Sami Puro

Kovalevyä kannettavaan

4 viestiä aiheessa

Ilmeisestikin wanhasta kannettavasta on päässyt kovalevy poksahtamaan. Eli käynnistessä ilmoittaa "operating system not found", BIOS ei löydä levyä, ja se pitää mitä epämääräisintä raksutusta heti koneen käynnistyttyä.

 

Kone on nelisen vuotta vanha, kohtuu painavakin ja ei hirmutehokas, Toshiban Satellite S1670CDS - Celeron 550 MHz (vanha kovalevy oli 5,5 GB). ..Mutta mailien lukuun yms ihan siedettävä (ei tuolla oikein vakavasti töitä voi kyllä tehdä kun on nopeaan pöytäkoneeseen tottunut).

 

..Mutta täytynee kuitenkin laittaa kuntoon varmaan. Tuosta hintoja katselin levyille ja uusien 2,5" IDE-levyjen hinnat alkavat tuosta 90 euron haarukasta. Pienimmät ovat 20 Gigaisia..

 

Kysymys onkin, että voiko tuollaisen isomman (ja malliltaan uudemman) levyn roiskaista surutta tuohon koneeseen. Koon ja liittimien puolesta oletettavasti sopii (vaikka en kannettavan sisuksiin olekaan tutustunut), mutta miten esim. virrankulutus ja lämmöntuotto - voivatko aiheuttaa ongelmia?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koon ja liittimien puolesta oletettavasti sopii (vaikka en kannettavan sisuksiin olekaan tutustunut), mutta miten esim. virrankulutus ja lämmöntuotto - voivatko aiheuttaa ongelmia?

 

Ja tietenkin kannattaa ottaa selvää, että tunnistaako BIOS sitten noita isompia, tai onko sille BIOSille saatavana päivitystä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joskus BIOS voi olla myös kranttu levyn mallista, vaikka koon puolesta kävisikin. Tällainen on tullut vastaan ainakin pöytäkoneen emossa (Abit), jossa oli niitä ensimmäisiä UDMA-väyliä. Jotkut levyt eivät vaan toimi siinä. Kannettavat tuppaavat aina olemaan sen verran erikoisempia systeemejä, että tuon tapaiset ongelmat ovat niissäkin mahdollisia.

 

Lämmöntuotto voi olla ongelma, jos uusi levy on nopeammin pyörivää mallia. Jotkin nopeat levyt käyvät aika kuumana. Mutta en usko että kannettavaan tarkoitetut levyt kuumenevat niin paljon, eihän niissä missään ole kovin kummoista tuuletusta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ähm.. Menee hankalaksi. Pitänee viedä johonkin putiikkiin ja sanoa että korjatkaa, piste. :) Vähemmän vaivaa, mutta maksaa (niinhän se yleensä)..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään