Jouni Laukkanen

Affenanmaalle hyökätty ilmasta käsin!

8 viestiä aiheessa

Irlannin ilmavoimat suorittivat tänään iltapäivällä rynnäkön Maarianhaminan (EFMA) lentokentälle. Raju hyökkäys suoritettiin Learjet 45 koneella, tunnuksella IRL258, pahaa-aavistamattomien erityisveroaluelaisten suureksi kauhuksi.

 

Affenanmaalaisten itsepuolustusjoukkojen hämäämiseksi lento suoritettiin yhtenä välilaskuttomana lentona Sofiasta (LBSF) käsin. Taffelinkasvattajien kunniaksi on kuitenkin sanottava, ettei militaristisen aggression suorittanut kone päässyt karkuun. Ainakaan heti. Ahvenanmaan puolustusvoimien komentajan Yleisradiolle antaman lausunnon mukaan "tilanne on mycket ovanligt" ja "Että tässä on menny sipsi mone sivari nenä".

 

Tässä lopuksi arkistokuva intervention suorittaneesta sotilasilma-aluksesta.

http://www.airliners.net/open.file/532838/M/

Koneessa normaalisti oleva ulkoinen pommikuorma on taitavasti retusoitu näkymättömiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaikuttaa ihan aprillijutulle, mutta nythän on jo toukokuu..

 

Jos on totta, niin lisätietoa ko. lentokoneesta löytyy http://www.military.ie/aircorps/bombardier_learjet.htm

 

(ja varmaan sieltä osaatte kaivella esiin muutakin tietoa Irlannin (EU:n puheenjohtajavaltion) ilmavoimista.

 

Onkohan tämän intervention tarkoitus pakottaa/painostaa Ahvananmaakin EU:hun

 

Edit: Ja tässä faktaa Learjeteistä yleisemminkin...

http://www.wingsoverkansas.com/history/article.asp?id=199

 

Edit2: Enkä voi jättää tilaisuutta käyttämättä rakentaa aasinsilta Malmillekin. Tiesittekö missä tehdään Learjet 45:n siivet?

kts. http://www.flug-revue.rotor.com/FRTypen/FRLear45.htm

---------

Design and manufacture was with latest CAD/DAM techniques from the start, easing the co-operation between Learjet at Wichita (overall engineering, final assembly, flight test and certification) and two other Bombardier units: Shorts at Belfast (fuselage) and de Havilland at Toronto (wings).

----------

Bombardier / deHavillandin tehtaat Torontossa sijaitsevat hyvin samantapaisessa paikassa kuin Malmi Helsingissä. (=Downsviewn lentokenttä on jäänyt suurkaupunkialueen sisälle mutta sen alkuperäinen käyttötarkoitus (Kanadan Ilmavoimien tukikohta) on siirtynyt pois)

Samalla kun aluetta "kehitetään" uusiokäyttöön, ei kuitenkaan puhuta lentokentän hävittämisestä. Sehän on koko alueen ydin, ja sitä tarvitaan lentokonetehtaan tuotteiden "lähettämiseen" asiakkaille.

Miksei Helsinkiinkin voitaisi saada lentokone- ja avaruusteollisuutta, kun meillä on jo valmiiksi hieno lentokenttä keskellä vilkasta metropolialuetta. Ja sen vieressä kuulemma satoja hehtaareja "vajaakäyttöistä melualuetta"

kts. http://www.pdp.ca/en/lands/history.htm

http://www.pdp.ca/en/lands/theplan.htm

ja erityisesti http://www.pdp.ca/en/lands/theplan.htm#aircraft

sekä linkkisivulla http://www.pdp.ca/en/links/default.htm

http://www.torontoaerospacemuseum.com/

 

Edit3: Liittyisköhän tämä tiedote jotenkin tuon Learjetin lentelyyn pitkin Eurooppa

http://www.valtioneuvosto.fi/vn/liston/base.lsp?r=80577&k=en&old=376

 

Edit4: Yritin tosissani löytää netistä tietoa, miksi Bertie Ahern kävi Ahvenanmaalla, mutta heikolla menestyksellä. Saattoi olla että hän kävi briffaamassa tämän konferenssin isäntiä: "Konferens om öarna inom EU

06.05.04 14:04

Åtgärder för att stärka öarnas ställning inom den Europeiska unionen diskuteras på en konferens i Mariehamn i dag och i morgon.

