Muita kuvia albumissa Läpilaskuja dialippaalle

EFHF210578 OH-MAP

Reijo Puumalainen

Malmin lentopäivillä vuonna 1978 (sisäänpääsy 10 markkaa) oli tunnelma huipussaan - eipä olisi arvannut tilanteen romahtamista nykyiselle tasolle :'(3 henkilöä tykkäävät tästä

Albumista

  • 136 kuvaa
  • 40 kommenttia

Kuvan tiedot

Laite: NIKON CORPORATION NIKON D800

  • 60 mm
  • 1/20
  • f f/18.0
  • ISO 100
Kaikki Exif-tiedot

3 Kommenttia

OH-MAP tuo mieleeni muistoja lähes 41 vuoden takaa. Olin ensimmäisellä työmatkallani oikeasti ulkomailla eli Nigeriassa maaliskuussa vuonna 1978. Törmäsin OH-MAP:iin ja miehistöönsä kun tulin Kanoon oltuani vajaan viikon Nigeriassa. Työskentelin Kanossa lentokentän vierellä kaikkiaan kolmisen viikkoa.

Muistiini on jäänyt eräs ilta töiden jälkeen kun jäin jeesaamaan OH-MAP:n suomalaista mekaanikkoa ja paikallisen Kanasen tummaa tankkaajaa. Tankkaus tapahtui käsipumpulla 200 litran tynnyreistä ja vaikka oli jo alkuilta niin lämpötila oli noin 30C. 

Vajaa kolme viikkoa aikaisemmin oli Nigerian ilmavoimien MiG-21U ja Nigeria Airways’in F-28 törmänneet lähestymisen aikana ja MiG:in romut tukkivat tuolloin vieläkin tien kentän lähellä. Welcome to Africa! 

https://aviation-safety.net/database/record.php?id=19780301-1

Reijon kuva on otettu varmaan aika pian OH-MAP:n Nigeriasta paluun jälkeen. Koneen mukana ollut mekaanikko jäi Nigeriaan Pan African Airlines’in palvelukseen Lagosiin. Itse palasin Suomeen kesäkuun alkupuolella vietettyäni kolme ikimuistoista kuukautta Nigeriassa (Lagos, Kano, Maiduguri, Ibadan, Enugu).

Rodney

 

 

Muokattu: , käyttäjä: Jorma Kosonen

Jaa kommentti


Link to comment

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään