Guest Masa

Windows XP:n rekkariongelmista

4 viestiä aiheessa

Eilen oli tukalat paikat. XP:ni oli jo pitkään ollut aika ajoin epävakaa. Viimeinen niitti oli kun asensin uusimman version Nokia PC Suite softasta. Asennus ei koskaan mennyt loppuun asti, ja softan tila oli mitä sattui. Sitä ei voinut poistaa kun "edellinen asennus on vielä käynnissä", vielä reboottienkin jälkeen.

XP Manager softa kertoi useista muidenkin softien "epäselvistä" asennuksista, jotka sitten poistin XP Manager softan kautta sen Analyze toiminnolla.

Sen jälkeen menin rekisteriin ja poistin sieltä kaiken, mikä liittyi sanoihin Nokia tai PCSuite. Ja sitä törkyä oli siellä todella paljon.

 

Kaiken tämän jälkeen boottasin taas kerran puhtaaksi olettamani koneen, ja vaikeudet alkoivat. Windowsin käynnistyksen yhteydessä tuli bluescreen kaikilla mahdollisilla käynnistysoptioilla, ml. Safe Mode, Safe Mode with command prompt. Käynnistys töppäsi rekisterivirheeseen sen "Software-haarassa". Kun olin yrittänyt riittävän monta kertaa, olin jo tulla epätoivoiseksi. Vapisevin käsin kaivoin esiin XP Recovery CD:n ja aloitin palautusoperaation, kun olin ensin laittanut koneen boottaamaan ekana vaihtoehtona CD:ltä.

 

Palautusprosessi kertoi, että "Kovalevy uudelleenkirjoitetaan prosessin aikana ja siksi on syytä varmuuskopioida levyn sisältö ennen palautusprosessia".

Tyypillistä Microsoftia, saatana. Niinkuin sitä nyt enää siinä vaiheessa pääsisi levyä varmuuskopioimaan, kun kone on niin solmussa, että ei suostu edes boottaamaan.

Päätin jättää palauttamisen sillä erää, kun C-levyllä oli liian paljon sellaista, jonka ehdottomasti halusin säilyttää.

 

Niinpä aloitin kaiken alusta. Ja sama laulu jatkui, bootti ei edennyt alkua pidemmälle, vaan päättyi siniseen ikkunaan, jossa korruptoituneesta tahi lukukelvottomasta rekisteristä huomautettiin.

 

Boottasin viimeisen kerran ja siirtyin muiden asioiden pariin. Vajaan tunnin päästä tulin takaisin koneelle, ja ruudulla oli Windowsin login. Eli kaikki oli kunnossa, ja bootti oli kuin olikin päässyt eteenpäin siitä fataalista rekkarisotkusta huolimatta. Menin sisään Windowsiin ja kaikki oli niinkuin pitikin. PC Suitekin asentui ongelmitta ja kaikki ulkoisten laitteiden ajurit tuntuivat pelaavan pitkästä aikaa ilman mitään ongelmia.

 

Pitkä alustus, joka mahdollisesti antaa toivoa muillekin samaan tilanteeseen joutuville; kannattaa vain antaa koneen yrittää käynnistyä, ja jossain kohdassa se saattaa natsata.

 

Kysymys: mitä sellaista Windows tekee käynnistyksen yhteydessä, joka selittää tuon ihmeparantumisen ?

Osaako se mokoma harsia sitä rekkaria vähän kerrallaan jokaisen epäonnistuneen bootin yhteydessä, kunnes N:nännellä kerralla suoritus menee läpi ilman että joutuu johonkin "divide by zero" -haaraan?

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sharing is caring... siksi haluankin jakaa tämän tiedonjyvän teidän kanssanne; valoa kansalle joka pimeydessä vaeltaa :o :o

Toivottavasti ei kuitenkaan helmiä sioille :'(

 

XP:ni on ollut epästabiili reilun kuukauden (kts. yllä), siten että käynnistyksessä pitää mennä kolme kertaa sinisen ikkunan kautta ennenkuin käyttis nousee pystyyn.

Tuo ei ole haitannut suuremmin, koska boottaan koneeni varsin harvoin, ja koska nuo kolme sinistä ikkunaa (joissa valitetaan rekkarin korruptoitumisesta (unreadable/absent/corrupted) menevät ohi ilman mitään omia toimenpiteitä, jos vain odottaa.

 

Vasta vähän aikaa sitten taas vaihteeksi defragmentoin Windowsin rekisterin. Ja kuinka ollakaan, ongelma poistui ja XP nousee pystyyn ekalla yrityksellä.

Aiempien defragmentointien jälkeen en ole koskaan huomannut mitään eroa koneen käyttäytymisessä, mutta nyt ero on varsin selvä.

Defragmentointi poistaa (ainakin sen sanotaan poistavan) tyhjiä avaimia sun muita ylimääräisiä rekisteristä, ja lisäksi sen sanotaan korjaavan "epälineaariseksi mennyt rakenne takaisin lineaariseksi".

Eli kannattaa kokeilla tuotakin, jos vastaava ongelma iskee.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

XP:n rekisteriä kannattaa muutenkin kerran kuussa siivota, kun sinne tulee niin paljon kaikkea turhaa. :)

 

Niin kannattaa joo. Toisaalta on niin, että if it ain't broken then don't fix it.

Eli ehjää ei kannata korjata. Oma yllä mainittu ongelma sai alkunsa rekkarin siivouksesta sekin :'(

Mutta varmasti jonkun asiaan soveltuvan ohjelman registry cleaner -toiminto ei-kaikista-tiukimmilla-asetuksilla (so. jotain vähemmän kuin "aggressive") puoltaa kyllä paikkansa kodinhoitotehtävänä.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään