Guest jussilaine

Lähetä Laineen Jussi viidakkoon

9 viestiä aiheessa

Tervehdys

 

Ajan tässä törkeästi omaa etuani, ja olen tällä foorumilla ehkä vähän niin kuin väärä henkilö oikealla nimellä, joten moderoitakoon tämä heti mikäli ylitän jonkun eettisen kynnyksen. Terveisiä anyway Savonlinnan lentoasemalle, jossa me täyskaimat tapasimme kai joskus ysikaks tai -kolme, kun olimme Skydive Karjalan voimin lentonäytöksessä hyppimässä tandemeita.

 

Vaikka ajan omaa asiaani, en käsittäkseni tallo kenenkään varpaille. Ilmailun asiakin voi ehkä saada hyödystä pienen palan.

 

Olen ottanut osaa ns. online-valokuvakilpailuun, ehkä tasan ensimmäistä ja viimeistä kertaa, ainakaan näillä säännöillä. Kuvittelin harhaisesti että kuvan laadulla olisi joku rooli menestystä jaettaessa, mutta ei. Kuvia arvioivalle yleisölle ei ole mitään porkkanaa, vaan kaikki perustuu kuvaajan omaan taustajoukkojen lobbaukseen, johon erityisesti yllytetään. Kuvia arvioidaan asteikolla 1-5 tähteä. Idea on, että omalle suosikille annetaan 5 tähteä ja "uhkakuville" annetaan yksi tähti. Raaka peli. Keskiarvo ratkaisee. Voittaja pääsee Amazonille.

 

Ilmailuasennettani löytyy täältä:

 

http://www.eximia.fi/valokuvakilpailu/kisa.ph?trg=topbrowser

 

Kuvan nimi on "Reikä päässä?" ja se on ainut ilmailukuva kisassa. Kuva esittää allekirjoittanutta ja Skyvania Havaijilla -98.

 

Asiaa luonnollisesti edistää, jos siitä jaksaa kertoa eteenpäin. Kilpailu ratkeaa kuun lopussa. Pisteiden keskiarvot eivät elä välttämättä lainkaan reaaliajassa, sillä järjestäjä siivoaa aika-ajoin ääniä, jotka on ilmeisesti onnistuttu antamaan samalta koneelta ehkä eri ip:llä.

 

Olen luvannut kaikille, että tämän lobbaamisen jälkeen en ikinä asetu kansanedustajaehdokkaaksi.

 

Puolueemme kiittää

jussi laine

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tulokset julkistettiin tänään. Viidakko kutsuu!

Tosi iso kiitos kaikille hengessä mukana olleille!!!

 

Voitto oli lopulta melko selvä, mutta siitä ei ollut juurikaan varmuutta kilpailun aikana. Kuulin jälkeenpäin, että järjestäjällä oli todella suuri työ siivota koko ajan tahallisia tai tahattomia ip-"huijauksia" pois. Nämä vääristivät hyvin paljon reaaliaikaista tilannetietoa, jolloin siihen ei voinut juurikaan luottaa. Se selittää tämän lobbauksen.

 

Kiitos ja munakasta pääsiäistä!

jussi laine, lobbasuu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vähintä mitä voit äänestäjillesi tehdä on että laitat ainakin vastaavia kuvia foorumille jatkossa. Eikä ne viidakkokuvatkaan haitaksi ole  ;)

 

Toisin kun kansanedustajaehdokkaat, jotka aina antavat katteettomia lupauksia, täällä on mahdollisuus täyttää asioita joita ei ole ollenkaan edes luvannut  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vähintä mitä voit äänestäjillesi tehdä on että laitat ainakin vastaavia kuvia foorumille jatkossa. Eikä ne viidakkokuvatkaan haitaksi ole  ;)

 

Kyllä, ehdottomasti :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voisitko hiukan referoida? Kaikilla ei varmaan ole tuolle foorumille tunnuksia.

 

Tässä aloitusviesti:

 

__________________

 

"Tässä pieni loppulitviikki parin vuoden takaisesta online-valokuvakilpailusta, jonka voitin, Järjestäjänä oli Valmennustiimi Eximia Oy, palkintona Amazonin matka.

 

Homma meni tyylikkäästi lopulta ns. reisille. Palkintomatkan valinnaiseksi ajankohdaksi oli ilmoitettu joko marraskuu -07 tai -08. Sovin matkatoimiston kanssa heti kilpailun jälkeen että valitsen -08 -vaihtoehdon. Viime heinäkuussa aloin aktivoitua ja yritin ottaa matkatoimistoon yhteyttä marraskuun matkajärjestelyjä varten. Putiikin luuri oli mykkä ja nopeasti selvisi että yritys, Peterpanmaailma Oy, onkin selvitystilassa. Kivaa. Kilpailun järjestäjä, Valmennustiimi Eximia Oy, kieltäytyi toimitusjohtajan suulla (sain hänet jo muutaman viikon päästä langan päähän) kaikesta vastuusta, ilmoittaen vain että matkapalkinto on luovutettu minulle ja että heillä ei ole enää mitään velvoitteita minua kohtaan. Kiista olisi minun ja matkatoimiston konkurssipesän välinen. Vaadin Eximialta kirjallisesti kohtuullisena korvauksena puolta matkan ilmoitetusta arvosta, eli 1400 euroa, turhaan. Eximia ei myöskään tehnyt mitään aloitetta asiani ja vaateitteni edistämiseksi matkatoimiston konkurssipesän suuntaan, vaikka kilpailun aikana he mielellään kertoivat että Peterpanmaailma on heidän yhteistyökumppaninsa.

 

Kuluttaja-asiamies ei voinut auttaa koska kyse ei ollut varsinaisesti ostetusta hyödykkeestä tai palvelusta. Laki-ihmisiltä sain neuvoja. Juttu ei vaikuttanut kovin vahvalta, koska kilpailusäännöissä painotettiin että palkinto olisi nimenomaan Peterpanmaailman matkapaketti. Hävitessäni vastaajan asianajokulut saattaisivat nousta suhteettomiksi vaikka omat kustannukseni ehkä saisin oikeusturvavakuutuksesta. No, tavallaan sivujuonteena, uskomattoman hatara pääkakkarani teki tepposet ja aiheutti vielä ekstra yllärin. En löytänyt itseltäni yhtään matkatoimiston kuittaamaa paperia tai dokumenttia, joka todistaisi että olen oikeutettu matkaan, tai minkä nojalla voisin edes velkoa konkurssipesää. Tällaiseksi asiakirjaksi riittäisi yksi matkatoimistosta saatu sähköposti. Muistini mukaan kaikki keskustelu matkatoimiston kanssa oli käyty puhelimitse. Tämä muutti asianajajan mukaan koko asetelman paremmaksi ja niinpä palkkasin hänet. Vaikutti siis siltä, että palkinto oli vielä juridisesti luovuttamatta. Haastehakemus lähetettiin, nyt matkan täydestä arvosta (2800e) ja asiat etenivät todella hitaasti, tosin johtuen lähinnä omasta lakimiehestäni. Kunnes, aikanaan Eximian juristilta tuli vastine, joka todisti minut todella alzheimeriksi. Matkatoimistosta oli kuin olikin lähetetty kilpailun päätyttyä sähköposti, jonka nojalla voisin nyt velkoa konkurssipesää. Jostain, luoja tietää, syystä en ollut perannut molempia meiliboksejani, vaan ainoastaan sen, jota olin käyttänyt Eximian kanssa. Kevyttä sadattelua. Asianajaja ei pitänyt jatkamista mielekkäänä. Ehdotin hänelle, että minut pitää varmaan hakea holhouksenalaiseksi jottei järjettömän huono muistini enää köyhdyttäisi minua lisää. Jostain syystä, vaikka jutun perusteet olivat muuttuneet, sain Pohjolan kotivakuutuksen oikeusturvasta suurimman osan kuluista. Tappiokseni jäi palkinnon lisäksi ehkä reilu 500e. Peterpanin konkurssipesänhoitaja kertoi että voin saada pesästä pari kymppiä.

 

Rahanmeno ja matkan menetys tai edes oma sähläämiseni ei enää niinkään riso. Eniten ottaa pattiin se, että Eximian vasenkätisyys ja toistaitoisuus kilpailun hoitamisessa sai monet ihmiset vaivautumaan ja näkemään puolestani turhaa vaivaa. Kilpailussa ei ollut paljonkaan kyse kuvien paremmuudesta, vaan "kavereiden" hankkimisesta (eli Eximialle ilmaisesta mainostamisesta kilpailijoiden ahneuteen luottaen), mikä paljastui vasta kisan kuluessa ja jota mahdollisuutta eniten pelkäsin tällaiseen online-kisaan lähtiessäni. Eximian it-osaston osaamattomuus, jonka he myönsivät jo kilpailun aikana, aiheutti sen, että kun tosiaikaiseen pistetiedotukseen ei voinut luottaa, ryhdyin itsekin hankkimaan kavereita ja aloitin kiihotustoiminnan laajemmissa kansankerroksissa. Muutama tuttavani syttyi asialleni enemmän kuin itse konsanaan tein, levittäen innokkaasti sanaa omassa tuttavapiirissään. Heidän puolestaan jäi tyhmä ja nolo fiilis.

 

Törmäsin myöhemmin sattumalta henkilöön, joka oli myös poukkoillut kilpailussa kärjen tuntumassa. Hänellä oli samanlaisia ihmetyksen ja turhautumisen kokemuksia. Todnäk melko moni turhautui.

 

Kilpailun aikana Eximiassa oltiin todella mukavia ja myötämielisiä ja he kertoivat olevansa helpottuneita, että kuvani voitti, niin että heidän ei tarvinnut julistaa ip-huijausten avulla kärkeen nostettua mitätöntä kuvaa voittajaksi. Matkatoimiston konkurssin jälkeen he pesivät kätensä. He eivät tulleet millään tavoin vastaan. Kilpailun teema oli "Asenne". Öö? Siis mikä ja kenen? Jee. Here in Finland we have this thing called reilu meininki.

 

Mitä tästä opimme? Todennäköisesti emme mitään.

 

Jussi Laine

 

ps. tukan harveneminen alkoi jo kisan aikana:  "

 

__________________________________

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...

Tappiokseni jäi palkinnon lisäksi ehkä reilu 500e. Peterpanin konkurssipesänhoitaja kertoi että voin saada pesästä pari kymppiä.

...

 

Konkurssipesän putsaajat ovat näemmä kehittyneet sitten 90-luvun. Menetimme aikoinaan erään matkatoimiston konkurssissa niin ikään jo maksamamme matkan. Lain mukaan matkatoimistolla piti siihen aikaan olla takuurahasto, josta matkansa jo ostaneet saisivat edes maksamansa rahat takaisin (miinus toimistokulut). Liekkö enää? Aluksi meille ilmoitettiinkin, että rahastoissa oleva raha korvaa matkat täysin. Jonkin ajan kuluttua ilmoitettiin, että saammekin vain 90%. Kului yli puoli vuotta ja lopulta saimme maksamastamme summasta takaisin 59%. En vielä tänäkään päivänä tiedä kuka tai mikä taho veti välistä 41%.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään