Muita kuvia albumissa Kuvia Vaasasta (EFVA)

ES-CAG, se elää!!!

Jotkut sanoo ettei ihmeiden aika ole ohi, vai mitä? Tänään sain dokumentoitua hyvin yllättävän koneen. Tämä koneparka on seissyt vaasan lentokonehallin kulmassa viimeiset reilut 10 vuotta ja tänään se aika tuli loppuun. Tämä kaunis Antonov An-2 sai ilmaa siipiensä alle tänään eka kertaa noin yli kymmeneen vuoteen! Pikaisen testilennon jälkeen lähti pois pirkkalaa päin ja ties minne. Tämän koneen aika vaasasa on nyt ohi eikä sitä kenties enää koskaan tule näkemään täällä. Pitää kyllä nostaa hattua niille jotka tämän historiallisen lentokoneen pistivät "salassa" lentokuntoon. Tämä kone sai tänään uuden elämän ja toivottavasti tulee lentämään vielä pitkään niinkuin se aikoinaan teki. :)Tämä tuli kyllä aikamoisena yllätyksenä mutta kuten sanoin alussa, ettei ihmeiden aika ole kenties vielä ohi.


Tekijänoikeus

© Sebastian Sainio

3 henkilöä tykkäävät tästä

Albumista

  • 1 354 kuvaa
  • 326 kommenttia

Kuvan tiedot

Laite: NIKON CORPORATION NIKON D3300

  • 350 mm
  • 10/5000
  • f f/11.0
  • ISO 200
Kaikki Exif-tiedot

10 Kommenttia

Korjataanpas vähän noita vuosia, muiden ottamien kuvien perusteella ja oman muistini mukaan kun kerran kysyin eräältä noin vuosi sitten, että ei ollut 15 vuotta vaan noin yli 10 vuotta sitten kuin kone viimeksi lensi. Tämä on aikamoinen mysteeri tämä kuka tämän koneen korjasi ja miksi ja kuka sen nykyään omistaa että kaikki tieto joka liittyy aiheeseen olisi hyvin tervetullutta. 

Jaa kommentti


Link to comment

Taitaapa muuten olla ainoat (hyvälaatuiset) kuvat, jotka koneen lentoonlähdöstä on ylipäätään otettu. Hienoa että olit paikalla, pidä hyvä huoli noista :)

Jaa kommentti


Link to comment

Kiitos. Sitäpä ite pelkään että on. Nämä otokset menevät kyllä kokoelmani huippuun.:) Varsinainen mysteerikone tämä on, kukahan tietää minne se lähti. Voi hyvin olla ettei koskaan enää näy täällä suomessa (tai muuallakaan lähellä), jos jonnekin venäjälle lähti...? Olihan tämä aikamoinen ihme että kone on seissyt yli vuosikymmenen ja lähti noin vaan yhtäkkiä menemään. Asiantuntevat itänaapurilta varmaan tämän väänsivät kuntoon muutamassa päivässä. 

Muokattu: , käyttäjä: Sebastian Sainio

Jaa kommentti


Link to comment

Kunnon "aito" lentskari, eikä mikään nykyajan hiiri Airbus yms. :D Ei näitä paljoon Suomessa taida majailla, lentäviä siis. Hyvinkäällä on se yksi joka piti mennä joidenkin "kakaroiden" rikkomaan, joka joskus on ainakin lentänyt.

Jaa kommentti


Link to comment
8 hours ago, Sebastian Sainio said:

En kyllä tiedä. Luultavasti kyllä koska ei olis muuten lähtenyt luvallisesti lentämään. Noita asiakirjoja on kyllä mahdotonta lähteä kaivaamaan. Eestiläisen rekisterisivun mukaan ES-CAG omistaisi nykyään tuntematon yhtiö nimeltään Front Systems OÜ ja koneen sarjanumero olisi 1G16028.   https://www.ecaa.ee/et/lennundustehnika-ja-lennutegevus/ohusoidukite-register/registri-andmed

Millä tavoin luvallisesti lähti lentämään? 

1 henkilö tykkää tästä

Jaa kommentti


Link to comment

No, periaatteessa niin kun sai lennonjohdolta lentoonlähtöluvan eikä vaan lähtenyt lentoon kenenkään tietämättä. En ole ite noihin lento-lupa asioihin tutustunut niin en tie onko jossakin tapuksissa voinut saada lentoonlähtöluvan ilman että ite koneella olisi lentolupa jos vaikka kyseessä olisi siirtolento maasta pois...??? Ja noista koneen kirjallisista lentoluvista en tiedä mitään (eikä varmaan moni muukaan), niin jos noita koneen varsinaisia lupakirjoja kaivat niin kysyt hieman väärältä mieheltä.;)Eikä niitä ylipäätään julkisiksi varmaan tulekaan, mutta källähän joku "sisäpiiriläinen" voisi kenties olla aiheesta viisaampi jos tietää mistä kysyy. Tämähän on vähän tällänen "mysteerikone".:)

1 henkilö tykkää tästä

Jaa kommentti


Link to comment

ES-CAG on edelleen "elossa". Näimme koneen eilen Virossa. Kone lennätti laskuvarjohyppääjiä Rapla maakunnassa olevalta Kuusiku lentokentältä. 

IMG_20190501_132328.jpg

Jaa kommentti


Link to comment

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään