Guest Grendel

Virtuaalilentäjät rakensivat Suomen Ilmailumuseon Purjein taivaalla -näyttelyä

3 viestiä aiheessa

Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry tiedottaa

 

Virtuaalilentäjät rakensivat Suomen Ilmailumuseon Purjein taivaalla -näyttelyä

 

Suomen Ilmailumuseon tuorein näyttely - Purjein taivaalla - kiinnittää huomion lentämisen ekologisimpaan ja hiljaisimpaan muotoon. Liitokoneet ovat myös merkittävä osa ilmailun historiaa, sillä ennen moottorikoneita tutkittiin ilmaa raskaammalla koneella lentämistä liitokonekokeiluilla. Esillä on museon kokoelmiin kuuluvien historiallisten koneiden lisäksi uusinta uutta kalustoa. Museon kokoelmiin kuuluu 21 purje- ja liitokonetta ja nyt avattu näyttely

 

Virtuaalilentäjät ry on rakentanut näyttelyn kohokohdaksi muodostuneen purjelentokonesimulaattorin. UTU-purjekoneen runkoon on rakennettu purjelentosimulaattori, jolla vierailijat voivat kokeilla purjelentämistä niin aidossa ympäristössä kuin ilman hinauskonetta voi vain aikaansaada. Vierailijat voivat köyttää itsensä purjekoneen ohjaamoon ja kokeilla purjelentämistä kunnon ohjaimilla, laajakankaan avulla.

 

Kunnon simulaattoriympäristössä ja oikealla purjekoneella simulaattorilentäessä tunnelma on aivan toista kuin kotona keittiönjakkaralla. Tuuli vinkuu ja siipien natina kuuluu kun vetää tikusta hieman kovemmin.  Laajakangas luo simulaattorigrafiikan suurikokoisena lentäjän eteen ja hyvät ohjaimet luovat lentotunnelmaa, vaikka perstuntuma yhä puuttuukin. Simulaattori on toteutettu Condor-lentosimulaattoria käyttäen.

 

Virtuaalilentäjät haluaa kiittää jäseniään Timo "Kynkky" Kymäläistä polkimista, Matti "BlauKreuz" Kukkosta näppäimistöstä, Jukka "Grendel" Kauppista ohjaimesta, Timo "Kossu" Niirasta simulaattorista, Ville "Camo" Pitkästä konsultoivasta pähkäilystä, Cromax Oy:tä simulaattoriin käytetystä tietokoneesta sekä Raimo "RaimoK" Korpelaa tämän vaivannäöstä Ilmailumuseon simulaattorin rakentamiseen käytetystä vaivannäöstä ja ylitöistä..

 

Valokuvia simulaattorista: http://www.virtualpilots.fi/press/photos/

Muita tiedotteita: http://www.virtualpilots.fi/press/tiedotteet/

 

Jukka "Grendel" Kauppinen

Tiedottaja, historiaprojektin vetäjä

Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry

Lisätietoja: jukka.kauppinen.kissanhäntä.jmp.fi puh. 040-730 0036

http://www.virtualpilots.fi/info/#yhteys

 

Virtuaalilentäjät ry on toisen maailmansodan online-lentosimulaattoreihin erikoistunut virtuaalilentoyhdistys, jonka juuret kumpuavat jo vuonna 1994 Suomessa käynnistyneestä online-lentotoiminnasta. Simulaattorilentämisen ohella yhdistys toimii aktiivisesti myös etenkin suomalaisen sotilasilmailuhistorian tutkimisen ja tallentamisen saralla.

 

Virtuaalilentäjät keskittyvät lentämiseen toisten ihmisten kanssa - ja toisia vastaan, yksinomaan verkkoympäristössä eli ns. "massiivimoninpeleihin". Jäsenten aktiivimmin lentämiä simulaattoreita ovat WarBirds, Aces High, World War II Online ja IL-2 Sturmovik.

 

Yhdistyksen ovet ovat kuitenkin auki kaikille online-sotalentämistä harrastaville lentäjille. Yhdistys pyrkii toimimaan foorumina, jossa eri simulaattorien pelaajat voivat kohdata toisensa tasaveroisina. Virtuaalitaivailta ja Virtuaalilentäjät ry:n jäsenistöstä löytyy täydellinen poikkileikkaus suomalaisesta yhteiskunnasta. Yhteistä meillä on kiinnostus ilmailuun ja simulaattoreihin. Jäsenten iät vaihtelevat noin 15-57 -vuoden välimaissa eli aina nuorisosta eläkeläisiin. Verkkolentotoiminnan ohella yhdistys järjestää myös muita aktiviteetteja, kuten erilaisia tapahtumia tai osallistumme sellaisiin yhdistyksenä. Tutkimme ja tallennamme myös aktiivisesti suomalaista ilmailuhistoriaa. Yhdistyksellä on vuosittain kaksi perinteikästä päätapahtumaa, Mosquito Meeting ja Urban Blitz.

 

Lisätietoja:

www.virtualpilots.fi

www.virtualpilots.fi/info/

Virtuaalilentäjät ry:n ilmailuhistoriasivut:

www.virtualpilots.fi/hist/

 

Virtuaalilentäjät ry on Sotahistoriallisen Seuran yhteisöjäsen ja Suomen Ilmailuliiton jäsen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onkos se yhtä mielenkiintoinen lentää kuin Utu aikanaan oli? ;)

 

Täytyypä yrittää päästä käymään jossain vaiheessa tyyppäämässä :)

 

Mistään en äkkiä havainnut kauanko ko. laitos siellä majailee, eli kauanko on mahdollista?

 

t. hannu ex OH-366-pilotti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mistään en äkkiä havainnut kauanko ko. laitos siellä majailee, eli kauanko on mahdollista?

 

Suomen Ilmailumuseon internet-sivuilta:

 

Purjein Taivaalle

Erikoisnäyttely purjelennosta

2.2.2007 - 15.10.2007

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään