Guest juhake

Kone (Windows) ei käynnisty

7 viestiä aiheessa

Hmm.. Se yrittää ajaa Windowsia käyntiin levyltä, eli levy toimii ainakin jotenkin, muuten se pyytäisi buuttikelpoista levyä asemaan. Oireet voivat johtua vioittuneista järjestelmätiedostoista. Emolevyn tai kiintolevyn vika on myös mahdollinen. Ensimmäinen homma on kokeilla Windowsin korjaavaa asennusta. Jos et polttanut asennus-CD:tä koneen vielä toimiessa, sinun pitää lainata semmoinen tai toimittaa kone huoltoon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyseessä on ns. markettimikro ja ei ole tuota levyä... :-\

 

Ööh... Siis eikö mukana tullut mitään recovery levyä tai mitään?

 

Jos näin on, niin aikamoisia pommeja noi markettimikrot tuntuu olevan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Esiasennettu OEM-Windows voidaan toimittaa ilman mediaa. Sillä saadaan hinnasta pari euroa pois ja silloin kaikki ostavat sen koneen, eikä pari euroa kalliimpaa kilpailijan konetta, jossa media on. XP:ssä asennuslevyn saa polttaa itse, mutta se on tietenkin myöhäistä silloin kun kone lakkaa toimimasta. Vistasta en ole ihan varma, siinä kun OEM-säännöt muuttuivat. Mulla on siitä vain retail-versioita.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meillä tuli tuohon Virpin läppäriin ihan sama homma viikko sitten. Ulkoinen kovalevy sai syystä tai toisesta järjestelmän sekaisin (teki sen yhden kerran pari päivää aiemminkin, mutta siitä se vielä tokeni) ja lopulta Wintoosa hirtti itsensä niin, että uudelleenasennus oli ainoa vaihtoehto. Sinällään mystinen juttu on tosin se, että vuorokautta aiemmin siskon pöytäkone teki täsmälleen saman homman (myös meidän läppäri hirtti itsensä siellä siskon luona), vaikka siinä ei ole koskaan ulkoista kovoa kiinni käytettykään...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään