Guest juhake

GPS data logger?

5 viestiä aiheessa

Nyt menee ihan mutulla, mutta joskus mielestäni olen nähnyt tomtomiin olevan virityksen joka loggas koordinaatteja ja niitä pystyi lukemaan ihan notepadilla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko toi logi millasta jos ajattelee vaikka alkajaisiksi noin kolmen kilsan tienpätkän logia, että onko kokoa ns. Todella paljon? Kun dataahan kuitenkin kolmelta akselilta kerätään aika tiuhaan tahtiin...?

 

Tässä on viime viikonlopun Malmi - Vesivehmaa -lento gpx-formaatissa (XML) - siitä saanee jotain esimerkkiä kokeiluun ja konvertointiin. http://tigert.com/geo/EFHF-EFLA.gpx

 

Näyttää loganneen muutaman sekunnin välein, ja toi on joku 500k XML-file - tuon kun konvertoit csv:ksi niin vähintään puolet tiedoston koosta katoaa takuulla.

 

//T

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ihan yleisesti, jos on käytössä Bluetooh gps ja Nokian s60/3 softalla varustettu puhelin, niin Nokia oma Sports Tracker pystyy keräämään logia ja tallentamaan sen.  Lisätietoja täältä: http://research.nokia.com/research/projects/SportsTracker/index.html. On vieläpä maksuton, kiitos Nokia!

Löysin, kun hain softaa  gps/digikuvaus synkronointia varten.

 

Toimii hienosti esim. Google Earthin kanssa.  Datakäännöksiin sitten tuo GPSBabel. Datatiedostot eivät kovin isoja ole, 40 km autoilutiedosto 47k. (kml-muoto). Ohjelmassa myös xml-vienti.  Eihän tuo gps-mokkula lähetä kuin 1 Hz taajuudella positiodataa, käsittääkseni.

 

Ralliohjelmissa tuo reitin vienti onkin hieno idea, voi kokeilla miten tuttu tie taipuisi suurella ylinopeudella (ilman peltivaurioita).

 

-chrisse

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään