Mikko Sokero

Kv. lentoliikenteen nopea kasvu jatkui

1 viesti aiheessa

Helsinki, 30.4. Talous stt 175

 

Kansainvälisen lentoliikenteen nopea kasvu jatkui maaliskuussa. Lentomatkustajien määrän kasvu nopeutui Kansainvälisen ilmakuljetusliiton IATA:n markkinakatsauksen mukaan 7,8 prosenttiin eli nopeimmaksi yli vuoteen. Lentorahtia kuljetettiin 2,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

 

IATA:n mukaan vahva globaali talouskasvu pitää yllä sekä liike- että vapaa-ajan matkojen hyvää kysyntää. Ihmiset haluavat matkustaa, ja heitä on liikkeellä ennätyksellisen paljon, sanoi pääjohtaja Giovanni Bisignani.

 

Matkustajaliikenteen kasvu oli edelleen nopeinta Lähi-idässä. Se nousi yli viidenneksen suuremmaksi kuin vuotta aiemmin. Kasvu on jatkunut kaksinumeroisena yli kolme vuotta. Lähi-Idän lentoyhtiöiden osuus kansainvälisestä matkustajaliikenteestä on samana aikana noussut 5 prosentista 8 prosenttiin.

 

Hyvän kysynnän ansiosta lentoyhtiöiden kapasiteetin käyttöaste nousi maaliskuussa 76,4 prosenttiin eli 2,3 prosenttiyksikköä korkeammaksi kuin vuotta aiemmin. IATA ennustaa lentoyhtiöiden koko vuoden voiton nousevan tänä vuona 3,8 miljardiin dollariin kuuden vuoden tappioputken jälkeen.

 

 

(STT)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään