Sisältö

Syöte päivittyy automaattisesti   

 1. Viimeisin tunti
 2. Of topic. Jos haluatte nähdä cvr muistikortteja, menkää af447 raportin sivulle 56. Raportti: http://www.bea.aero/docspa/2009/f-cp090601.en/pdf/f-cp090601.en.pdf Näytönkaappaus raportista :
 3. Tuo ei enää ollut varsinaisesti arvaus Missä on ajeltu hangessa?
 4. Ensimmäinen sivu, sivunumeroinninnin mukaankin, on kansilehti, toinen alkusanat, mitähän oikein pitäisi lukea läpi??
 5. Pitihän se arvata kuka arvaa oikein, vuoro Terolle. Kopterinraadot ovat Pyhän Annan linnoituksen valleilla muutaman sadan metrin päässä Viipurin linnasta ja ihan viereesä on Haminan portti, josta marssitettiin parisataa uhria Suomen suurimpaan joukkoteloitukseen noin sata vuotta sitten.
 6. Laitan tähän muutaman vuoden vanhan hyppyvideon jossa kaksi Afganistanissa vammautunutta sotainvalidia hyppää kirjaimellisesti yhdessä. Todd Love, Yhdysvaltain Merijalkaväen sotilas joka menetti kolme raajaansa http://thechive.com/2017/07/06/triple-amputees-quotes-are-truly-inspirational-meet-todd-love/ ja hollantilainen Rob "Bionic" Bakker joka menetti toisen jalkansa. Rob on vieraillut Suomessakin (Utti) valmentamassa siipipuvuilla hyppääviä. Rodney
 7. en muuta muista ku singaporen kentttää tiedä ja bangkokin kotimaan puolen terassiravintolaa´. sun mielipitees mukaa kaik mikä on suomes (kotimaista) on "shit".ja muualla "Wonderfull".muuta siis sinne mis mielestäsi (?) on paremmat kentät ja muut "palv....".ei täällä pakko asuu.
 8. Haminanportin tietämillä. https://goo.gl/maps/GXcYib8ZHcp https://goo.gl/maps/UXwLH3ehZqr
 9. Viipurin Teknillinen yliopisto (siviili-ilmailu), heillä on ainakin hyvä valikoima erilaisia Mil - suunnittelutoimiston tuotteita http://www.vatuga.ru/
 10. Tänään
 11. Kysyjä voisi määritellä jo kuvaa lähettäessään, millä tarkkuudella pitää osua. Näin monesti onkin, mutta "missä ollaan" on toisinaan aika laaja käsite.
 12. 15:50 Kazan YC9525 Tuo Kazan Ak Barsin.
 13. Kiitti, suoritin tämän ensimmäisen prenikkani mobiililaitteella 🤓. Mutta arvoitukseen, arvaan taustalla siintävän karjalan koivikon viittaavan menetetyille laulumaille, Venäjän luoteisrajan läheisyyteen siis? Tarkemmin en osaa arvata, on se niin iso maa.
 14. Sitten tanssimuzaa. Kauko Käyhkö.: Kaksi vanhaa tukkijätkää. Ja tiedän, että tätä katsellaan. Sen näkee numeroista
 15. Ja koneen rakenteille se on vain se -32 C, wind chill factor ei mitenkään sitä lämpötilaa siitä laske. Ja onhan lentokone kuitenkin isoimman osan lentoajastaan paljon kylmemmässä ja kovemmassa "tuulessa". Siis oikeastaan toisin päin, koska koneen runkohan on kylmempi laskeutuessaan, joten tuuli vain lämmittää sen nopeammin tuohon -32 C lämpötilaan Tuo -32 on ihan normaali Lapin kenttien talvilämpötila, eikä se tunnu paljoa liikennettä haittaavan. Pikkaisen minusta tuo lämpötila (ainoana) selityksenä ontuu, toki voi jonkun muun (pikkuv)vian lisätekijänä katkaista niskan.
 16. Ei vielä osunut oikeaan paikkaan, vaikka maa jo on oikein
 17. Tuossa sen jakson "pahin" METAR oloiltaan, muuten hiukan lievempää. Jokin kaava antoi noin -47...48 C purevuudelle. Tosinhan koneessa ei noita oloja ollut, vaan normaali sisälämpötila. METAR CYYR 201200Z 25022G27KT 15SM DRSN SKC M32/M38 A3043
 18. Tutkintaraportti on valmistunut: https://www.turvallisuustutkinta.fi/fi/index/tutkintaselostukset/ilmailuonnettomuuksientutkinta/tutkintaselostuksetvuosittain/2018/l2018-03vakavavaaratilannekokkola-pietarsaarenlentoasemalla22.3.2018.html PS: Koko ensimmäinen sivu kannattaa lukea läpi, tapahtumat olivat varsin mielenkiintoisia kaikin puolin.
 19. Fedurnovo, Chernoye, Moskovasta ~20 km itään
 20. Eivät siis Ukrainan värit täsmänneet.Sanotaan sitten vaikka Minsk.
 21. Aivan,mutta kylmää kuitenkin. "With wind chill" No,Iltapulukin on saanut jutun: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4f4f492a-ca61-4854-837a-ac36aa7dfaca
 22. Väärin arvattu, mutta samalla mantereella ollaan
 23. Salomonin ratkaisu Tuomakselta. Topi ansaitsee lisäksi papukaijamerkin vastauksestaan! Rod
 24. Olen käynyt oikein harvinaisen juotoskurssin. Se taisi olla vuonna 1982 ja kesti monta viikkoa. Taisi kestää jopa kuukauden! Samassa paikassa koulutettiin silloin myös puhelinlaitoksien ja posti ja lennätinlaitoksen porukkaa... Opettaja oli erittäin asiantuntija, mutta todella vaativa. Esimerkiksi kaikki piirilevyt pitivät olla parasta mahdollista laatua. Ne olivat lasikuitua. Silloin valmistettiin piirilevyt jo kaksipuolisina valokuvaustekniikalla. Kaikki komponenttien jalat taivutettiin juotoskohtaan mahdollisimman lähelle ja katkaistiin heti. Opettaja sanoi, että juotospaikkaan suoraan katkaistavan jalan olevan hupielektroniikkaa. Se ei kestä tärinää. Pitänee paikkansa. Kaikki juotokset katseltiin ensin luupilla ja jotkut mikroskoopilla. Kaikki kuvattiin filmikameralla erikoislinssillä. Pidän nykyisin kaikkia pintaliitos-elektroniikkaa hupieletroniikkana. Ne vasta ovatkin epäluotettavia. Vain käsityönä laadukkaasti tehty piirikortti on luotettava. Se toimii varmasti myös sadan vuoden kuluttuakin!
 25. "The outside temperature was as low as –45C with wind chill" eli todellinen lämpötila ollut jossain -30 C tienoilla tai asteen-pari kylmempää. Rodney
 26. Olet oikeassa ja yleisesti olen täysin samaa mieltä. Topi kuitenkin löysi paikan vihjeiden perusteella ja halusin hyväksyä vastauksen kun sen saan kysyjänä päättää. Uskon, että Topi olisi löytänyt myös tuon rakennuksen Stripiltä. Yleisesti olen tarkan vastauksen perään ja sitäkin on joskus arvosteltu.
 27. Piti tarkastaa oliko ketjun nimi "Arvaa jääkiekkojoukkue" Hiukan vakavammin: ihan selkeyden vuoksi olisi hyvä jos aina se tarkin vastaus hyväksyttäisiin. Mutta kuten Tuomas sanoo, kyssärin esittäjä sen ratkaisee. Ja Topilta hienosti löydetty tuo Las Vegas Heimon heko-kysymykseen arvaus: Kiev ja Ukraina.
 1. Lataa lisää sisältöä