Guest bemari

Vinkkejä Vilnaan?

6 viestiä aiheessa

Niin, eli Vilnaan pitäis mennä kesäkuun alussa, jahka loma alkaa. Kertokaahan te jotka tiedätte, että mitähän kattotavaa siellä on, no kirkkoja juu, mutta onko muuta? Mitään ilmailu aiheista?

 

Kiitos avusta jo etukäteen!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

moi

 

Itse kävin Vilnassa viime kesänä. Tuo Vilna on varsin mukava kaupunki ja kaikki vanhassa kaupungissa on kävelymatkan päässä. Kannattaa käväistä Uzupion taiteilijakaupunginosassa joka on melko erilainen verrattuna muuhun Vilnaan.

 

KGB museo on myös näkemisen arvoinen ja Vilnan linna myöskin. Jos sää sallii kannattaa käydä TV-tornissa ihailemassa maisemia. Ilmailua ei tuolla mielestäni muuta ole kuin että koneet lentävät kaupungin ylitse ja niitä voi niska kipeänä vahdata. Sen verran kannattaa myös varoa liikenteessä sillä autoilijat eivät kunnioita jalankulkijaa ollenkaan. Autokantakin Vilnassa on sitä uudempaa luokkaa, tulipa reissulla bongattua parit uudet H2:t jotka yrittivät ahtautua wanhan kaupungin teille.

 

Niin juu ja kenkäkauppoja on valehtelematta 90% Vilnan liikkeistä  :P

 

Hinnat viime kerralla olivat todella huokeat. Täyden setin ravintolaillallinen maksoi henkeä kohti noin 10€ juomineen. Olut maksoi noin 1-2€/tuoppi. Hintavinta on aivan keskustan ravinteleissa ja hotelleissa mutta muualla turistirysien ulkopuolella on halpaa syödä.

 

Wanhaa kaupunkia Vilnan linnan tornista

[ attachment removed ]

 

Wanhaa kaupunkia.

[ attachment removed ]

 

Uutta ja vanhaa on kivasti sekaisin. Yhdessä korttelissa saattaa olla uutuuttaan kiiltävä ostoskeskus ja vieressä keski-ajan kirkko jonka vieressä on hansatyylinen talo. Hyvä tapa suunnistaa Vilnan keskustassa on kirkon tornit. Ne kun kaikki ovat erilaiset ja näkyvät hyvin kävellessä kaupungin kujilla.

 

Itse aion Vilnassa käydä ennenkuin eurot tulevat Liettuaan. Sen verran halpaa tuolla oli ja suoralla lennolla pääsee Helsingistä.

 

Jani

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muista, että liikennekulttuuri on kohtuu omituista (Taksin kyydissä tuli vanhan kaupungin kapeilla kaduilla koettua yli 80km/h vauhti...ensimmäinen kerta kun oikeasti pelkäsin autossa). Taksi muuten kannattaa mielummin tilata etukäteen, kuin ottaa lennosta, näin homma tulee halvemmaksi  :o (outoa, mutta oikeasti pitää paikkansa).

 

Juu, ja kirkkojahan tuolla on riesaksikin asti.

 

Kannattaa muistaa myös millä alueella kulkee iltaisin, jopa vanhan kaupungin lähettyvillä on alueita mitkä "saattaa" olla "vaarallisia" illan pikkutunneilla.

 

Kerran olen Vilnassa käynyt työmatkalla, enkä odota meneväni heti uudestaan...Johtuneeko siitä liikennekultturista, en tiedä.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos kaikille vinkeistä!

 

Muista, että liikennekulttuuri on kohtuu omituista (Taksin kyydissä tuli vanhan kaupungin kapeilla kaduilla koettua yli 80km/h vauhti...ensimmäinen kerta kun oikeasti pelkäsin autossa).

Kaheksaa kymppiä vanhassa kaupungissa! :o Vaikuttaa aika jännälle, kannattaa vissiin pitää taksissa turvavöitä...

 

Mukavaa kuulla, etttä siellä on halpaa, voi kerrankin tuntea itsensä rikkaaksi...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään