Guest Mara

F-Securen palomuurin "ohitus"

3 viestiä aiheessa

Moi!

 

Verkkolentäessä ja muutamassa muussa pelissä on ilmennyt ongelma että, F-secure blokkaan pelien yhteyden nettiin. Vaikka F-Securen sovellusten hallinnasta on sallittu sovelluksien pääseminen palomuurin läpi, ei silti pelit yhdistä verkkoon. Ainut ratkaisu olisi sallia kaikki verkkoliikenne, mutta sitä en aio tehdä..

 

Olisiko tähän jotain ratkaisua miten ohittaa palomuuri?

 

Edit: Niin ja tämä tietokone on "kiinni" samassa langattomassa D-linkin reitittimessä kolmen muun tietokoneen kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mulla on samanlaista ongelmaa, mutta CoolBasicin/QuickBasicin ohjelman pyörittämisessä, tulee vain ilmoitus että sovellus estettiin. Koko kamaa ei viitsisi ottaa pois, koska mulla usein jää se pois, oon hajamielinen ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

F-Secure on oikea palomuuri, eli siinä ei ole pelkkää sovellusvalvontaa, vaan myös porttisuodatus. Selvitä ensin peliesi tarpeet, mitkä portit milläkin protokollalla (tcp ja udp) se vaatii ulos ja luultavasti sisäänkin. Jos sinulla on F-Securessa löysähkö perusasetus, se sallii jo kaiken ulosmenevän liikenteen ja sinun pitää selvittää vain mitä sisääntulevaa liikennettä pitää sallia. Jos peleissäsi on mahdollisuus säätää mitä porttia ne käyttävät, kannattaa laittaa kaikkiin sama, jolloin sama sääntö toimii kaikilla.

 

F-securessa säännöt luodaan seuraavasti. Avaa hallinta ja sieltä Lisäasetukset - Internet-suojaus - Palomuuri. Mene Palvelut -välilehdelle ja paina Lisää. Anna palvelulle kuvaava nimi, valitse protokolla, laita aloittajaporttiin 0-65535 (jälkimmäisen voi kirjoittaa 99999, se korjataan automaattisesti, helpompi muistaa) jos et tiedä, että lähdeportin voi rajoittaa johonkin tiettyyn ja vastaajaportiksi se pelin kuuntelema portti sillä protokollalla. Toista tämä kaikille protokolla-porttipareille jotka pitää avata. Mene sitten Säännöt-välilehdelle ja paina taas Lisää. Anna säännölle kuvaava nimi ja valitse tyypiksi Salli. Paina Seuraava. Jos tarkoitus on sallia yhteys mistä vaan, pane ruksi ruutuun Kaikki IP-osoitteet, jos haluat rajata yhteyden vain pelikaverillesi, voit laittaa vain hänen osoitteensa tai aliverkkonsa. Seuraavalla sivulla valitse ne määrittelemäsi palvelut ja klikkaa suuntasarakkeen kuvaketta kunnes suunta on oikein, sisään, ulos tai sekä että. Seuraavalta sivulta saat valita kirjataanko tätä sääntöä käyttävät yhteysyritykset lokiin tai ei tai varoitetaanko siitä peräti ruudulla. Sitten vaan seuraavalta sivulta valmis ja siinä se. Jos haluat pelata varman päälle, ruksi siitä palomuurisivulta tämä lisäämäsi palvelu pois käytöstä kun et tarvitse sitä ja avaa se vain kun pelaat. Se käy silloin yhdellä kliksauksella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään