Jouko Manninen

Pienoismallista maalit pois

7 viestiä aiheessa

Terve!

 

Kaveri tuossa mokasi tuon yhden pienoismallin kanssa, kun oli sen siipiä maalaamassa. Onko hyvää keinoa saada tuollainen Revellin pienoismalli maali tuollaisesta Revellin muovisesta lentokoneen pienoismallista pois (vai onko edes mahdollista)? Googlesta löysimme jotain ohjeita, mutta ajattelimme kuitenkin kysyä täältä, että mikä on paras keino saada maaleja pois. Sieltä löytyi esim. sellaisia ohjeita joissa käskettiin upottamaan palanen Kodin Putkimieheen 15 minuutiksi ja maali irtoaa itsestää. Maalia on siivessä severan paljon/paksusti, että nuo siiven "urat" ovat peittyneet melkein kokonaan ja ne siis pitäisi saada näkyviin. Kysessä on siis Revellin A340-300.

 

t:Jouko

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tärpätti voisi toimia :-\ .Toinen keiko on revell color mix, sillä voisi saada. Ja se sivellin oikeesti vaan vähän maaliin, ja yliääräset reunaan! Jos rahaa ja intoa löytyy, niin osta maaliruisku ;) .Koska sillä pitäs kai saada siistiä. Ja iso  sivellin(leveä) on hyvä. Koska niillä pienillä vaan tuhraa ne pikkuosat. ;) zemppii vaan jatkoo aatellen ;-)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

V8 Magazinen pienoismallipalstalla joskus kauan kauan sitten kehuttiin myös sangen ansioituneiden mallareiden toimesta tuota kodin putkimiestä tai vastaavaa, joten rohkenisin uskoa sen toimivuuteen, vaikken itse ole kokeillutkaan. Kaikenlaisia kemiallisia maalinpoistoaineitahan on olemassa, mutta kannattanee ensin kokeilla lilluttaa vaikka saman mallin valutankoja aineessa voidakseen varmistaa, ettei muovi pehmene. Kemiallinen maalinpoisto on siitä mukava asia, ettei tarvitse hioa mallin osia pieleen. Jossain vaiheessa tuli läträttyä moisten litkujen kanssa kerrassaan työkseen ja hämmentävän puhtaaksi sillä pinnat saa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lisää kysymksiä... Kun olemme aika aloittelijoita tällä saralla. Kannattaakos noita maaleja paljon ohentaa tai siis tuleeko silloin paremman näköistä jälkeä tai onko helpompaa tehdä ohuita/ei kaikkia uria peittäviä kerroksia?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä maaleja aika paljon ohentaa saa. Ohennettu maali tosin tahtoo olla aika kovaa juoksemaan karkuun, mutta ideana on maalata paljon ohuita kerroksia, kuivattaa (ja hioakin) välissä. Valmista ei tule kerralla, vaan homma vaatii kärsivällisyyttä. Kynäruisku on kyllä mainio peli, jos vain on paikka, missä maalausta suorittaa. Kylpyhuonetta ei kannata kokeilla, koska se pöly leviää häkellyttävän tehokkaasti ympäri ämpäri  ;) Hengityksen suojauksesta kannattaa näin ollen myös huolehtia.

 

Jos tarkoitus on maalata suurempia pintoja, kuten kokonaisia runkoja, ovat spraymaalit myös ihan mainioita - ainakin, jos ei osta aivan luokattoman huonoja maaleja. Huolellinen sekoitus eli ravistus on tarpeen. Kaikki lähtee kuitenkin hyvistä pohjatöistä. Kun katselee, millaista jälkeä nuo gurut tuolla toisessa threadissa saavat aikaan, en uskalla paljon lähteä neuvomaan, mutta muutamat perusasiat ehkä kuitenkin. Malli tulee hioa ennen maalausta mataksi mielellään hienolla vesihiomapaperilla (varoen hiomasta erilaisia uria ja kohoumia tärviölle) ja puhdistaa huolellisesti, pestä siis. Kuivatus olisi parasta hoitaa ilmassa tai kerrassaan lämpimässä ilmassa, koska liinoilla etc. hierominen saa aikaa staattista sähköä, joka imee pölyä pesusienen lailla. Tämän päälle kun vetää pohjamaalin, jonka taas hioo etc, pitäisi olla kohtuullisen valmiuden saada sievää pintaa aikaan.

 

Jos varat riittävät, se kynäruisku on tosiaan ehdoton hankinta. Se vaatii tietty myös paineilmaa. Ilmapulloista ei hommassa ole mihinkään, joten jonniilaisen kompressorin tuo vaatii. Kynäruiskuun maalin saa ohentaa aivan maitomaiseksi.

 

Elkääkä ammattilaiset hirttäkö minua. Minä oovvaan jonniilainen epäaktiivinen amatööri, vaikka oon kyllä saanu rahaa ihan oikeiden lentsikanpalasten maalaamisestakin...

 

-A-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään