Ismo Aaltonen

Eräs tapa ilmasta maahan viestitykseen

4 viestiä aiheessa

Palolentokausi on jälleen alkamassa ja toimintaa lennoilla on harjoiteltava. Tässä pari esimerkkikuvaa Jukolan Pilottien palolentokoulutuksesta; näinkin saadaan sanoma perille, jos VIRVE- tai VHF-yhteyttä ei ole. Viestikapulan sisään voi vaikkapa kirjoittaa:

"Sammuttakaa nuotio, ettei koko metsä pala. Metsäpalovaroitus on voimassa."

Vuonna 2006 lentokerhot lensivät yli 5000 tuntia palolentoja, joten tällainen yhteiskuntaa palveleva lentotoiminta on merkittävä osa suomalaista yleisilmailua.

 

OH-CGX valmiina pudottamaan kapulan. (Huomaa koneen uusi maalaus.)

[ attachment removed / expired ]

 

OH-CAM eli "kamina" juuri pudottanut kapulan

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kätevähän tuollainen on niinkauan kun vastaanottaja ei lähde juoksemaan pakoon ilmapommituksen tjsp. pelossa  :D Onhan se hankalaa alkaa ikkunasta tosiaan tuonne alas huutelemaan eikä viitsisi turhaan lähettää palokuntaakaan  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuohon viestintäänhän olis sopiva se valosysteemi mikä jossain ketjussa oli mainittu jossa siiven alapinnalle saadaan ne vaihtuvat kirjaimet, voi tosin olla ettei ihan kirkkaassa kesäkelissä valot kovin hyvin näy.

 

Suomi kun kuitenkin vielä on metsäläisten luvattu maa , niin palolennot siltäkin osin ovat kyllä hieno ja tärkeä asia. Toivotaan että tuolla viestinnällä saadaan ne pienet mahdolliset alutkin kitkettyä ilman että palokuntia apuun tarvitaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla