Juha Paulavuo

Boeing testaa polttokennokonetta

4 viestiä aiheessa

Boeing kehittää parhaillaan polttokennolla toimivaa potkurikonetta. Koneen on määrä aloittaa koelennot vielä tämän vuoden aikana Espanjassa. Lento on onnistuessaan maailman ensimmäinen miehitetty lento polttokennolla toimivalla lentokoneella.

 

Boeing on kehittänyt konetta kuuden maan tutkijoiden yhteisprojektina jo neljä vuotta. Päävastuun kantaa yhtiön Euroopan-tutkimuskeskus Boeing Research and Technology Europe (BR&TE). Polttokennokoneen pohjana on itävaltalainen Dimona-moottoripurjekone, jonka vaatimat muutokset tehtiin Espanjassa. Koneen siipien kärkiväli on reilu 16 metriä ja matkalentonopeus noin sata kilometriä tunnissa. Koneen polttokenno on brittiläistä valmistetta, akut on tehty Ranskassa ja potkuri Saksassa.

 

tekniikka&talous

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuostahan voisi tietysti vetää johtopäätöksen, että soveltuisiko polttokenno vaikka matkustajakoneen APU.n lisäksi/vaihtoehdoksi? Tietysti kehitystyötä on varmasti edessä, oli sovellus sitten minkälainen hyvänsä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuostahan voisi tietysti vetää johtopäätöksen, että soveltuisiko polttokenno vaikka matkustajakoneen APU.n lisäksi/vaihtoehdoksi?

 

Tuskin polttokennolla tullaan APU:a korvaamaan, koska polttokennolla ei ihan helposti tuoteta paineilmaa, jolla varsinaiset moottorit käynnistetään. Ellei sitten samalla kehitetä sähköstartti noihin isoihin turbiinimoottoreihin. Silloin saa vain polttokennoissa olla aika paljon potkua... :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään