Kari Kuoppala
Albumin luonut
Kari Kuoppala

Tikkakoskella kuvattu Ruska 17 harjoitukseen osallistuneista Horneteista.

 • 11 kuvaa
 • 0 kommenttia

 • Viestit

  • Taajuuksia nähtävästi, mutta miten ovat sitten merkinneet ? Aparaatiin taajuusalue oli 38,5 MHz-41,3 MHz. Siis mallissa Z. Netistä löytyi kyllä jopa saksankielinen huolto-ohje. Varmaan se on jossain suomennettunakin....
  • Täytyy varmaan kysellä radiopuolen harrastajilta löytyisikö sieltä selitystä. Tuo paremmin näkyvä numerosarja on lähellä radion omia taajuuksia, mutta ei kuitenkaan asteikolla. Vastaus saattaa löytyä sieltä, että radiota on myöskin käytetty radiosuuntimaan. Toisaalta näin merkinnän toisessa kotimaisessa FuG16Z radiossa, joka oli aikalailla eri kuin tämä. Bf109 G6 paneelin oikeassa sivussa on vaihtokytkin jolla vaihdettiin joko radiolletoimintaan tai kohtilentoon omalle kentälle. Kuvassa näkyy myös kohtilentomittari.
  • Tämänhetkisen tiedon mukaan Air Tahiti Nui uusii vajaan kuukauden takaisen nonstop-ennätyslentonsa Papeetesta Pariisiin huomenna. Hankkeen tekee varsin mielenkiintoiseksi se, että lento on käytännössä aikaansaatu suomalaisvoimin, joskin Ranskan viranomaiset päätyivät sen vetovastuun loppumetreillä nappaamaan. Tahitille on koronan vuoksi jumiutunut muiden mukana kolme suomalaista venekuntaa, joista kaksi palaa kotimaahan yhteensä seitsemän hengen voimin. Kimurantin tilanteen vuoksi lentomahdollisuuksia alettiin eksploroimaan uutteran määrätietoisesti Jetfliten toimesta ja ratkaisuksi varattiin tilauslento, jonka operoisi Air Tahiti Nui mikäli lennolle saadaan kerätyksi 150 matkustajaa. Homma eteni kohteessa suomalaisvoimin Atlantin yli -ohjelmassakin ykköskaudella vilahdelleen Ville Hytösen vetämänä ja väkimäärä saatiin kuin saatiinkin kasaan, minkä jälkeen tilanteesta kiinnostuivat myös ranskalasiset Suomalaiset jatkavat näillä näkymin Pariisista kotiin Finnairin reittivuorolla. Vaihtoaikaa jäänee reilut pari tuntia. Lennon numeroa en huomannut kysäistä, liekö sama TN64 kuin viimeksi?
  • Muistelen kuitenkin, että istuintaskuissa oli joskus 1970-80 luvun alussa sellainen irrallinen infokortti? Silloin  ei vielä ollut ehkä asiakaslehteä. Voin toki muistella väärin.
  • Kyllä vaan. Vuoro Minna-Liisalle.  
 • Tulevat tapahtumat