Lari Nylund

20.-30.4.2007 Helsinki-Rooma-Helsinki (mm. OH-LBU, OH-LBX ja FCO-kenttäkuvia)

7 viestiä aiheessa

Arvoisa FlightForum'in väki,

 

Matkustin Helsingistä Roomaan ja edelleen Italian länsirannikolle lomalle 20.-30.4.2007 lomamatkalle. Osa reissusta piti tietenkin omistaa kiinnostusten kohteille eli junille (www.vaunut.org tarjoaa kuvat niistä) ja lentokoneille - muista kiinnostuksista sitten jossain muualla joskus toiste. Toivottavasti pidätte kuvatarjonnasta, jota kuvasin ensimmäistä kertaa uudenkarhealle Sony Cyber-shot DSC-W55 kameralla. Olen lentokoneiden kuvaajana varsin aloittelija, mutta toivottavasti edes jotain mielenkiintoista löytyisi Teillekin tässä kuvasarjassa katseltavaksi. Kaikenlainen kommentointi on tervetullutta, koska kehittymistä varmasti kaivataan tällä alalla. Kameravalinnastani tässä vaiheessa sen verran, että tyydyn ainakin vielä suhteellisen pieneen malliin jota voin näin käyttää myös tuolla rautatiepuolella työskennellessäni helposti. Eihän sitä ikinä tiedä, että mitä linssin taakse päätyy. Näiden kuvien myötä hauskaa vappua kaikille.

 

Varmasti kaikkien aloittelijoiden perinteinen aloituskuva. Jostain se on aloitettava? 20.04.2007 AY781 (B757-2Q8 OH-LBU) HEL-FCO lähtövalmisteluissa portilla 21. Boeing 757-2Q8 oli vielä vanhassa maalissa ja ilman winglet'ejä.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Alpit oli ylitettävä, että päästiin Roomaan. Vastaantulijakin oli, mutta niin kaukana ettei ole mitään havaintoa siitä. Varmasti joku kertoo jo tämän perusteella, että kuka se siellä lentää ja millä koneella vai miten on? :o

 

[ attachment removed / expired ]

 

Rooman Fiumicinon Leonardo Da Vinci'n lentoasemalle laskeutumisen jälkeen oli vuoro tutustua paikalliseen kalustoon, joka näytti olevan hyvin aiemmin kotimaastakin tuttua. Oikein itsekin alkoi muistelemaan näitä tutunnäköisiä koneita, että minne ne ovat Suomesta kadonneet. Kolmen tunnin matkan päässä niitä oli tarjolla sitten sitäkin enemmän. Tässä ensin McDonnell Douglas MD-82 (DC-9-82) I-DACZ:

 

[ attachment removed / expired ]

 

Sitten vuorossa McDonnell Douglas MD-82 (DC-9-82) I-DAVJ:

 

[ attachment removed / expired ]

 

...ja kolmas kerta toden sanoo eli McDonnell Douglas MD-82 (DC-9-82) I-DACM:

 

[ attachment removed / expired ]

 

Edellämme viereiseen putkeen ajoi parkkiin kreikkalaiset Olympic'in Boeing 737-484'sellaan SX-BKA:

 

[ attachment removed / expired ]

 

Lopuksi matkalla laukkuja odottamaan, todellakin odottamaan ( kesti melkein tunnin), saapui BluePanorama Boeing 767-3G5/ER EI-CXO viereiselle terminaalille:

 

[ attachment removed / expired ]

 

Tämän jälkeen oli junien kuvailun vuoro ja niitä kuvia löytyy siis www.vaunut.org osoitteesta jossain vaiheessa. Paluupäivänä, joka oli vappuaatto 30.04.2007 sitten kiertelin hyvissä ajoin kentälle saapuneena terminaalista toiseen ja yritin saada jotain tallennetuksi. Matkan ainoa vesisade tietenkin sattui juuri sille hetkelle mikä mukavasti vaikeutti kuvaamista. Jotain kuitenkin sain muistikortille jäämään eli tässä satoa paluupäivältä ennen lähtemistä takaisin.

 

Ensimmäisenä putkessa oli Middle East Airlines'in Airbus A321-231 F-ORMF:

[ attachment removed / expired ]

 

Sitten olikin jo saapunut parikymmentä minuuttia etuajassa kotiinkuljetus Finnair'in sinivalkoisin winglet-siivin Boeing 757-2Q8 OH-LBX. Kuvassa mukana Brussels Airlines Boeing 737-405 OO-VEK ja Iberia McDonnell Douglas MD-87 (DC-9-87) EC-FEZ.

[ attachment removed / expired ]

 

AirOne Boeing 737-430 EI-COK putken päässä:

[ attachment removed / expired ]

 

Uzbekistanin pojat olivat liikenteessä Uzbekistan Airways Boeing 767-33P/ER VP-BUF'illa. Lentona oli HY258 Tashkent'iin.

[ attachment removed / expired ]

 

Viimeisenä kenttäkuvana Belavia Boeing 737-5Q8 EW-251PA:

[ attachment removed / expired ]

 

 

Siinä tämän matkan anti, joten eikun palautetta tulemaan. Seuraavasta koneesta en valitettavasti tiedä paljoa, mutta toivoisin sen olevan Qantas'in Boeing 747. Kyseinen konetyyppi muutti maailmani maaliskuussa 2003, kun pääsin ensimmäistä kertaa matkustamaan tuolla eräällä koneiden kuningattarella kohti Australiaa. Tämä kone alitti meidän menolennolla AY781 20.4.2007 Prahan paikkeilla kello 08:48 paikallista aikaa. Olisikohan kone mahdollisesti ollut esimerkiksi laskeutumassa Frankfurtiin? Nyt pyydetään apua tietäjiltä, kiitos jo etukäteen. Näihin kuviin on kuitenkin mielestäni hyvä lopettaa tämä ensimmäinen kuvasettini tänne.

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Hauskaa vappua!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos samoin! Oli ihan ymmärrettävää että jotkut kuvat oli sottuisia koska olihan sateinen ilma ja edessä likainen lasi. Tuon viimeisen kenttäkuvan olisi kyllä voinut jättää pois :-\, mutta kyllä hyvän käsityksen näistä kuvista sai. :)

 

Hyvää vappua! :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oli kyllä ihan mukavia kuvia minustakin. Kyllä nuo sarjan kaksi viimeistä kuvaa oli ehdottomasti parhaita omasta mielestäni.  :thmbup:

Olit kuvannut myöskin (ainakin minusta) erikoisia lentoyhtiöitä: Uzbekistan, Belavia ym., josta plussaa.  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla