Aleksi Saarinen

Terveiset Oripäästä!

5 viestiä aiheessa

Terve!

 

Tänään purjelennon lupakirjakurssin ensimmäinen osa, tutustumiskurssi, alkoi Oripäässä. Viitisen kurssilaista lensi kaksi tutustumislentoaan tänään. Sää oli aivan mahtava päivällä, mutta kylmä. Olisi kannattanut kuunnella ohjeita ja ottaa reilusti vaatetta mukaan. :-[ No, ensikerralla sitten.

 

Koko hoito alkoi Turun lentoasemalta josta lähdettiin ajamaan yhdellä autolla Oripäähän. Aamulla siirrettiin halleista koneet ulos odottamaan yhteistä päivätarkastusta, jonka jälkeen koulukoneemme Puchacz siirrettiin kiitotien reunaan odottamaan. Päivän lennot aloitettiin, kun hinauskone OH-SED aloitti hinaushommat. Päivä oli käytännössä omistettu meille lupakirjakurssilaisille. Hemmetin mahtavat fiilikset, posket punoittavat ja taivaalle on päästävä uudestaan. ;D

 

Opettaja sanoi lentoni olleen miehekkäin. Kyllähän se melkoiselta taistelulta toki vaikuttikin. Päästettiin hinausköysi, jonka jälkeen korkeus alkoi vajota tasaisesti 300-metriin. Kävi jo mielessä että oltaisiin lähdetty laskuun kentälle, kunnes löysimme mahtavan termiikin joka nosti jatkuvasti yli 5m/s ylöspäin. Nousimme 1400-metriin, kokeilimme miten ohjaimet toimivat, miten jarrut pelaavat ja miten trimmi toimii.

 

Hauskaa riitti maahan asti, pienestä kylmän kankeudesta kuitenkin oli mahtavaa valmistella seuraavan oppilaan lähtöä, hinauskoneen rullatessa aivan vierestä kiitotielle. 8)

 

Asiaan. Turun kentällä oli aamulla Hästensin mielestäni varsin epäeroottinen Robinson.

[ attachment removed / expired ]

 

Ja sitten Oripäästä. SED hinasi koneita taivaalle pitkin päivää.

[ attachment removed / expired ]

 

Kauniita nostavia pilviä oli taivaalla pitkin päivää. Välillä oli aurinko piilossa, välillä paistoi täysillä. Asetuksia olisi kannattanut muuttaa, valkoinen pinta nääs palanut. :P Toivottavasti se ei häiritse. Tässä ollaan kiinnittämässä hinausköyttä hinauskoneeseen jonka jälkeen kunnon veto jotta klipsut ovat varmasti kiinni.

[ attachment removed / expired ]

 

Köysi juuri pudotettu jonka jälkeen kone tuli laskuun.

[ attachment removed / expired ]

 

Tiimityöskentely pelasi aivan mahtavasti. Tässä tultiinkin jo laskuun.

[ attachment removed / expired ]

 

Vaikka pinta on tässäkin palanut, minun on ihan pakko laittaa tämä. On meinaan niin törkeän upea kone, wingleteillä!! 8)

[ attachment removed / expired ]

 

Hieno kone, äänet kuin mopossa, nousu ja lasku varsin mielenkiintoisia puuskaisilla tuulilla. ;D

[ attachment removed / expired ]

 

Ja tässä vielä jonkunlaista sorvaamista.

[ attachment removed / expired ]

 

Seuraavat lennot taas vähän ajan päästä. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hästensin maalauksesta tuli mieleen ne pari Volkkaria, jotka tuli "bongattua" maaliikenteen puolella männä viikolla. Taitaa olla kampanja päällä..., kuten Veikolla (Veikon Kone) tänään radiosta  kuultuna ;D.

 

Kolmas kuva SEDu:sta on muuten loistava!!!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo hyvät kuvat, maltan tuskin odottaa että 2 vuoden päästä pääsisi kursseille! Tuo Hästens pörräsi talomme päällä paikallaan ja jstkoi sitten matkaansa. Piti kamalaa melua siin 100 metriä yläpuolella ja hyvä kun ei simussa cessna osunu laskussa kiitotien sivuun

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla