Muita kuvia albumissa Kuvia Vaasasta (EFVA)

OH-WAA - Cerva (Wassmer) CE.43 Guépard - 6.4.2019

Samalla tuli myös kuvattua vaasassa silloin tällöin vieraileva Cerva CE.43 OH-WAA. Konetyyppi suht. vähän tunnettu tyylikäs ranskalainen lentomasiina. Tämä yksilö (c/n 440) on muistaakseni rakenettu v. 1974, trafin sivun "häipyessään" piti vähän arvata mutta näin muistaisin kun olen ennen kattonut. 

EDIT: löysin keskustelun jossa mainitaan OH-WAA:n mm. olevan rakennettu vuonna 1974 ja muuta kiinnostavaa tietoa: https://www.flightforum.fi/topic/25526-oh-waa-metrossa/

Raine Haikarainen kirjoitti:

"Samasta asiasta muistan koneen omistajankin maininneen. Guépard on todella harvinainen tyyppi Suomen rekisterissä. Koneitahan valmistettiin ainoastaan 43 kpl. Kaivoin esille joitakin vanhoja - ja mielenkiintoisia - tietoja OH-WAA:sta: - toimintasäde on poikkeuksellisen pitkä, kevyellä kuormalla jopa 5.000 km. Pisin yhtäjaksoinen lennetty legi on ollut 11h20min,- Orvokki Kuortti lensi koneella kuusi kertaa jenkkeihin ja lisäksi mm. Peruun, Jamaikalle ja Alaskaan,-  tyyppi suunniteltu alunperin Ranskan ilmavoimille ja koneen laskuteline on erittäin tukevasti tehty (tarkoitettu jopa lentotukialuskäyttöön).

Nämä tiedot on saatu koneen nykyiseltä omistajalta, joka on syntynyt samana päivänä OH-WAA:n valmistumisen kanssa (27.6.1974)!"

 


Tekijänoikeus

© Sebastian Sainio

1 henkilö tykkää tästä

Albumista

  • 1 549 kuvaa
  • 335 kommenttia

Kuvan tiedot

Laite: NIKON CORPORATION NIKON D3300

  • 26 mm
  • 10/250
  • f f/7.1
  • ISO 200
Kaikki Exif-tiedot

0 Kommenttia

Ei kommentteja.

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään