Guest Janatuiska

A380 (F-WWJB) Münchenissä 28.3.2007

5 viestiä aiheessa

Lupasin tuolla toisessa ketjussa palata piakkoin asiaan. Tein tälle ihan oman ketjun, kun lipsahti se kuva näin aprillipäivänä väärään ketjuun  ;).

 

Eli A380 oli Lufthansan testeissä ja ennen kuin kone lensi takaisin Toulouseen, oli ohjelmassa vuorossa Münchenin lentokenttä. Asustelen täällä Etelä-Saksassa Stuttgartin lähettyvillä tämän talven ja matkaa Münchenin lentokentälle on noin 250km. Oli itsestään selvää, että lähden katsomaan konetta, mutta autoni sanoikin sopimuksen irti Stuttgartin lentokentän parkkipaikalla kaksi päivää ennen Münchenin reissua. Sain onneksi autoliikkeeltä auton käyttööni, joten pääsin kuin pääsinkin Müncheniin!

 

Lähdin omasta mielestäni hyvissä ajoin matkaan, mutta paikan päällä kävi ilmi, että A380:n tulo kiinnostaa muitakin kuin minua. Määrää en uskalla edes arvioida, mutta ihmisiä oli paikalla mielettömän paljon :o. Jotain kuvaa väenpaljoudesta antaa se, että kiitotietä ympäröivän aidan vierestä ei löytynyt vapaata paikkaa. Paikalle oli tuotu myös kioski ja vessoja! Poliisi ohjasi liikennettä ja jouduin jättämään auton todella kauas kiitotiestä. Juoksemalla ehdin kuitenkin juuri ja juuri pelipaikalle. Kuvien laatu ei päätä huimaa, mutta laitan ne nyt kuitenkin esille, kun kone on vielä jokseenkin harvinaisuus. Mielenkiintoisempia kuvia olisi saanut, jos olisi kiikkunut puuhun, mutta kun kaikki puut olivat jo täynnä ihmisiä  :laugh:.

 

Kone tuli paikalle suunnilleen aikataulussa ja teki ennen laskeutumista "kunniakierroksen". Tässä kone tulossa kierroksen jälkeen laskuun.

 

[ attachment removed ]

 

A380 seisoi portilla vajaa 5 tuntia kutsuvieraiden ihailtavana. Pääsivätpä samat vieraat katsomaan koneen laskeutumistakin aidan sisäpuolelle. Rajasin tämän kuvan näin, jotta kuva-alasta 50% ei ole betonia.

 

[ attachment removed ]

 

Jokaiseen tarinaan liittyy opetus. Tämän tarinan opetus: Korkeutta korkeimmasta kohdasta noin 24 metriä. Kiitotien toiselta puolelta katsottaessa pystyi terminaaleilta erottamaan kaksi asiaa, tornin ja A380:n pyrstön.

 

[ attachment removed ]

 

Puoli kuuden aikaan kone lähti portilta, otti vesisuihkun ja suuntasi kiitotielle. Varsinkin A320-sarjan koneisiin verrattuna tämä kohta näytti ahtaalta ;D.

 

[ attachment removed ]

 

Möhkäle taisi lähteä takaisin Toulouseen kohtalaisen tyhjänä, kun nousu oli toiselta kiiltotieltä nousseeseen A340-koneeseen verrattuna varsin pirteä. Koneen lähdettyä 90 % ihmisistä lähti pois, mutta kentälle jääneiden iloksi lentäjä heitti vielä yhden piliskierroksen, josta myös viimeinen kuva.

 

[ attachment removed ]

 

Tässäpä nämä. Esimerkiksi osoitteesta http://www.munich-airport.de/DE/Areas/Consumer/Erlebnis/A380/index.html löytyy lisää kuvia. Ne myös osoittavat, että jokaisella pitäisi olla oma helikopetteri. Saisi makeita kuvia. Kuten jo aikaisemmin sanoin, kannatti lähteä katsomaan  ;).

 

-Janne

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös noille A380:ille ole tarvinnut tehdä ihan omat portitkin, kun ei ne mahdu tavallisille? :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On tuo kyllä massiivinen laitos, tuo portti kuva kertoo kyllä kaiken ilman sanoja koneen koosta. Eikä tuo siltakuvakaan hassumpi ole... :P

Kyllä ton Helsinki-Vantaalla mielellään kerran näkisi... :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla