Sisältö

Syöte päivittyy automaattisesti   

 1. Eilen
 2. Laitoin vapaan puolelle Asiavirheitä medioissa -ketjuun tuosta samaisesta Ylen jutusta. Nähtävästi juttua ei ole vielä korjattu, vaikka lähetin palautetta. Ehkä toimittaja oli jo ehtinyt lähteä töistä. Täynnä asiavirheitähän tuo juttu on, sillä Siperian ylilentoluvat kun eivät koske Kaakkois-Aasian lentoja. Siihen sovittuun 80:een ylilentoon ei siis sisälly Bangkokin, Singaporen eikä semminkin Delhinkään lennot. Itse olen myös ollut siinä uskossa, että Finnair hakee tulevaisuuden kasvua nimenomaan sieltä suunnasta missä sitä kilpailuetua on, eli Itä-, ei Kaakkois-Aasian suunnalta. Jutusta kun saa sen kuvan, että Kiina olisi osa Kaakkois-Aasiaa.
 3. Laitetaan tähän myös eilen julkaistu YLE:n uutinen Finnairin Aasian reittien kasvusta ja niihin liittyvien Siperian ylilentolupien tuomasta kilpailuedusta: Lainaus YLE: Finnair kiihdyttää kasvua Aasian reiteillä – Siperian ylilentoluvat tuovat kilpailuedun
 4. Joo, toi olisikin kaikkein fiksuinta jos albumia luodessa saa päättää missä järjestyksessä ne näytetään (viimeisenä uploadattu ekana vai päinvastoin), eikä niin että vain tietyssä kategoriassa näytetään toisin...
 5. 7059/7060 ei ole myynnissä, kokeiltu jo. Oisko jotain AM-lippismatkailua. Ja mikä fetissi on kyseessä jos vetää kolmekaksbertalla Epsanjan kautta Ouluun.
 6. Hmmm, Helsinki-Oulu (tai päinvastoin) Palman kautta. Alkaa kuulostaa kiihottavalta ajatukselta...
 7. Ensimmäisen lennon kapteeni oli ilmeisesti Johannes Helland, jolla oli 1,5 ilmavoittoa Spitfirellä, ammuttiin alas 1944 ja lensi SAS:lla 1946-80. https://www.bt.no/nyheter/utenriks/i/L68X1/Bergensk-krigsflyger-far-egen-plass http://www.scramble.no/wp-content/uploads/2014/11/i-faren-sine-fotefar.pdf
 8. Ensimmäisessä maailmansodassa saksalaisten tekemät upotukset olivat suurempia kuin toisen parhaimpina vuosina. Paljon uutta tietoa minullekin ja hyvä yhteensattuma. Chekkasitko löytyykö tuo iltasoitto googlettamalla sillä en alkanut edes yrittämään kun olin niin fokusoitunut tuohon Karl Vesperiin? Rod P.S. Rauman iltasoitto näyttää löytyvän helposti.
 9. Tässä on helppo nakki. Rod
 10. Raumanmerellä upotettiin I maailmansodassa paljon laivoja. Saksan sukellusvene UC-58 päällikkönään Karl Vesper näyttää olleen varsin aktiivinen, 24 upotusta torpedoilla ja miinoilla. Kyseessä ei ollut tahallinen harhautus, ensimmäistä kertaa kuulin tästä aluksesta. https://en.wikipedia.org/wiki/SM_UC-58 Ja seuraava kuva P. Juhanin luvalla nopeimmalle.
 11. Minä etsin Raumanmeren Hylky-teamin kautta sukellusveneen UC58, päällikkö Karl Vesper, Rauman edustalla upottamia aluksia ja niiden yhteyksiä Raumaan. Tero, et kai tehnyt tätä tahallan? Rod
 12. Poistun joiksikin päiviksi foorumin piiristä, joten luovutan kuvanlisäysvuoroni nopeimmalle.
 13. P. Juhani on oikeassa, Ensimmäisessä kuvassa on Rauman kaupungintalon pihalla oleva henkilöstöravintola Kerttu Pruutmestarska. Nimi periytynee rakennuskompleksin vanhimmasta osasta, joka on entinen VPK:n talo. Sen tornista soitetaan parhaillaan menossa olevalla Rauman Pitsiviikolla vesper eli iltasoitto.
 14. Niin näyttää olevan mutta miten se liittyy UC-58 Karl Vesperin upottamiin aluksiin Rauman edustalla? Rod
 15. Kai tässä ollaan Rauman kaupungintalon (?) tai vastaavan sisäpihalla Kalliokadun ja Valtakadun välissä. Streetviewillä ei pääse pihalle kurkkimaan, mutta arvaus ilmakuvan perusteella.
 16. Ja vielä elokuun alussa ainakin sama keikka Kemistä (HEL-PMI 965/ PMI-KEM 4706). Siis 2017 (sori, luetaan se otsikko....)
 17. Kone kiertää siis keskiviikkoisin näin: HEL-PMI 05:55-08:55 AY1711 PMI-OUL 09:55-15:20 AY7060 OUL-PMI 16:25-20:05 AY7059 PMI-HEL 20:55-01:50(+1) AY1712
 18. Ei osunut vielä mutta ollaan jo aika lähellä. Vesiaihe näyttää tällaiselta.
 19. Toivoisin itse tulevaisuudessa mahdollisuutta muuttaa näytettävien kuvien järjestystä kuvien lisäysvaiheessa. Esim. Oslo- ketjussani olisin halunnut siipikuvan ketjun ylimmäiseksi "uusimmaksi" kuvaksi, mutta nyt kuvat näkyvät tavallaan päinvastoin mitä halusin. Tiedostonimen muuttaminen on hieman vaivalloista ja välillä jos samasta koneesta haluaisi lisätä useamman kuvan, niin toivoisin mahdollisuutta järjestää kuvat ennemmin manuaalisesti rekkarin mukaan peräkkäin.
 20. John Nurmisen Säätiö, Kalliokatu 25. Rod P.S. Loput tiedot tulee jos paikka on oikea.
 21. Albumista Kuvia Oslo-Gardermoenista (ENGM)

  © Sebastian Viinikainen

 22. Albumista Kuvia Oslo-Gardermoenista (ENGM)

  © Sebastian Viinikainen

 23. Albumista Kuvia Oslo-Gardermoenista (ENGM)

  © Sebastian Viinikainen

 24. Albumista Kuvia Oslo-Gardermoenista (ENGM)

  © Sebastian Viinikainen

 1. Lataa lisää sisältöä