Mikko Sokero

Euroopan komissio: Lisää oikeuksia lentomatkustajille

2 viestiä aiheessa

Euroopan komissio patistaa lentoyhtiöitä ja jäsenvaltiota parantamaan lentomatkustajien oikeuksia. Komissio antoi matkustajien oikeuksia puolustavan asetuksen kaksi vuotta sitten, mutta oikeudet eivät kuitenkaan ole toteutuneet halutulla tavalla.

 

Komissio antoi lentoyhtiöille ja jäsenvaltioille puoli vuotta aikaa kohentaa lentomatkustajien asemaa.

 

Komission mukaan matkustajien oikeudet ovat kahdessa vuodessa kohentuneet, mutta heidän asemansa on edelleen liian heikko.

 

Komissio kaipaa nyt lentoyhtiöiltä muun muassa selvempää rajanvetoa lennon viivästymisen ja peruuttamisen välille. Lentoyhtiöt eivät myöskään kerro matkustajille heidän oikeuksistaan ongelmatilanteissa, vaikka asetus niin velvoittaa.

 

Lentomatkustajien oikeuksia koskevassa asetuksessa on annettu säännöt siitä, milloin matkustaja on oikeutettu korvauksiin. Asetus velvoittaa lentoyhtiöitä lisäksi kertomaan matkustajille näistä oikeuksista.

 

Lentoasemille on tulossa kesään mennessä lentomatkustajien oikeuksista kertovat julisteet.

 

 

(STT)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Norja perustaa 1.1. 2009 erityisen valituslautakunnan käsittelemään lentomatkustajien valituksia, perustuen EU:n määräyksiin lentomatkustajien oikeuksista sekä liikuntarajoitteisten lentomatkustajien oikeuksista. Lautakunnassa on sekä matkustajien että palveluntarjoajien edustajat. Lautakunta ottaa käsittelyyn kaikkia lentoyhtiöitä sekä myös muita matkaan liittyviä palvelutarjoajia koskevat valitukset. Ratkaisuilla ei ole suoraa oikeudellista voimaa, mutta käytännössä mahdollinen oikeusjuttu lienee helpompi voittaa, mikäli lautakunnan mielipide on oikeusjutun takana.

 

http://www.boarding.no/art.asp?id=34420

 

Lautakunnan sivut ovat vielä keskeneräiset, mutta niiltä näkyy jo nyt se periaate, että lautakunnan perustaminen pohjautuu ilmailulain esipuheeseen ja diaarinumeroin mainittuihin EU-säännöksiin:

 

http://www.flyklagenemnda.no/

 

Lieneekö vastaavaa tulossa Suomeenkin?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään