Sisältö

Syöte päivittyy automaattisesti   

 1. Eilen
 2. Minulle tulee mieleen sairaala funkkistyylin ajoilta.
 3. Albumista Kuvia Vaasasta (EFVA)

  © Sebastian Sainio

 4. Albumista Kuvia Vaasasta (EFVA)

  Perjantain spesiaali oli Kirunasta saapunut Scandinavian Air Ambulance:n banaaninvärinen, ihan oikea ambulanssikone joka tuli hakemaan potilasta Uumajaan.

  © Sebastian Sainio

 5. Albumista Kuvia Vaasasta (EFVA)

  © Sebastian Sainio

 6. Entinen parantolarakennus?
 7. Koulurakennus tulee mieleen?
 8. Ikkunarakenne on varsin erikoinen. Ei verhoja ja samanlaisia kaikki. Joku sotilaskasarmi?
 9. Suomi oikein, Helsinki ei.
 10. Itse en ole esinettä nähnyt, kaveri laittoi vain kuvat. Aloin jo itsekin epäillä jotta onko sittenkään lentokoneesta, kun viestiketjussa mainittiin raaka-aine. Mutta kun tuo muoto niin täsmäs kannussukseen, niin ei muuta tullut mieleenkään! Aloin jo epäillä, että olisiko sittenkin jostain "maataistelukoneesta" (=maanviljelys ja/tai maanrakennus). Mutta Nisula / Manninen tekstin ja Heikkisen kuvan kautta tämä lienee Pyryn kannussuksi?
 11. Nyt arvaus. Entinen hotellirakennus Helsingissä?
 12. Akseli Gallen-Kallelan "Keitele" vedenvälkkeineen on yksi lempimaalauksistani, mutta en silti tunnistanut sitä Jorman valokuvasta. Vaati normaalit hakuproseduurit paikallistamiseen. Seuraavaksi paikallistetaan tämä.
 13. Pyry on vahva kandidaatti. Tässä Pyry PY-40 keväällä -43: Jukka
 14. Hetkinen. En pysy itse perässä, vauhti liian kova.... Tero sen taas löysi. Tarkka paikka on tukkilanssi siinä huoltoaseman lähellä rannassa. vuoro sinne Terolle.
 15. Keitele? (Ja Konginkangas.)
 16. 180 astetta toiseen suuntaan näkyisi etelään meneviä paperirekkoja. Joukossa myös lohta etelään. Ja liikennettä toki pohjoiseen. Tarkistin, että tuo saari näkyy jopa googlen katunäkymissä. Tiellä melko lähellä kuvanottopaikkaa tarvittiin joku vuosi tuota foorumilla joskus kritisoitua tutkimuslaitosta.
 17. Mitä kieält tää on? Vois olla pikkupukis, mut ei näy mastoo?
 18. Kallavesj, Kallavesj, suoranis ja salamines (Tässähän mentiin niin nopeasti jo seuraavalle sivulle, kun vielä funtsin paikkaa, että tämän sivun tiedoilla Kallavesi on selvästi out.)
 19. Keitele Konginkankaalla. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keitele_(maalaus) Kuvattu Lintulahden Nesteeltä. https://goo.gl/maps/LbwzZgJPUeigR1Vx8
 20. Olisiko Mikan kaverin kannussuksi juurikin Pyrystä? Siltä se ainakin näyttää, kun sitä vertailee PY-12:n kaputtikuviin 3.3.1943. Kannuksen muoto ja rautalevy pohjassa täsmäisivät.
 21. No nyt ollaan jo oikeassa vesistössä, mutta ei Päijänne. Helpotan kerralla. Maisemasta on taulu. Vanha sellainen. Löytyy museoista, versioita on muistaakseni neljä, joista kaksi yleensä yleisön nähtävillä. Toinen tosin vähän kauempana.
 22. Myyn hyväkuntoiset autoilussa käyttämäni Serengeti aurinkolasit, koska tarvitsen nykyisin myös aurinkolaseihin vahvuudet. Siis,myytävänä uutta vastaavat Serengeti-lasit ml alkuperäinen nahkainen kotelo ja alkuperäinen lasien puhdistusliina. Lasit ovat täysin virheettömät, eli niissä ei ole mitään naarmuja tai kolhiutumia. Olen ajatellut lasien hinnaksi 50 EUR + postikulut, mutta tarjota voi myös Timo
 23. No Päijänteelläkin niitä toki saattaa näkyä.
 24. Ei ole Pielinen. Ilmailukytkentää on sen verran, että silloin tällöin tuolla näkee lento-oppilaita taivaalla.
 25. Ollaanko Pielisen rannoilla?
 26. En muista oliko tämä jo, mutta laitetaanpa. Mistä on tämä kansallismaisema otettu ?
 1. Lataa lisää sisältöä