Kommissionen för öarna inom Europas perifera, maritima regioner samlas till sin årliga konferens, med Ålands landskapsstyrelse som värd.

 

Över hundra deltagare från unionens olika ö-regioner, bland annat från Norden, Baltikum och Medelhavsområdet väntas delta. Själva ö-kommissionen har 25 medlemmar. Under mötet ska man diskutera öarna och deras plats i EU:s blivande grundlag." http://internytt.yle.fi/aland.php

 

Helsingin käynnistä on enemmän dokumentteja tarjolla. esim http://www.valtioneuvosto.fi/vn/liston/text.lsp?r=707&k=fi

http://www.valtioneuvosto.fi/tiedostot/rm/fi/82945.rm

 

Ja ketä kiinnostaa sotakoneet Ahvenanmaan taivaalla, niin tässä hyvä linkki ;)

http://www.peace.aland.fi/nyheter/openskies/osdebatt.htm

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Irlannin ilmavoimat suorittivat tänään iltapäivällä rynnäkön Maarianhaminan (EFMA) lentokentälle.

 

Ja Suomen valtamediat kertoivat siitä vasta tänään.

 

Uutislehti 100:n lööpissä oli tänään kaksi aihetta: Remu Aaltosen talon tulipalo ja Ahvenanmaalla käynyt sotilaskone. Ja itse lehdessä juttu (s.2):

--------------------

AHVENANMAALLA KÄVI SOTILASKONE

Maarianhamina

Irlannin alueministerin EU-asioissa Ahvenanmaalle viime viikolla lennättänyt lentokone oli rekisteröity sotilasrekisteriin. Irlannin puolustusministeriö vahvisti asian maan Helsingin-lähetystön kautta maanantaina. Samalla kuitenkin huomautettiin, että lentokonetta käytetään ainoastaan siviilitarkoituksessa eri ministeriöiden kuljetustarpeisiin.

Kysymys sota-aluksista ja sotilaslentokoneista on Ahvenanmaalla herkkä asia, koska kansainvälisen sopimuksen mukaan Ahvenanmaan demilitarisoitu vyöhyke on niiltä suljettu. (STT)

-------------------

 

Eli kannattaa lukea FSNORDIC:ia, jos haluat pysyä ajan tasalla, ja edellä STT:tä. :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja kerrotaan vielä, että erään tarinan mukaan oli koneesta astunut ulos vanhahko upseeri jolla oli ollut täys univormu natsoineen päivineen ja häntä vastassa ollut henkilö juoksi kipin kapin ukon puheille, jonka jälkeen Irlantilaisupseeri palasi pikaisesti koneeseen ja tuli ulos uudestaan tumma puku yllään ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joskus puoli vuotta sitten tutustuin muuan henkilöön Irlannista. Oikein kiva tyyppi, ja siitäpä mulle tuli heti omista kiinnostuksistani johtuen mieleen, minkäslaiset ilmavoimat..

 

Surffauksen tuloksena selvisi että kaluston perusteella potentiaalinen vihollinen on ilmeisesti esim jokin eurooppalainen keskisuuri ilmailukerho tms ;D

 

Sinänsä hyvä, kaikesta näkee että ovat saaneet olla fyysisen sijaintinsa ansiosta 1939-45 suht rauhassa, tietysti brittiläisen kansainliiton jäsenenä toki... mutta...

 

 

/Janne

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"Kongon" vuorossa ollut lennonjohtaja ei muistanut vastaavaa tapahtuneen aiemmin.

 

Siellähän oli taannoin käynyt seuraavaasti: Joukko ruåtsalaisia sotilaita oli matkalla ilmeisesti Säkylään yhteispohjoismaisiin sotaharjoituksiin. Koska heitä kuljettanut botski (ketsuppilinja tai se toinen) pysähtyi Maarianhaminassa, nousi asiasta hirveä poru. Tämän seurauksena joukko ei palanutkaan laivalla Ruåtsiin, vaan haettiin Herculeksella Turuust.

 

Huvittavaa... ehkä , mutta ainakin linjassa demilitarisoinnin kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itsenäisyys Ahvenanmaalle, tai annetaan Ruotsille koko höskä. Päästään yhdestä vapaamatkustajasta eroon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään