Muita kuvia albumissa Kuvia Hangosta (EFHN)

Bucker Bu133C Jungmeister OH-SEA Hanko 1953

Jorma Kosonen

Laitetaanpa tännekin albumiin Pilvien Huimapää kun heitä Ilmailuhistoria-puolella Winterin Kukossa sivutaan.

Lentosirkus Pilvien Huimapäiden Bucker Bu 133C Jungmeister Hangossa HUS:n edustalla jäällä todennäköisesti alkutalvesta 1953 ja ohjaajana Erkki Kantonen.

Eero Pakarisen kirjassa Lentosirkus Pilvien Huimapäät mainitaan näytös Hangossa 1948-02-08 mutta ohjaajana Esko Halme. Kone tuhoutui tasan viikon myöhemmin näytöksessä Haminassa jolloin teekkari Jaakko Nurmi menehtyi. Erkki Kantonen osti koneen samana vuonna ja kone rakennettiin uudelleen ja rekisteröitiin 1952-05-16.

Ennen Haminan onnettomuutta OH-SEA oli yksivärinen ja rekisteritunnus oli rungossa. Kuva löytyy Suomen Siivet lehdestä No. 21, 1/1973. Taustalla siinä kuvassa on Ilmavoimien koneita sinivalko-kokardeilla.

Uudelleen rakentamisen jälkeen Jungmeister oli punainen ja kyljissä valkoiset salamat sekä välisiivessä shakkiruudukko (Pakarinen s. 139-140). Rekisteritunnus oli rungon sijasta sivuvakaajassa. Kone tuhoutui lopullisesti Kauhajoen näytöksessä 1953-05-25.

Hangon näytöstä 1953 talvella ei mainita Pakarisen kirjassa mutta siinä on kuvaus (s. 114->) ”Oli menossa vuoden 1953 talvinäytöskauden ohjelmaan kuulunut Itä-Suomen kiertue” joka alkoi Inkeroisista, jatkui Joutsenossa ja sitten Savonlinnassa ja Ilomantsissa jossa olisi pitänyt olla 28.3. Eli Hangon näytös  on todenäköisesti ollut helmikuussa tai maaliskuussa ennen Itä-Suomen kiertuetta.

 Varmaan FF:n asiantuntijat pystyvät tässäkin varmistamaan ja tarkentamaan ajankohdan.

 

Kiitokset / kuvaaja

Styrbjörn Lindberg

Tekijänoikeus

© Styrbjörn Lindberg


Albumista

  • 847 kuvaa
  • 129 kommenttia

Kuvan tiedot


2 Kommenttia

Ihmettelin tätä samaa, mutta pääsylippuhan ajoitaa näytöksen päivään 11.3.1953. Maisteria ei mainita ohjelmassa, mutta eikähän se siellä ole ollut.

Jaa kommentti


Link to comment

Pääsylippu löytyi myöhemmin HFK/HLK arkistosta joka on luovutettu Aktian ylläpitämään arkistoon jossa on Hangon eri yhdistysten vanhoja arkistoja.

Pääsylippu ajoittaa näytöksen ja Jungmeisterin kuvan ajankohdan kuten Jouni mainitsee.

Rodney

Jaa kommentti


Link to comment

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään