Red Arrows 2


Jan Augustsson
Albumin luonut
Jan Augustsson

Pari hutaisua Punaisista Nuolista

ilm 384.JPG

ilm 381.JPG

ilm 433.JPG

ilm 521.JPG

 • 3 kuvaa
 • 0 kommenttia

 • Viestit

  • Heittona prosenttiosuus oli hyvä, ja se on tarpeelista tiedostaa kun rahasta puhutaan. Pelkään pahoin, että merimuseon kaltainen hulppeus jää tälläkin kertaa toteutumatta, mutta lets sii. Vantaa rahoittajana ei ole ollut hyvä kaupunki, mutta nyt tilanteeseen on saatu jonkinmoinen korjausliike. Sijaintinsa puolesta Vantaa on tietysti ylivertainen Tikkakoskeen verattuna, katsoi sijaintia sitten kansallisesti tai kansainvälisesti värittynein lasein. Ilmailumuseot Suomessa ovat tällä hetkellä varastohalleja, museon tehtävänä on säilyttää sen kontolle asetettua elämisen alaa, jakaa tietoa yleisölle ja tuottaa elämyksiä vierailijoille. Yleensä museot esittelevät näyttelyissään vain murto-osan kokoelmistaan, ilmailumuseoissa asia on ollut pakon edessä toisin, mutta onko niin oltava myös tulevaisuudessa? Häviääkö elämys konepaljouden alle? Onko itse museorakennuksen oltava elämys? Rahapula on jatkuvaa, mutta onko varallisuusrajoitteisuuden oltava pysyvää, voitaisiinko se saada siedettävälle tasolle yhdistämällä museot, vai olisimmeko entistäkin parempia kaivautumalla nykytilaa syvemmälle poteroihin? 
  • Olisi pitänyt laittaa kuva holdingiin pidemmäksi ajaksi Kuvassa on tosiaan Loimaan aseman vanha vesitorni. Tosin en tiedä miksi siinä on savupiippu... Ja Sarka-museo on tosiaan Loimaalla. Timo jatkaa.
  • Heittoni ilmaisista kävijöistä oli ehkä huono. Totta on, että näin on muuallakin.  Toki siellä käy koululaisryhmiä, veteraaneja jne... Pelkät pääsylipputulot eivät riitä mihinkään edes näillä kävijämäärillä. Tätä koitan korostaa.  Mutta kuitenkin....Museokortin vaikutushan näkyy. Ilmailusta kiinnostuneet turistit toki käyvät näissä. Niin minäkin ulkomailla. Mutta ei ne rahaa tuo. Ulkomailla parhaat museot tuntuvat olevan jonkun pohatan suojeluksessa. Täälläkin on niiden vaikeuksista kirjoiteltu. Pienistä puroistakin toki on rahaa otettava. Niinpä ohi Tikkakoskella kulkiessani käyn aina vilauttamassa museokorttia ja juon  munkkikahvit. Ja aina siellä jotain hauskaa löytää. Topin ennuste rahapulasta on enemmän kuin ennustus. Se on jo totta. Mutta kertokaa, mikä olisi se hyvä ratkaisu. Hulppeat museot molemmissa pitäjissä ? Mutta mikä on silloin rahan lähde ? pitääkö ”koko sarja” olla jatkuvasti näytteillä. Hauska esimerkki pienemmässä mittakaavassa tästä on kotimaiset radiomuseot. Melkoisia varastoja.  Olisiko mahdollista pitää hiukan enemmän vaihtuvia , ehkä pienempiä näyttelyjä molemmilla paikkakunnilla. Ilmavoimat on voimakkaasti keskittänyt toimintaa Jyväskylän alueelle. Sen sijaan nämä paljon tilaa vievät kunnostus- ja varastotilat sekä tutkimus olisi yhdessä paikassa ? Mutta se rahan lähde.....  
  • Taisi tulla heitto suoraan minun räpylään, Forssassa jo olit kuvinesi äskettäin, nyt olet ajellut Raumaa kohti Loimaan kautta. Kuvassa on rautatieaseman vanha vesitorni tjsp. Näkymä on ylikulkusillalta tiellä 213.   https://goo.gl/maps/rmjNS6sR6r1PkUTY6   Ja se savolainen vinkkikin on selvää kauraa, Sarka-maatalousmuseo josta kai sarkatakkiin saa vinkin.
  • Joo, ja ilmaiskäviöiden määrä voidaan myös helposti kasvattaa 100% poistamalla pääsymaksu, jossain päin maailmaa näin on jo tehty. Ei kai osaaminen ole katosta (paikkakunnasta) kiinni? Osaaminen syntyy museoalalle yliopistoissa, sitä saa rahalla myös matalapalkka-aloille. Ja rahastahan tässä on kysymys, erityisesti Ilmavoimamuseon kannattaa olla nyt hereillä. Suomen Ilmalumuseon talous on tietyllä tavalla sementoitu tuon valtakunnallinen erikoismuseo statuksen myötä. Osaaminen museoiden vapaaehtoisryhmien osalta on tietysti paikallista, eikä niiden asema ole mielestäni uhattuna, paitsi jos Vantaan uuteen museoon ei tule työpajatiloja? Mitä tarkoitat erityisosaamisella? en oikein saa kiinni tästä. Molemmissa museoissa tiedetään kuinka säilyttää esineistö ja osataan varmasti rutiininomaisesti perusjutut: museoturvallisuus, arkistointi, digitointi, konservointi... jne. Vantaan näyttelystä ei voi tulla pientä, sievä kuitenkin toivottavasti . Heitän tähän loppuun ennustuksen: covid19 syö tulevaisuudessa myös museoiden rahoituspohjaa julkisen rahan osalta.
 • Tulevat tapahtumat