Markus Hatakka

Turistiluokkaan lisää jalkatilaa?

3 viestiä aiheessa

Lentoturisteille ehkä lisää jalkatilaa Euroopassa

 

Lentomatkustaminen saattaa tulevaisuudessa muuttua lokoisammaksi myös tavallisille ihmisille, ainakin Euroopassa. Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA suunnittelee uutta turvallisuusmääräystä, joka asettaisi minimileveyden turistiluokan jalkatilalle. Taustalla on vaatimus, että onnettomuustilanteessa kone pitää pystyä tyhjentämään nopeasti. Viranomaisten mukaan isompi jalkatila vähentäisi myös syvän laskimotukoksen riskiä, joka vaanii ahtaissa oloissa pitkään istuvia lentomatkustajia. Tällä hetkellä turistiluokan jalkatilan leveys on keskimäärin 80 senttiä, mutta kapein väli vain 69 senttiä.

 

Lähde: www.turunsanomat.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikö jalkatilan pituus olisi tärkeämpi kuin leveys. ::)

Uutisen toimittajalla lienee mennyt pituus ja leveys sekaisin, oletan että EASAn tavoitteena on määritellä jalkatilan minimipituus.

 

EDIT: sepä vasta hauskaa olisi, jos minimileveydeksi - kuten uutinen väittää - tulisi tuo 80 cm. Eipä siinä montaa penkkiä mahtuisikaan vierekkäin.  :laugh:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämähän on tavallaan ihan hieno uutinen. Mutta ne pienentyneet "istuinmailit" maksatetaan toki meillä matkustavaisilla siinä lipun hinnassa. Jostain se käyttökate on saatava, jos mielii alalla pärjätä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään