Erkki Mikola

Malmin tilanteesta ruotsin kielen taitoisille

12 viestiä aiheessa

Ja vaikkei ruotsi taipuisikaan niin kannattaa ehkä katsoa koska onhan tuossa hyvää kuvaa kentältä ja ohjaamostakin jopa hieman.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja ihan kohta se tulee TV1:stäkin

(saattaa olla jopa tekstitettynä, koska puffitkin on YLE:n ohjelmaoppaassa myös suomeksi)

http://www.yle.fi/ohjelmaopas/

-----------------

FST: Närbild Svenskfinland

TV1 klo 17.05

 

Lördag 5.6.04 kl. 17.05 i FST och TV1

NÄRBILD SVENSKFINLAND

 

Närpes brottas med en allt påtagligare befolkningsminskning. För att bryta den trenden försöker staden nu profilera sig som en tvåspråkig ort. Frågan är bara om man kan locka finnar till en ort där 92% har svenska som modersmål och där det inte ens finns en finsk skola.

 

Ämnen i korthet:

 

Framtiden för Malms flygfält - ett museum eller ett bostadsområde?

Tervetuloa alla finnar till Närpes!

Sibboborna gör upp sin egen plan för Östersundom.

Wattkast i Korpo får bro men ingen väg.

Paul Olin - Wasa Teaters nya chef.

 

Suomenkieliset puffitekstit:

Malmin lentokentän tulevaisuus - museo vai asuinalue?

Suomenkieliset - tervetuloa Närpiöön!

Sipoolaisten omat suunnitelmat Itäsalmelle.

Wattkast Korppoossa saa sillan, muttei tietä.

Paul Olin - Wasa Teaternin uusi johtaja.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jeps, ihan asiaa tuntui olevan, ainakin pelastajien puolelta. Mikäli tuota ruotsia nyt yhtään ymmärsin. ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jep ja tosi laadukkaasti tekstitetty (sanaakaan en saanu selvää, olikohan juttu tehty urduksi tai jotain :-X). Ylelle ainaskii tuhat karmaa!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuntuu Pekka Korpinen tosiaan jämähtäneen Neuvostoliiton aikaan. (=kun Malmiltakaan ei saanut lentää Tallinnaan. Ja kun ilmailuasioita hoiti ja Malmin kenttää isännöi Ilmailuhallitus. )

 

Olisi hän saanut kyllä kertoa senkin, miten paljon Helsingin golf-klubi maksaa Talin golf-kentästä vuokraa korostaessaan sitä, miten muiden harrastajien harrastuksia ei muka subventoida. Tai paljonko Helsingin keskuspuistossa tai rannoilla kävelijät maksavat maanvuokraa.

 

Eikä tuntunut Korpisella vieläkään olevan mielessä mitään hyötykäyttöä Malmille (ja helikoptereille tai pienille lentokoneille). Pelkkää huvittelua vartenhan ne vaan lentelevät. Ja siitä pitäisi maksaa kaupungille vuokraa, (vaikka kaupunki ei pannut tikkua ristiin tuon lentokentän rakentamiseksi, ellei sellaiseksi lasketa rakennuskelvottoman suo-alueen ostamista (tai pakkolunastusta?)

 

Edit: Muistin joskus nähneenikin tuon Talin golf-kentän vuokrasumman, mutta uudelleen löytäminenpä oli vaikeaa ???

http://www.hel.fi/helakanslia/Kaupunginvaltuusto/Keskustelupoytakirjat/033180035.htm

------------------

Liikuntalautakuntahan on vuokrannut Helsingin Golfklubi ry:lle Talista 55 ha:n maa-alueen rakennuksineen vuoteen 2009. Vuokra on 7 000 euroa vuodessa, eli kaksion tai kolmion vuokra. Todettakoon, että maa-alue on pinta-alaltaan lähes puolet Malmin lentoaseman aidatun alueen pinta-alasta, jos tätä haluatte verrata. Lisäksi golfklubi taitaa olla tällainen itse itseään täydentävä yhtiö.

---------------------

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
olikohan juttu tehty urduksi tai jotain :-X). Ylelle ainaskii tuhat karmaa!

 

Yhteenveto urdunkielisestä sanomasta:

 

Malmin kentällä on 512 hehtaaria mahdollista rakennusmaata:

 

Kaupunginjohtaja Pekka Korpinen: Ei ole järkevää, että valtio subventoi tätä vapaa-ajan harrastusta näin suurilla summilla. Helsinki on aikoinaan vuokrannut alueen ilmailuhallinnolle ilmaiseksi.

 

Malmin kentän säilyttämisen puolesta on kerätty 20.000 nimeä ja tehty valitus yleiskaavasta.

 

Malmin ystävä Kalevi Saari: Helsingissä on käyttämätöntä rakennusoikeutta n. 6M neliömetrin verran, siitä saisi 60.000 asuntoa. Jos siihen lisätään Pasila ja Vuosaari saataisiin n. 150.000 asuntoa. YIT:n edustaja on sanonut, että Malmin alueen käytöstä saataisiin n 1 mrd euroa - 2.500 asunnon tuotannosta.

 

Korpinen: Ilmailulaitos subventoi Malmin aluetta n. 600-700.000 eurolla vuodessa. Jos otetaan huomioon, että ei peritä vuokraa kaikenlaisista tapahtumista Malmilla, valtion tuki Malmille on miljoonia vuodessa.

 

Saari: Valtion subventoi oopperaa 30M eurolla vuodessa, sillä pyöritettäisiin Malmia 20 vuotta.

 

On edelleen epäselvää miten valtio ja Helsingin kaupunki tulevaisuudessa jakavat Malmin kustannuksia. Pääsuuntana näyttää olevan toiminnan siirtäminen muille olemassa oleville kentille.

 

Malmi-asuntoprojektin päällikkö Visanti: Aluelle tulee pientaloja, ei mitään korkeita taloja.

 

Malmin ystävät ovat hahmottaneet oman suunnitelmansa Malmin tulevaisuudesta.

 

Saari: Jos Suomenlinna houkuttelee 650.000 vierailijaa vuodessa, joista 300.000 ulkomaalaista, miksi Malmi ei sitten toimisi museona, ihan bisneksenä. Vantaalla on 30 äijää entisöimässä vanhoja koneita.

 

Korpinen: Tällaista bisnestä voi rakentaa muille olemassa oleville kentille yksityisenä bisneksenä. En halua spekuloida mitä Malmille tapahtuu. Viimeistään v. 2034 kun vuokrasopimus päättyy tapahtuu ...

 

Saari: Yhteiskunnan pitäisi puhaltaa pelin poikki nyt, ainakin vuoteen 2034 asti.

 

[move]Käy urduntunneilla ja keskity - - - Valtion enemmistöuutisten kamera ei mahdu pienkoneeseen - - - Käy urduntunneilla ja keskity[/move]

 

täällä Jan-Erik Andelin, Borgå, läntinen Pakistan

 

;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

hmh.. On se nyt kumma kun päättäjäherroille ei yksinkertaisesti mene jakeluun, että Malmi ei ole mikään leikki- ja harrastuskenttä, vaan siellä myös koulutetaan huomattava osa Suomen ammattipiloteista. Mutta ilmeisesti mielipiteitä on helpompi perustella kun sanotaan, että kenttää käyttävät vain elitistiset rikkaat porhot jotka pari kertaa viikossa käyvät huvittelemassa miljoonakoneellaan...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitokset käännöksestä. Jäi itsellä aikoinaan kansakoulussa vähän huonolle tuo kyseinen aasian maiden valtakieli ;). Toivottavasti tuo vuokrasopimus nyt edes pitää, kun on ollut puhetta, että kenttä pistettäis tonttimaaksi jo ennen 2010.

Tuohon Samin kommenttiin yhdyn kyllä täysin. Ei haluta ymmärtää asioiden oikeaa laitaa, koska sehän saattaisi johtaa siihen, että Helsingin kaupunki joutuisi rakentamaan talonsa jonnekkin aivan muualle. Helpompi tuputtaa julkisuuteen tuota valheellista sontaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Synkää scenery muuten, tuo projektipäällikön autogen-tavara siinä FST:n jutussa. Toivon mukaan ei tarvitse koskaan ladata FS2011:een tai vastaavaan ...

 

:P

 

Erkki

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On se nyt kumma kun päättäjäherroille ei yksinkertaisesti mene jakeluun, että Malmi ei ole mikään leikki- ja harrastuskenttä, vaan siellä myös koulutetaan huomattava osa Suomen ammattipiloteista. Mutta ilmeisesti mielipiteitä on helpompi perustella kun sanotaan, että kenttää käyttävät vain elitistiset rikkaat porhot jotka pari kertaa viikossa käyvät huvittelemassa miljoonakoneellaan...

 

Niinhän se on, että ensin päätetään mitä tehdään (=hävitetään lentokenttä, jotta saadaan lisää rakennusmaata) ja vasta sen jälkeen keksitään perustelut (=kenttä on turha). Ja niitä perusteluja koottaessa valikoidaan mukaan vain tehtyä päätöstä tukevat väitteet ja "faktat", mutta ollaan ihan hiljaa vastakkaisista mielipiteistä ja tosiasioista.

 

Kannattaa lukea, miten New Yorkin satamavirasto eli Port Authority perustelee päinvastaista toimintaansa, eli halua ylläpitää ja kehittää JFK:n Newarkin ja LaGuardian lisäksi myös erillistä yleisilmailukenttää eli "reliever airport":ia

http://www.teb.com/aviation/tetframe.HTM

Silmiini osui sieltä mm. "The Port Authority is proud of Teterboro's long-standing reputation as the airport of choice for humanitarian causes and emergency flights such as the urgent transport of patients and organs for medical transplants."

 

Mutta eihän semmoiset asiat Helsinkiä kiinnosta. Pääasia, että saadaan lopetettua rikkaiden porhojen eliittiharrastuksen subventointi. ???

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näin itsekin ko. ohjelman, kiitos vinkin. Ikävä että suomenkielinen tekstitys puuttui paitsi ihan lyhyessä pätkässä.

Pekka Korpinen on tosiaan jämähtänyt asemiinsa, mutta olin helpottunut kun kuulin hänen puhuvan vuodesta 2034 eikä esim. päivämäärästä 1.1.2006, jonka toisessa yhteydessä luin

Toisaalta, Korpinen on ilmeisesti saanut toimeksiantonsa Kaupunginvaltuustolta, jota pitäisi tukistaa ankarammin, siellä niistä päätöksistä sentään ilmeisesti äänestetään

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään