän on ilmeisesti perustettu entisen Air Hollandin tilalle. Ja eikös Air Finlandin uusin B757 OH-AFK ollut tarkoitus ottaa liikenteeseen vasta syksyllä? Tuskin kuitenkaan Air Finlandilla on varaa seisottaa konetta turhaan.

 

Eli olisiko kellään lisää tietoa asiasta?

 

Mikko

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuskin kuitenkaan Air Finlandilla on varaa seisottaa konetta turhaan.

 

Eli olisiko kellään lisää tietoa asiasta?

 

Vielä tälläkin hetkellä leasingmarkkinoilla on melkolailla "ostajan markkinat", joten sattaapa olla hyvinkin kannattavaa seisottaakin sitä vaikka vähän. Ei olisi ihan ennenkuulumatonta, että leasingyhtiö joustaa esim. niin, että asiakas maksaa vain lentämistään lennoista. Varsinkin, jos sillä pelillä ei muuten olisi ollenkaan käyttöä. Tässä tapauksessa taitaa vielä olla niin, että kyseinen kone tulee syksyllä olemaan kuitenkin täystyöllistetty. Tota muuta osaa viestistäsi en halua kommentoida sen kummemmin, vaikka päättelysi asiasta ei liene kovin kaukana totuudesta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyseinen yhtiöhän on ilmeisesti perustettu entisen Air Hollandin tilalle.

 

Eikös tuo Holland Exel ole entinen KLM Exel?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös tuo Holland Exel ole entinen KLM Exel?

Blääh. Tuo Exel-sotku on aika ihmeellinen. Eli Exel Airways (tarkemmin sanoen Exel Aviation Group) on hollantilainen yhtiö, joka ei kuitenkaan ole koskaan lentänyt omalla nimellään. Alunperin Exel Airways lensi regional-lentoja KLM:lle nimellä KLM Exel, mutta nyt KLM:n ja Exel Aviation Groupin sopimuksen päätyttyä (?) EAG perusti erilaisia uusia yhtiöitä, esim. BonairExel, HollandExel, BelgiumExel, AlsaceExel ja GrandaExel (ja näitä tulee vielä lisää!). Noista on käsittääkseni kuitenkin suurin osa perustettu vanhempien (/konkkaan menneiden) yhtiöiden pohjalle, eli esim. HollandExel on oikeastan entinen Air Holland ja BelgiumExel entinen Sobelair.

 

Hmh. Nyt menin ihan sekaisin itsekin. ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hhhmmmmm, olisiko tällä jotain tekemistä sen kanssa, että ainakin omien muistiinpanojeni mukaan AFK on entinen Air Hollandin kone ??? ???

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään