Guest Masa

RC-paketti, ylätaso, polttomoottori...

17 viestiä aiheessa

Tuon toisaalla käydyn hävittäjäkeskustelun innoittamana perustan tähän tällaisen.

 

Antakaa vinkkejä tällaiselle kokeneelle Tokan ja Kiurun lennättäjälle, että mistä saisi ja mihin hintaan jonkun radio-ohjattavan peruspaketin.

 

Paketissa saisi olla joku sellaanen ylätasoonen tsesna, jonka pystyisi rakentamaan ihan kotioloissa kerrostaloasunnossa ilman että pitää ostaa höyläpenkkiä samalla reissulla. Ei haittaisi vaikka se etusiipi tulisi kahtena palana, ettei tarvi alkaa balsakaaria liimailemaan.

Sopivan kokoisella polttomoottorilla, joka jaksaa laittaa koneen ilmaan ilman mitään kymmenien metrien nousukiitoja. Ja radio riittävällä kanavamäärällä.

 

Mistä saa halvalla ja kuinka paljon se halpa on ?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos linkistä, siellähän niitä näyttäisi olevan.

 

Kun haluat aloittaa polttomoottorilennättämisen Calmato 40 on sille joka haluaa hyvän, aloittelijalle sopivan polttomoottorilennokin. "Puumateriaali ja päällystys, koko rakenne on kaikenkaikkiaan huippuluokkaa" kirjoittaa Ruotsin johtava harrastelehti -Allt Om Hobby. Calmato on hyvin pitkälle valmiiksi rakennettu ja vaatii vain muutaman tunnin työn lentovalmiiksi saattamiseksi. Calmato 40 on riittävän iso jotta se näkyy hyvin ilmassa ja lentää vakaan rauhallisesti.

 

Calmato Trainer 40 #11212

-Runko

-6.5cc polttomoottori

-Servot

-Radiolaite

386€

 

Pitää ajella Fredalle tinkimään. Kyllä tuollainen pitää alle 1800 mummon lähteä.

Vai onko niin että tämä RC-lentoharrastus on jo mennyt sekin sellaiseksi "pappa betalar"-elitismiksi ?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noissa sähkömoottorilennokeissa on se huono puoli, että muut luulevat homoseksuaaliksi kun sellaista menee lennättämään.

Ei siinä muuta mutta kun sitten saa hätistellä niitä seuranhakijoita.

 

Toi Calmato 40 näyttäisi olevan ihan asiallinen peli. Nimi vain jotenkin kuulostaa pahaenteiseltä, semminkin kun kyse on ekasta RC-koneesta :'(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suomalaisella oli päivän ajan nopeusennätys hallussa, vain 322km/h. Sähköllä.

 

Ja on niitä ihan oikeita lennokkiputiikkejakin olemassa, SilShop varmasti avustaa alkuun, Sabe on myös tunnettu hyvästä palvelusta ja valikoimasta. Molemmissa tuli eilen käytyä, melkein kaiken tarpeellisen sai ostettua.

 

Tuohon Calmatoon tarvii tietenkin vielä starttikamat, menoainetta, uuden pannun sisäänajo... Sähkö on nykyaikaa, mutta metukasta löytyy kuitenkin brutaali meneminenja meteli

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sähkö on nykyaikaa, mutta metukasta löytyy kuitenkin brutaali meneminenja meteli

 

Ja se metanolijohdannainen tuoksuu suorastaan impattavan hyvälle. Niin ja sitten se, että kyllähän sitä lennokkihommissa suorastaan kuuluu asiaan saada potkurista sormille, kun sitä sillain ilman starttia kuitenkin haluaa käynnistellä 8)

 

Mutta täytyy myöntää, että kyllä noissa sähkökäyttöisissä on omat etunsa. Eikä hiljainen ääni ole se vähäisin, jos ja kun sitä saaristossa lennättelee.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Alkuperäiselle kysyjälle voin suositella lennokit.net:iin ja lennokit-wikiin tutustumista:

http://lennokit.net

http://wiki.lennokit.net/index/Aloittelijan_lennokkipaketti

 

Arising Star on varmaan Suomenmaan yleisin polttomoottorilla varustettu traineri - tuommoiseen joku OS 46LA moottoriksi, eikä ole pahasti rakennettavaa. En tiedä mistä päin Etelä-Suomea olet, mutta Espoossa ainakin RC-Sabesta oikein hyvää palvelua - neuvovat varmasti kyllä sopivat alkukamat, kun on jotain käsitystä, että mitä on haluamassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tere!

 

Oman kokemuksen perusteella suosittelen sähköistä vaihtoehtoa aluksi. Säästyy vähän alotuskustannuksista.

 

SIL-Shopista ostin ekan radio-ohjattavani viime viikolla. Suht edullinen paketti tarttui mukaan 4-kanavaisella radiolla.

 

Alle 300 € pitäs irtoo huippuhyvä alotus setti!

 

MODET: Voisko olla aihetta RC-lennokit / "liidokit" omalle aihealueelle??? Kommentteja kaikilta, paljonko on harrastajia täällä ja (kuinka moneen rc-kärpänen puraisee tänä kesänä?)

 

Haave omasta RC-lennokista kyti pitkään ja 32 vuotta piti ihmetellä, ennen kuin sain tuon haaveen toteutettua! --> Laiskuus!  ;)

 

Kivaa kesää!

 

-Kaitsu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tere!

 

Saattaa olla joskus viksumpaa aloittaa harjoottelu edullisella koneella!?

Luulempa, että tuossa PIPER J-3:ssa on juurikin sopiva laskukierroksen harjottelu meininki ja sitte ku alkaa pysyä lapasessa, ni sillähän on kiva leikkiä ja vedellä silmukoita kuus putkeen!  :thmbup: Ja jos tömähtää tonttiin, ni ei tuu kallista vahinkoa!

Jääpähän lapaseen ainakin n. 80 € arvonen 4-kanavainen radio! Siirtää sitten suraavaan koneen runkoon servot ja säätimet?

 

Ite en uskonu, vaikka tiesin, että ekoja lentoja ei lennetä puuskaisella säällä! No lensin kuitenkin ja romua tulee...

Tosin kyllä pientä romua, mutta aikaa se korjaaminen vie ja se vähän hatuttaa...

 

Tai ostaa sitten niin koven vehkeen ku bärsse kestää!  :thmbup:;D

 

-Kaitsu

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tere!

 

Ja jos tömähtää tonttiin, ni ei tuu kallista vahinkoa!

Jääpähän lapaseen ainakin n. 80 € arvonen 4-kanavainen radio! Siirtää sitten suraavaan koneen runkoon servot ja säätimet?

 

 

Sehän siinä onkin, mitään käyttökelpoista ei ole seuraavaa projektia varten. Kyöstin kilkkeet käy ainoastaan kyöstin koneisiin. Ja tuossa kikkareessa kamat ovat ö-luokkaa ja akkupaketti vielä syvemmältä. Ei tuu kun paha mieli, CCLeen kamat ovat ehkä vielä huonompia, kiertäkää kaukaa.

 

Vaikka GWS:n piiveri tai hidastikku ja kilkkeet siihen, maksaa hieman enemmän, mutta on sitten jotain käyttökelpoista seuraavaan. Tai ainakin edes jonkinlaista jäleenmyyntiarvoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään