Kuvia Räyskälästä (EFRY)


Sebastian Viinikainen
Albumin luonut
Sebastian Viinikainen

Saa lisätä jaetuksi albumiksi.

 • 14 kuvaa
 • 0 kommenttia

 • Viestit

  • Hieman päivitystä tuohon potkurin keskiön selvittämiseen. Tutkin keskiön takapuolella olevia merkkejä enemmän ja sieltä löytyi lisää mielenkiintoista. Kaikki merkit ei ole selkeitä vaurioiden vuoksi mutta sieltä selvisi seuraavat: ?D644 ?H 130 HP CLERGE? D25?0 F2?50 G936 N5?, missä ?=epäselvä merkki. ... eli Vau potkuri on siis 130HP Clergetiin tarkoitettu. Sain woodenpropeller.com foorumista hyvää infoa eli ?D644 on Admirality Design numero 644 joka on sama kuin Sopwith Camelin design. ?H on ilmeisesti RH right hand joka myös tukee Sopwith Camelin speksejä. Muut numerot asiantuntijan mielestä osuvat myös kohdalleen joista D ja F tärkeimmät. G ja N ovat tuotantosarjan koodeja (Group & Number). Nämä selvittämällä saisi tietää propelin valmistusvuoden.   ...eli todennäköisyys sille että kyseessä on Sopwith Camelissa käytetty Clerget 9B moottorin propelin keskiö on suurempi, tosin samaa moottoria käytettiin useassa muussa koneessa joten tuotantonumeroiden selvitys on tärkeä. Olen saanut kontaktin henkilölle jolla on sen aikuiset tuotantosarjalistat, joten toivon että saan vastausta, jolla asian voisi varmistaa. ... se onko propeli nähnyt actioniä WWIssä on epätodennäkoistä sillä Sopwith Camelista lukiessani sain tietää että kone oli hyvin epätasapainoinen varsinkin täydellä tankilla ja usea noviisi lentäjä onnistui kaatamaan koneen jo lähtökiihdytyksessä nenälleen ... ja siten propeleita meni usein rikki. ... myöhemmin Sopwith suunnitteli kolmitasoversion tämän ongelman poistamiseksi.  Kiitos avusta ja opastuksesta ... keskiö nyt siirretty kaapinpohjalta hyllylle      
  • Näin muuttui Porin lentokenttä ympäristöineen yhdeltä suunnalta katsottuna 20 vuodessa, joitakin rakennuksia on vielä pystyssä.   Kuvat: Mikko Heilän arkisto.
  • Tomi poloisella on krooninen tarve web-sivujen tekijälle.  Julkaisen asianosaisen luvalla 3.8. saamani sähköpostiviestin.  ”Hei, Olen webdesigner Lahdesta ja sain Tomi Tuomiselta tarjouspyynnön kotisivujen toteuttamisesta. Alkuun hän ei kertonut yrityksen nimeä, mutta kun sovimme työn teosta ja kysyin laskutustietoja, hän ilmoitti, että voisin laittaa laskun hänen sähköpostiosoitteeseensa TTT-Aviationin nimellä. Hälytyskellot alkoivat kuitenkin soida, kun hän närkästyi tästä laskutustietojen kyselystä ja halusi ehdottomasti, että laskutan heiltä sivujen yhteydessä myös sivuille tulevat kuvat kuvapankista (ehdotin ensin josko hän olisi itse voinut ostaa ne). Kyselin häneltä myös yhteyttä yritykseenne, kun hänen nimeään en mistään yrityksen tiedoista löytänyt. Tähän hän ei ole vielä mitään vastannut. Googlettelin sitten yrityksen nimellä ja löysin tämän keskustelun aiheesta https://www.flightforum.fi/topic/32293-tomi-ttt-tuomisen-liiketoiminnasta/ Tämän perusteella en kyllä aio tehdä hänen kanssaan mitään liiketoimia.   Terveisin,   xxx”
  • Sehän se. Raumalaiskirjailijan mukaan nimetty koulu on toiminut jo useamman vuoden väistötiloissa siirtoparakeissa (jotka nykyään tunnetaan hienommalla nimellä koulupaviljonki). Naapuritontilla (lippu) toimii K-Market Areena, aiemmin se tunnettiin nimellä Vesseli (kaakaojauhe). Seuraava vinkki olisi liittynyt siihen Areenaan josta kauppa on ottanut nimensä eli lähistöllä olevaan Lukon kotipesään Äijänsuon jäähalliin. Siellä pelataan perjantaina jääkiekkokauden avaava Pitsiturnaus. Martti jatkaa..
  • Yle uutisoi Venäjän siiräneen lentävän sotalaivansa museoon. Suuri ja mahtava projekti tulee toivottavasti viimein saamaan arvoisensa lopun 👍. https://yle.fi/uutiset/3-11477592  
 • Tulevat tapahtumat