Rhodos, LGRD & LGRP.


Mika Virolainen
Albumin luonut
Mika Virolainen

6.9.2017 kuvattuna Filerimoksesta.

 • 2 kuvaa
 • 0 kommenttia

 • Viestit

  • Sori, meni hiukan aikaa täällä tien päällä. No, tällainen pärra ihan Rodia varten!😉 Missähän oltaisiin?
  • People Express-yhtiön perustaja, amerikkalainen Michael Morisi on tuomittu 2 vuoden vankeuteen petoksista ja veroilmoitusten tekemättä jättämisistä. Morisi perusti kyseisen halpalentoyhtiön v. 2014 kahden 737:n "laivastolla" ja onnistui operoimaan lentoja peräti 3 kuukautta, kunnes lennot yllättäen loppuivat. Lentoyhtiötä varten oli saatu 5 miljoonan dollarin laina, josta saatiin takaisin vain rippeet, koska Morisi oli maksanut suurimman osan rahoista palkkoina itselleen ja firman muille johtajille. Suurin mahdollinen tuomio olisi ollut 23 vuotta vankeutta, joten Morisi pääsi ilmeisen vähällä. https://www.ch-aviation.com/portal/news/86707-peoplexpress-founder-faces-two-years-in-prison-for-fraud https://en.wikipedia.org/wiki/People_Express_Airlines_(2010s)
  • No ei todellakaan, kuten Paulikin jo totesi, kauhulla luin tuon uutisen. Ei Helsinki ole ainoa, mm. Amsterdamissa tälläinen on ollut käytäntönä jo jokunen vuosi ja aina se oli sama härdelli. Useimmat eivät ensin ymmärrä mitä pitäisi tehdä, sitten pitkään kaivavat niitä romppeita esiin, laatikoita tulee entistä useampia per matkustaja. Ja kuitenkin sinne laukkuihin usein jotain jää tai ainakin turva epäilee jääneen ja skannataan uudestaan. Jolloin toinen jono syntyy niiden uudelleentarkastusten kohdalla ja eka jono odottaa, että uudelleen tarkastettavien jono ensin tyhjenee. Todella hidasta.  Itsellänikin, joka kuukausittain Damista palasin, lähes joka toinen kerta jouduin toiseen tarkastukseen, joko en ollut kaikkia sähkörojua löytänyt tai vain vaikka kynäsekamelska tai kolikkopussi laukussa näytti epäilyttävältä. Ja tunne oli tosi vapauttava niillä kerroin, kun laukku ei kääntynytkään uudelleen tarkastettavien puolelle. Todella hidasta ja stressaavaa, Nyt sitten testataan seuraavalla lennolla, mikä on HeVa:n vastaava kokemus. 
  • Eikös se ole merikapteeni, joka on jumalasta seuraava. (Eikä suinkaan alaspäin)  Lentokoneen kapteenihan tekee juuri niin kuin lennonjohtaja käskee   
  • Eihän se nopeutakaan. Lensin Helsingistä perjantaina ja maanantaina ja molemmilla kerroilla olin havaitsevani turvan hitaammaksi. Osa porukasta ei ymmärtänyt turvatarkastajien kysymyksiä elektronisista laitteista, vaan toimi kuten ennekin ja otti laukusta pois vaan läppärit ja tabletit. Siinä sitten koko jono hidasteli kun laukuista löytyneitä langattomia hiiriä yms. sälää skannailtiin uudestaan. Oli myös niitä jotka tajusivat, että elektroniset laitteet tarkoittavat kaikkea rojua mitä laukun phjalta löytyy. Siinä sitten taas jono seisoi kun niitä romuja kaivettiin laukusta kaukaloon. Itse kuuluin perjantaina tuohon ensimmäiseen ryhmään.  Maanantaina juttelin turvassa henkilökunnan kanssa, eivätkä hekään ymmärtäneet miten tämä lisäisi matkustajavirtojen sujuvuttaa tai edes turvallisuutta. Muualla maailmassahan päinvastoin kehitetään järjestelmiä jotka nopeuttavat turvatarkastusta siten, ettei ylimääräisä kamoja tarvitse ottaa pois laukusta. Ja miksi tämä on vaarallista vain Helsinki-Vantaalla? Nämä perjantain ja maanantain reissut olivat kotimaan reissuja, eikä kummallakaan maakuntakentällä ollut käytössä tällaista pelleilyä.
 • Tulevat tapahtumat