Niko Pursiainen

F-securen ja palomuurin kanssa ongelmaa

6 viestiä aiheessa

Moi,

 

eilen illalla, tietokoneen alapalkista katosi F-Securen ja palomuurin logot. En huomannut koska tämä tapahtui, sillä lensin lentosimulaattorilla koko illan, vaan vasta kun olin sulkemassa konetta huomasin sen. Olen F-Securea yrittänyt avata käynnistä -valikon kautta, muttei mitään tapahdu. Tietokoneen uudelleenkäynnistyskään ei auta. Ovatko nämä ohjelmat toiminnassa, vaikkei niitä näy tuolla palkissa, eikä saa käynnistettyä, miten ko. ohjelmat saisi toimimaan taas normaalisti?

 

Myös Internet Explorer lataa normaalia kauempaa aloitussivua, sekä eilen illalla lentäessä aukesi ikkuna, jossa kysyttiin jotain (en kerennyt lukenut mitä, oli lähestyminen menossa EFHK :lle), ja painoin vain ruksia. Voisiko nämä liittyä jotenkin ongelmaan?

 

Niko

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ovatko nämä ohjelmat toiminnassa, vaikkei niitä näy tuolla palkissa,

 

Task Manager tuon mahdollisesti osaa kertoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

F-Secure on monen kerroksen ohjelma. Alapalkin kuvakkeet kuuluvat ylimpään kerrokseen, käyttäjälle näkyvään hallintaliittymään. Varsinaiset suojausprosessit ovat syvän tason järjestelmäsovelluksia. Jotain on vialla kun ei kuvake näy, mutta se ei välttämättä tarkoita suojauksen heikentyneen. Jos sinulla on automaattinen tietokantojen päivitys käytössä, on epätodennäköistä, että olisit osunut viruksen, joka osaa kiertää käynnissä olevan FSAV:n ja rampauttaa sen. Mutta mahdollista kyllä. Tehtävienhallinan prosessilistasta tosiaan näkee, minkä nimisiä prosesseja on käynnissä (FSAV on monta FS-alkuista prosessia), mutta sekään ei todista mitään. Virus on voinut korvata FS:n prosessit omilla samannimisillä.

 

Kokeile asentaa FS uudestaan. Jos se tai osia siitä kaatui järjestelmäsotkuun, tämä luultavasti palauttaa sen normaaliksi, mikäli järjestelmä muuten on tolkuissaan. Varmastikaan ainakaan palomuuri ei ole kaatunut, koska silloin verkkoyhteytesi eivät toimisi lainkaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään