Vieras

Ulkoiset HD-asemat

5 viestiä aiheessa

Harkitsen tuollaisen ostamista mm. varmuuskopiointi mielessa. Käyttökokemuksia ei tosin ole. Paketit joita ainakin täällä Singaporessa voi ostaa, sisältävät ulkoisen kotelon ja itse kovalevyn.

 

Sitten asiat joita en vielä tiedä. Liitäntä koneeseen tapahtuu ilmeisesti USB:n kautta? Onko toiminta siis merkittävästi hitaampaa normaaliin kovalevyasennukseen verrattuna? Jos näin on niin ko. vimpaimesta ei ole oikeastaan kuin siihen "varastointikäyttöön" eli ohjelmia sille ei kannata asentaa. Olenko oikeassa?

 

Toki voisin mennä diileriä haastattelemaan mutta olisi mukava saada muutama suomenkielinenkin kommentti mikäli kokemuksia on ;)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En sitten noista ulkoisista systeemeistä tiedä sen kummempaa, mutta eikö olisi kätevämpää ostaa ihan normaali IDE-välitteinen kovalevy ja sille "kelkka" tuohon etupaneeliin? Menee 5.25" paikkaan...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

USB2 on suht vauhdikas väylä, maksimissaan 480 Mb/s. Jos se ulkoinen levy siis on USB2 Hi-Speediä hyödyntävä, niin siirtonopeus on kyllä varsin mukava. Vauhti ei kumminkaan ole SCSI:n, SATA:n tai UDMA:n luokkaa. Jos haluat oikein nopean ulkoisen levyn, niin vaihtoehtona on oikeastaan vain SCSI, jolloin hinta on aivan eri luokkaa. USB:ssa on kylläkin etuna vaivaton asennus, koskapa levyasema on USBin peruskamaa. Toiminee uudemmissa Wintoosissa ilman mitään ajuriasennuksia. Tämä on hyvä homma, jos tarkoitus on kytkeä sitä eri koneisiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tattis vastauksista.

 

Laitetta olisi tarkoitus käyttää sekä läppärin että PC:n varmuuskopiointiin ja lisävarastotilaksi esim. mediatiedostoille, joten ide-levy ja kelkka ei tule kyseeseen. Kannettava (Compaq Evo n600c) ei tietääkseni myöskään ole USB2.0 -yhteensopiva. Tuollainen 40 Gigan ulkoinen USB-levy maksaisi noin 70-80 euroa koteloineen..

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No USB1 on 12 Mb/s. Kyllä sillä varmuuskopion ottaa, mutta on se jo selvästi hitaampaa levyn käyttöä. Vertailuna SATA I on 1.5 Gb/s ja SATA II 3 Gb/s.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään