Guest jarna5v

XP käyttis: Rattiohjaimen pedaalit samalle akselille??

4 viestiä aiheessa

Terve, ongelmani on yksinkertaisuudessaan seuraava:

Omistamani Thrustmasterin Force Feedback rattiohjaimen polkimet pitäisi saada fiksattua samalle akselille. Kyseisen mallin saa liitettyä joko USB- tai RS232-porttiin. Sain tämän jollain ilveellä tehtyä

vanhassa win98-käyttiksessä kondikseen muistaakseni jostain gameport-asetuksesta, mutta uuden XP-käyttikseni kanssa tämä ei ole vielä onnistunut.

 

Muistaakos joku teistä, mistä tämän asetuksen saapi tehtyä ja mieluusti USB-portin kautta? Tällä hetkellä ohjain on liitetty USB-porttiin ja XP:hen on asennettu ko. ohjaimen ajurit.

 

Itse en onnistunut löytämään gameport-asetusten Preferences Advanced-osiostakaan sopivaa kohtaa, josta tämän systeemin saisi päälle/pois..

 

 

 

T: Markku Elo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oletko asentanut valmistajan viimeisimmän softan tolle vehkeelle? Ainakin Logitechin softassa on ihan ruksattavissa tuo (tai oikeastaan pitää aina ottaa ruksi pois, että saa ralliautoa käännettyä jarrulla ;D)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, ajattelin kokeilla kepillä jäätä ja kysyä tämän palstan aktiiveilta neuvoja, ennenkuin alan selvittämään ongelmaa laajemmin.

 

Täytyy vielä yrittää etsiä uusin päivitysversio valmistajan kotisivuilta, mutta epäilen senkin olevan suht. vanha, koska toi mun vempain taitaa olla yli 3v vanha..

 

Hämärästi muistelen,että taisin saada aikoinaan poljintempun tehtyä tuon RS232-liittimen kautta ja luomalla siellä manuaalisesti uuden ohjaimen ja sille käytössä olevien akselien lukumäärän.. Mun nykykoneessa näitä RS232-liittimiä ei ole kuin 1 ja sille olisi muutakin käyttöä, siitä syystä lähdin ensiksi selvittämään tätä USB-liittimen kautta tapahtuvaa fiksailua.

 

Ihmettelen vaan, miksei sama muka onnistu USB-liittimen kanssa. No, taistelu jatkuu ..

 

Jos saan systeemin pelittämään omin avuin, kerron tekemäni temput myös tällä palstalla, jottei kaikkien tartte toistaa samoja erehdyksiä. :)

 

Siihen asti kaikki lisävinkit ovat tervetulleita !

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin, lähtihän se pelittämään.. Ratkaisu oli aika yksinkertainen ja sitä olisi pitänyt lähteä heti aluksi kokeilemaan: Kävin hakemassa valmistajan kotisivuilta uusimmat XP:lle tarkoitetut ajurit, poistin vanhat ajurit ja asensin ohjelmat uusien ajurien kera => nyt löytyi Gamecontrolin Properties-osasta täppä, jolla akselit sai erotettua tai yhdistettyä.

 

Vielä kun muisti invertoida Flight simun puolella polkimet, niin kaikki toimi niinkuin olettaa sopi. => Nyt saa kuulankin pysymään keskellä kaarroksissa.. ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään