Peter Tähtinen

Mitä saisi 2 tonnilla ?

8 viestiä aiheessa

Kertokaapas millaisen laitteiston (cpu, näytön ohjain, näyttö jne) ostan jos haluaisin käyttää MS FS X:ää ja rahaa olisi laitteistoon mielekästä sijoittaa noin 2K ?

 

Peter

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuolla rahalla saa vaikka mitä  ;D eli mm. tuplaydin prossulla varustettuja koneita 2-4 megan muistilla. Esim. Jyväskylästä tämä : DATA GROUP ELITE, Core2duo E6600, 4GB muistia, 8800GTS näytönohjain. Tuota kaupittelee K-S Tietokonepalvelu

Yliopistonkatu 28 hintaan 1 695 ekee.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Neljäkymmentätuhatta lautasellista hyvä ja ravitsevaa Elovena-kaurapuuroa ;D Kyllä tuolla saa jo tehokkaan keskusyksikön lisäksi hyvän näytönkin. Liikutaan jo sen verran isossa budjetissa, ettei voi suoraan sanoa mitä sillä saa. Sillä saa monta erilaista hyvää kokoonpanoa eri käyttötarkoituksiin ja mieltymyksiin. Mutta jos nyt lähdet katsomaan Intelin Core 2 Duo -prosessorin ja Nvidian Geforce 8800 GTX -grafiikkaprosessorin pohjalta, niin aika linjassa olet FSX-käyttöä ajatellen. Muistiksi 800 MHz DDR2:ta 2 gigaa. Ja Windows Vista Home Premium käyttikseksi, jos et tarvitse yrityspuolen toimintoja, kuten Windows-domainiin liittymistä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Apple iMac 24" = 2049€

Jaksan kyllä ihmetellä tätä Apple-kulttia. Kun joku kysyy pelikoneen kokoonpanoa, niin ensimmäisenä ollaan suosittelemassa jotain iMaccia. Katsopa Vesa tuon ehdottamasi laitteen teknisiä tietoja, ennen kaikkea näytönohjainta. Puhutaanko tässä FSX:lle soveltuvasta koneesta? ???

 

Ei siinä mitään, ihan hyvä Mäkit ovat, mutta ei ne kaikkeen sovellu...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Päivitystä tai uuden hankintaa miettien...

 

Mikä/paljonko/ tai miten nyt kuvailisi... on käytännön tehoero verrattuna

 

Progamer  "INTEL CORE 2 E6400 2.13GHZ 1066/2M S775"

Elite            "INTEL CORE 2 E6600 2.4GHZ 1066/4M S775"

 

"NVIDIA GF7900GS PCI-E 256M DVI"

"NVIDIA GF 8800GTS PCIE 640MB 320-BIT GDDR3"

 

Tuolla ks-tietokonepalvelussa kun on toi Progamer ja Elite malleja pähkäillen? hinta ero 695€

Toki Elitessä enempi muistia ja isompaa levyä...

Olisiko Progamer jo liian heikkoa, esmes FSX?  FS9 varmaankin pyöris hyvin vielä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei kannata ostaa mitään elite-malleja, ne ovat silkkaa rahastusta. Eikä kannata ostaa edes nopeinta tavallisista malleista, vaan se, minkä kohdalla hintakäyrä kääntyy jyrkkään nousuun. Tehoerot ovat pienet, ja joka tapauksessa saat puolen vuoden kuluttua kahdella sataa nopeamman prosessorin kuin nyt kuudella sataa. Tämän hetken järkivalinta on juuri tuo E6400.

 

Näytönohjaimeksi et halua 7900-piirillä varustettua, kun kerran FSX-käyttöön olet korttia ostamassa. Täysi DirectX10 -tuki on vain 8800-malleissa ja se on tärkeä asia jatkossa. Valittavana on GTS tai GTX -mallit, joiden teho- ja hintaero on suurehko (hintaero tehoeroa suurempi) ja sitten on eroja muistin määrissä. Näyttökortiksi ei koskaan kannata ottaa halvinta näennäisesti samanlaisista vaihtoehdoista, koska ne eurot tingitään luokattoman huonolla tuulettimella ja RAMDACilla. Kunnollisia ovat esim. Asus, PNY ja MSI.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

8800GTX:n kohdalla kannattaa myös huomioida kortin iso fyysinen koko, se ei välttämättä mahdu sellaiseen koteloon jossa on esim. 3.5" levypaikkoja PCI-E paikan edessä. Rälläkkähommiin saattaa joutua. Töissä joutuivat vähän casemoddingia tekemään kun tuoreimmat kortit saapuivat  ;D

 

(NVIDIA maksaa palkkani, mutta tätä tuskin voidaan mainospuheeksi luokitella?)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään