Tuomas Määttä

Kesäliikennettä @ EFKS (04. ja 05.06.)

8 viestiä aiheessa

...eli melko hilijasta on. Todellakin perushuttua kun Finnair lentää vain yhden reittilennon päivässä, ja lento tulee vielä sellaiseen aikaan, että vastavaloon joutuu kuvaamaan ja myötävalon puolella ei ole kuvauspaikkoja. Laitetaan nyt kuitenki muutama otos, kun ei ole Kuusamosta paljoa täällä kuvia näkynyt. Talvella toki olisi tarjolla mielenkiintoistakin liikennettä, venäläischarttereista lähtien :P Täytynee sitten ottaa töistä lomaa ja käydä useammin alkukotipaikkakunnalla.

 

Konetta odotellessa pari kaveria tuli paikalle.

"Mitä nä täällä zoomailet, nä on mun maita..."

IMG_8511_web.jpg

 

 

"Tuonneko se muka sitten tulee se kone"

IMG_8513_web.jpg

 

 

EFKS rwy 30

IMG_8547_web.jpg

 

 

EFKS:n kesäpäivän supertunti alkaa, OH-LVF saapuu

IMG_8517_web.jpg

 

 

OH-LVF laskussa

IMG_8518_web.jpg

 

 

Supertunti loppui jo puolikkaaseen, kun OH-LVF päätti lähteä takaisin Helsinkiin Kajaanin kautta. Sopivasti oli aikaa vaihtaa kuvauspaikkaa. Talvella tähän kohtaa pääsee moottorikelkalla, sillä virallinen reitti menee aidan vieressä.

IMG_8531_web.jpg

 

 

Seuraavalle päivälle oli taas tiedossa bussia, sentään ei sama kone ollut. Vaihtelua toi myös ajoittain kova sivutuuli. OH-LVE laskussa ja perseessä heijastuu "30" :)

IMG_8556_web.jpg

 

 

Touchdown. OH-LVE

IMG_8560_web.jpg

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

LVF-laskussa -kuvaan sopii todella hyvin tuo järvi taustalle  :thmbup: Muutenkin hienoja kuvia vähemmän tavalliselta paikkakunnalta  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näyttää olleen sivutuulta tarjolla. Näitä kuvia katsellessa kiinnostus Finskin Bussia kohtaan on ihan eri kuin Vantaalla. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mites tuonne 30:n päähän pääsee helposti?

 

-Tuomas

 

efks.jpg

Tuonne 30 päätyyn pääsee ihan autolla. Tien toisella puolen on kukkula, josta yleiskuva kiitoradasta on otettu ja johon porot tuli pällistelemään. Tuon kartan mukaan lentokenttäalueen reunallakin menis muka tie, mutta ei siinä mene kuin talvella moottorikelkkareitti. Toisen punaisen pallukan kohdalta on otettu nuo LVF:n nousukuvat. Siihen pääsee kun ajaa tuota vähän kauempana menevää tietä (menee soramonttujen läpi ja saattaa vaihtaa reittiiään muutamien vuosien välein) ja kävelee pari sataa metriä metsäautotietä pitkin.

 

Edit: Tuo reunaa pitkin menevä tie taitaa ollakin se aitauksen sisäpuolella menevä huoltotie.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitti Tuomas tuosta ohjeesta.

 

Täytyy ensi kerralla käydä katsastamassa paikka, kun Kuusamoon tullaan! Tuo toinen paikka onkin jo tuttu.

 

-Tuomas

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla