Ville O Väisänen

Ensikertalainen EFHK:lla.

9 viestiä aiheessa

En nyt ole täysin varma, mille foorumin osalle tämä tulisi kirjoittaa, mutta laitanpahan nyt tänne. Moderaattorit siirtänevät (?) tarpeen vaatiessa muualle.

 

Eli siis. Huomisaamuna olisi ensikertalainen lähdössä EFHK:lle spottaamaan. Olen jo katsellut nuo Spottauspaikat EFHK läpi, mutta nyt on hakusessa kuinka niille spottauspaikoille tarkemmin ottaen pääsee? Mikä on mielestänne paras spottauspaikka EFHK:lla? Onko sellaista paikka, josta pystyisi seuraamaan koko lentoaseman liikennettä?

 

Sellainenkin kysymys pulpahti mieleen, että tarvitseeko siellä kuulosuojaimia? Eikös nuo suihkukoneet melko kovaa ääntä pidä?

 

Ja vielä, osaatteko sanoa tuleeko tuo kuuluisa Antonov huomenna (22.4.) ? En mistään löytänyt paikkaa, jossa sen aikataulut olisi kerrottu.

 

Kiitos vastauksista jo etukäteen.  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No mitäpäs tuohon nyt sanoisi..

 

Parasta yksittäistä spottauspaikkaa on hieman vaikea määritellä, kun se riippu paljon mm. tuulen suunnasta -> mihin radalle laskeudutaan ja mistä lähdetään. Tällä hetkellä myös 1. kiitotien (04R/22L) rullaustien remontti vaikuttaa noihin lähtevien ja saapuvien koneiden käyttämiin kiitoratoihin. Sekä tietysti siitä mitä haluat nähdä ja millaiselta etäisyydeltä.

 

Kannattaa katsoa vähän tuulien suuntia/ voimakkuuksia ja sitten vaikka tutkia tätä karttaa mihin koneet saattaisi laskeutua/ mistä nousta. Ja tietenkin paikan päällähän sen näkee hyvinkin nopeasti.

 

22R:n päässä oleva tiilikasa on varsin hyvä/ yleinen paikka katsoa/kuvata nousevia, samoin kun Katriinantien varrelta hiekkakasa/ pieni kallio. Tiilikasalle pääsee Myllypadontieltä sen ison montun viereltä josta lähtee polku -> seuraa melun suuntaa  ;) 15:n päähän ei kovin helpsoti pääse ainakaan minun tietääkseni, 33:n näkee TNT:n/yms. .. rahtiterminaalin vierestä siellä on hyvä meluvalli - Junkersintieltä (rusan Shell aivan vieressä) pääsee helpoiten. 22L:n laskeutuvat näkee taasen parhaiten Lemminkäisen kalliolta, Tuusulan motaria ja siitä Kulomäentielle -> Lemminkäisen kiviaseman suuntaan ja kiipeät kallion päälle. Tosin kun tuo 04R/22L on tällä hetkellä varsin rajoittuneessa käytössä, niin siellä ei taida suuremmin olla nähtävää? 04L:n laskeutuvat näkee hyvin niin Katriinantien varrelta kuin myös kiitoradan päässä/ vieressä olevalta nurmikkoalueelta (löytyy molemmin puolin).

 

 

Kuulosuojaimia nyt ei minun mielestäni tarvitse, ei missään niin paha meteli ole.

 

 

Kuvauksesta en juuri osaa sanoa mitään, kun en sellaista kameraa (vielä) omista millä saisi oikeasti kuvia otettua  :-[ Keskittynyt vain tutkailemaan muiden ottamia kuvia toistaiseksi. Kunhan maasturiharrastukselta ja hifi/kotiteatterihommilta kerkeää niin kaipa sitä täytyisi kamerakin ostaa ja vähän mennä harjoittelemaan kentän laidalle  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tervetuloa vaan! Toivotaan mukavaa keliä!

 

Timolta tulikin aika hyvin nuo mutta ehdin jo kirjoittaa, joten laitetaan nämä omatkin mielipiteet.

 

Tuo paras spottauspaikka riippuu aika paljon käytettävistä kiitoradoista.. Jos koneet laskevat 15:ta ja nousevat 22R:ltä niin minun mielestä paras spottauspaikka on tiilikasa. Varsinkin jos ainoa tavoite ei ole saada hienoja kuvia, vaan myös nauttia ilmaliikenteestä. Siitä saa hyvän kokonaiskuvan. Tiilikasalle pääsee melko lähelle autolla, ja aivan lyhyt kävely sinne kasalle ja aidan läheisyyteen.

 

Jos taas laskevat ovat 04R/04L, niin parhaat paikat on rotaatiokivillä, 04L:n kynnyksen oikella puolella tai 04R:n kynnyksen oikealla puolella. Näihin pääsee kaikkiin autolla aika lähelle. Mutta kannattaa tosiaan tutkia mitkä radat milloinkin ovat käytössä, ja sehän selviää soittamalla Helsinki-Vantaan ATIS-numeroon.  :)

 

Kuulosuojaimia ei tarvitse, edes suurimmat koneet eivät näissä paikoissa niin suurta melua aiheuta kuin ehkä hetkellisesti. Käsillä suojaus tarvittaessa riittänee.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

...04R:n kynnyksen oikealla puolella. Näihin pääsee kaikkiin autolla aika lähelle.

 

Tuohonhan pääsee oikealla kalustolla ihan viereenkin. Tosin eipä siihen kauheasti viitsi hurauttaa, kun voi tulla äkkiä sanomista. Pari kertaa siinä käväisin autolla, mutta päädyin tulokseen että ehkä on parempi jaksaa kävellä se muutama kymmenen metriä kuin herättää pahennusta lentokenttäväen ja vartijoiden keskuudessa  :P

 

 

Niin ja tosiaan tervetuloa joukkoon! Pahemmin en ole itsekään tänne kirjoitellut, mutta tuolla kentän laidalla on kyllä tullut pyörittyä aika paljonkin sen mitä töiltä/ harrastuksilta kerkeää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko sellaista paikka, josta pystyisi seuraamaan koko lentoaseman liikennettä?

 

Kannattaa varmaan mennä Fly-Inniin, joka on hyvä etenkin jos on kylmä tai muutenvaan semmoinen keli ettei viitsisi mennä kentän laidalle värjöttelemään. Toisaalta siellä kyllä missaa kaikki ne äänet. 8) Ja tuonnehan pääsee kun ajaa auton ulkomaan terminaalin taakse parkkitaloon ja kävelee sieltä lähtöselvitys aulan läpi rullaportaisiin, jotka ovat melkein ovea vastapäätä ja sitten vain ne portaat ylös.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sen sanon, että kuulosuojaimet jätät kotiin, muuten tulee hyvin hyvin tylsä päivä  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kannattaa varmaan mennä Fly-Inniin, joka on hyvä etenkin jos on kylmä tai muutenvaan semmoinen keli ettei viitsisi mennä kentän laidalle värjöttelemään.

 

 

Tai aamupäivästä alkuiltaan, kun tiilikasan suunnasta vastavalo  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No mitäpäs tuohon nyt sanoisi..

 

Kuulosuojaimia nyt ei minun mielestäni tarvitse, ei missään niin paha meteli ole.

 

 

Niistä soundeistahan pitää nauttia, voi saada vaikka mitä Kick`sejä?, ( No riippuu vekottimesta ja myllyistä)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään