Mikko Sokero

Valokuvauskilpailu Suomenlahdesta

1 viesti aiheessa

Helsinki, 28.4. Kulttuuri stt 039

 

Kolmas kansainvälinen valokuvauskilpailu Suomenlahdesta on käynnistynyt. Sen aiheena on suojelun arvoinen Itämeri. Elokuun loppuun jatkuvan kilpailun järjestää ympäristöministeriö yhdessä Viron ympäristöministeriön ja Pietarin kaupungin luonnonkäytön, ympäristönsuojelun ja ekologisen turvallisuuden komitean kanssa.

 

Kilpailuun voivat osallistua yksityiset ihmiset Suomesta, Virosta ja Venäjältä enintään kolmella kuvalla. Sarjoja on kolme eli ammattisarja, harrastajasarja ja nuorisosarja vuonna 1989 tai sen jälkeen syntyneille.

 

Esikarsinnan perusteella kukin maa valitsee kustakin sarjasta enintään kymmenen kuvaa kansainvälisen raadin arvioitavaksi. Kunkin sarjan kolme parasta kuvaa palkitaan syksyllä rahapalkinnoin. Lisäksi raati palkitsee erikoispalkinnolla kilpailun parhaan suomalaisen, virolaisen ja venäläisen kuvan. Arvosteluperusteena käytetään sekä kuvien taiteellista että ympäristönsuojelullista näkökulmaa.

 

Kilpailulla pyritään löytämään uusia, niin myönteisiä kuin kielteisiäkin kuvia ihmisen ja luonnon välisestä vuorovaikutuksesta. Samalla kilpailu pyrkii kannustamaan Itämeren alueen asukkaita suojelemaan ympäristöään ja ymmärtämään puhtaan ympäristön merkitys.

 

 

(STT)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään