Teemu Lokka

Tamilitiikerit hyökkäsivät ensi kertaa ilmasta

24 viestiä aiheessa

reuters-stt–hs–stt–afp–ap

 

Sri Lankan tamilitiikereiksi epäillyt sissit ovat pommittaneet Colombon kansainvälisen lentokentän yhteydessä olevaa ilmavoimien tukikohtaa, kertoo ilmavoimien edustaja.

 

Myös tamilitiikerit itse sanovat olevansa hyökkäyksen takana.

 

Ainakin kaksi tukikohdassa työskennellyttä on saanut surmansa hyökkäyksessä ja useita loukkaantunut.

 

Kansainvälinen lentokenttä on suljettu, vaikka isku kohdistui ilmeisesti ainoastaan sotilastukikohtaan eikä kukaan siviili loukkaantunut. Lennot on peruttu toistaiseksi.

 

Ilmavoimien mukaan hyökkääjät lensivät tukikohdan yli pienkoneella ja pudottivat pommeja. Ainakin kaksi räjähdystä kuultiin. Tiedot hyökkäyksestä ovat yhä epämääräisiä; aiemmin ilmavoimien edustajat puhuivat kranaateista pommien sijaan.

 

Sri Lankan armeijan mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tamilitiikerit hyökkäävät ilmasta. Tamilitiikerit ovat aiemminkin väittäneet, että he ovat onnistuneet perustamaan liikeelleen ilmavoimat.

 

Tamilitiikerit iskivät edellisen kerran lentokentälle 2001. Tuolloin puolet kentällä olleista koneista tuhoutui.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Historia toistaa itseään. Ilmasota alkoi pistooleista laukomisesta toisia koneita kohti ja kranaattien pudotuksesta. Tosin ilmavoimat olivat silloin vielä valtioiden oma "juttu". 60-luvulta lähtien on sitten jokaisella kapinallis- ja sissiliikkeellä ollut omia ilmavoimia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuulin että nämä ko. koneet olisi kotitekoisia  ??? Kivahan se olisi väsätä jotain cessnaa takapihalla  :laugh:

 

Muistaakseni joku uutislähde väitti että juuri Cessnoja olisi käytetty... mene ja tiedä..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oisko tuo Zlin 143, kun kuomu aukeaa eteenpäin?

 

Onhan se. Tosin ekasta kuvasta olisin ensin sanonut, että Robin DR400, mutta mittaristo ja laskuteline paljastaa kyllä Zliniksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ettei vaa ois Ruotsin lippu tos kyljes :D

 

Taitaa kuitenkin olla tarra, joka osoittaa ensiapupakkauksen sijainnin ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taitaa olla ilmavalvonta aika lapsenkengissä tuolla. Sri Lankan ilmavoimillakaan tosin ei ole ihan modernta kalustoa : Kfir 2 ja 7, MiG-23 ja muutama MiG-27.....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tamilitiikerit olivat näköjään valinneet ilmahyökkäyksen ajankohdaksi sellaisen hetken, jolloin suurin osa kansasta oli TV:n ääressä katsomassa kriketin World Cupin loppuottelua Sri Lanka - Australia.

 

TV:n katselu Colombossa taisi loppua sähköjen katkaisuun ja yleiseen paniikkiin. Sen lisäksi Sri Lanka vielä hävisi ottelunsa  :-\

 

http://www.khaleejtimes.com/DisplayArticleNew.asp?col=&section=subcontinent&xfile=data/subcontinent/2007/April/subcontinent_April1107.xml

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Colombo, 29.4. Ulkomaat stt 050

Tamilikapinallisten ilmaisku Sri Lankan pääkaupunkiin Colomboon on aiheuttanut kaaosta kaupungissa. Maan ilmavoimien mukaan kapinallisten koneet pudottivat pommeja kahteen öljyntuotantolaitokseen, joista toinen vahingoittui lievästi.

 

Kaupunkiin oli kerääntynyt paljon krikettifaneja seuraamaan Australian ja Sri Lankan televisioitua krikettiottelua.

 

Colombon ilmatorjunta tulitti hyökkääjiä kiivaasti, mutta tamilitiikereiden mukaan molemmat ilmaiskuun osallistuneet koneet palasivat turvallisesti tukikohtaansa. Sairaalalähteiden mukaan ilmatorjunnan ammukset haavoittivat muutamaa kaupungin asukasta.

 

Tamilikapinallisten mukaan ilmapommitus oli kosto hallituksen aiemmin kapinallisten alueelle tekemästä ilmaiskusta.

 

Asiantuntijoiden arvion mukaan tamilitiikereiden ilmavoimiin kuuluu vain kaksi kevyttä potkurikonetta.

 

 

(STT–AFP–DPA–R

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tere!

 

Tällainen aiheeseen liittyvä uutinen oli tuolla Cathayn sivuilla,kun kesälomia suunnittelimme.Eli toistaiseksi on kaupungin kenttä suljettu,jonka johdosta on mm.Cathay toistaiseksi lentonsa sinne perunut.

 

Press Release Details

 

Cathay Pacific Suspends Colombo Services Until Further Notice

29 April 2007

 

 

Cathay Pacific Airways today announced the suspension of its flight operations to and from Colombo, the capital of Sri Lanka, until further notice. The decision follows the temporary closure of Colombo’s airport late last night after an attack on fuel facilities in the city.

 

Safety is a top priority at Cathay Pacific and a careful assessment of the situation will be made before services are resumed.

 

-Jukka :-\

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Myös Emirates on perunut lentonsa Sri Lankaan ja Singapore Airlines lentää ainoastaan valoisaan aikaan.

 

BBC

 

Emirates on aloittanut lennot uudelleen. Sri Lankan viranomaiset ovat päättäneet pitää Bandaranaike International Airportin kiinni yöaikaan (22.30-4.30) 10.5. alkaen.

 

bbc

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tamil Tigersin ilmavoimat ovat iskeneet uudelleen. Kohtena oli Anuradhapuran tukikohta. Tuhoutuneiden koneiden joukossa oli Beechcraft-vakoilukone. Beechcraftin lisäksi iskussa vaurioutui ainakin kaksi Mi-24 ja yksi koulukone.

 

afp

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sri Lankan pääministerin mukaan iskussa tuhoutui kahdeksan konetta. Tuo Beechcraft vakoilukone oli tyyppiä Beechcraft 200 HISAR (Hughes Integrated Surveillance and Reconnaissance System)

 

BBC

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tamili tiikereiden "ilmavoimat" hyökkäsivät perjantaina Colomboon pudottaen pommin, joka surmasi 40 ihmistä. Sri Lankan ilmavoimat ampuivat yhden hyökkäykseen osallistuneista koneista alas. Kone putosi Bandaranayaken kansainväliselle lentoasemalle, tulevat lennot on toistaiseksi ohjattu Intiaan.

 

[iltasanomat

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään