Vieras

Millä ohjelmalla saan käännetyksi kamera vertikaalissa kuvatun *.mov videon ?

9 viestiä aiheessa

Tuli harjaantumattomuuttani kuvattua digikamera pystyssä videoita. No, kyllähän mun LG näytön saa käännettyä pystyyn mutta voisi olla hyvä ajatella muitakin. Millä ohjelmall se onnistuisi, ilmainen saisi olla tai shareware.

 

Hannu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jaa-a, mahtaakohan videon kiertäminen onnistua millään ilmaisella tai edes halvalla ohjelmalla. Vähän epäilen. Tuo on videoeditoinnissa vähän niinkuin haitekkia ja pro-ohjelmien heiniä, perusohjelmat tuppaavat olemaan aika simppeleitä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

VirtualDubilla ainakin onnistuu ja on ihan ilmainen, en tiedä sitten lukeeko se mov-tiedostoa mutta ainahan sen voi muuttaa sellaiseen muotoon joka kelpaa VirtualDubille.

 

Hannu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

VirtualDubille ääni, miekään en ole .mov tuesta varma mutta kuten sanottua, ainahan sen voi muuntaa avi/mpg muotoon niin jo pelittää.

 

Niitähän on ainakin alkup. virtualdub, virtualdubmod (enemmän ominaisuuksia ja tukea formaateille) ja virtualdub-mpeg (mpeg tuki, tais perustua mod versioon)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joskus aikoinani tappelin ammatikseni noiden videotuotantojen kanssa, ja ainoa ohjelma joka tuohon kunnolla pystyy on  Adobe Premiere,tosin sekin vaati plug-in:n toimiakseen kunnolla. Joitakin halpissoftiakin löytyy, mutta niissä kuvanlaatu kärsii niin paljon että ne soveltuu lähinnä vain siihen että niitä katsellaan saunan, muutaman saunaoluen ja 10 viskipaukun jälkeen kun muutenkin katse harhailee milloin lattiaan, milloin kattoon ja joskus silmät sattuu siihen televisoon kun oikein jaksaa 2 sekuntia skarpata kun se vaimoke kulkee ohi vessaan ja pitää esittää tarpeeksi selvää että pääsee viereen nukkumaan...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Heh, itsekin tuossa viime kesänä kuvailin pokkarilla pari videopätkää ja siinä sitten viisaasti videon aikana kääntelin kameraa sopivan rajauksen saamiseksi..  :P

Ei silloin tullut mieleen, että vaikka se siinä kameran näytöllä näyttää oikeen hyvältä, koneen näyttöä voi olla vaikeampi alkaa kääntelemään kesken videon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään