Vieras

Väärä tasajännite laitteelle - seuraamukset?

4 viestiä aiheessa

Kysymys liittyy erästä laitetta vasten ostamaani muuntajaan. Epäilen sen toimimattomuutta väärän jännitteen vuoksi..

 

Teoriassa, jos laitteeseen joka on tarkoitettu toimivan 9V tasajännitteellä (normi virrankulutus <300mA), kytketään 12V virtalähde, mitä tapahtuu? Virta kasvaa, ja laite kärähtää?

 

Mittasin muuntajan sekundääripuolen ulostuloksi 9V sijaan 12V, lienee toleranssien ulkopuolella (30%)? Lopputulos on että laite ei yksinkertaisesti toimi kyseisellä muuntajalla. Takaisin myyjäliikkeeseen?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luultavasti ei tapahdu mitään, noissa on jonkin verran toleranssia ja aika moni laite vielä reguloi jännitteen johonkin alhaisempaan arvoon jolloin suurempi tulojännite vaikuttaa mahdollisesti vain siihen että laite lämpenee enemmän.. itseasiassa kun jännite kasvaa virran pitäisi pienentyä jos laite ottaa edelleen saman tehon.

 

Jos muuntaja on tarkoitettu toimimaan laitteen kanssa niin takaisin myyjäliikkeeseen vain. Se, että joku halpa reguloimaton virtalähde antaa tyhjäkäynnillä suurempaa jännitettä ulos kuin mikä sen nimellinen on, ei tarkoita että virtalähde on rikki. Halvat virtalähteet on suunniteltu jollekin tietylle kuormalle ja jos kuormaa ei ole niin jännite nousee. Kun kuorma kytketään niin jännite tippuu nimelliseen tai ainakin lähelle sitä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Entä napaisuus? Jos muuntaja ei ole vartavasten laitettasi varten kannattaa varmistua napaisuudesta. Jos laitettasi ei ole suojattu väärän napaisuuden varalta se voi mennä epäkuntoon, joskus savun kera joskus ilman.

 

Henkka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja kyseessähän oli väärä napaisuus. Noissa vanhemmissa kitarapedaaleissa on kuulemma useinkin napaisuus eri päin kuin mitä on nykystandardi. Muuntaja vaihdettiin liikkeessä anteeksipyyntöjen kera.  :thmbup:

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään