Sisältö

Syöte päivittyy automaattisesti   

 1. Tänään
 2. Videolla näyttää siltä, että kierre oikaistaan, mutta syöksy jatkuu..
 3. Albumista Kuvia Vaasasta (EFVA)

  © Sebastian Sainio

 4. Albumista Kuvia Vaasasta (EFVA)

  Jälleen yksi keltainen king airi, mutta tällä kertaa norjalainen ja wingleteineen. Saapui Oslosta päivällä, tässä lähtemässä takaisin lähtöpisteeseen sekä koneen että miehistön tankkauksen jälkeen.

  © Sebastian Sainio

 5. Turussa ei olla.
 6. Erikoisen näköinen rakennus. Ollaanko Turussa?
 7. Albumista Kuvia Kittilästä (EFKT)

  Ei taida olla kesällä tällaista tilannetta Kittilässä nähty pitkiin aikoihin, että platalla kaksi matkustajakonetta yhtä aikaa.
 8. Albumista Kuvia Kittilästä (EFKT)

  Edelweiss aloitti viikko sitten jälleen kesä lennot Zurichista Kittilään.
 9. Jak-52 on tullut kierteessä veteen ja uponnut joen pohjaan lentonäytöksessä Puolassa. Oliko kierre sitten tahallinen vai vahingossa syntynyt, joka tapauksessa oikaisu jäi tekemättä. Pilotti menehtyi. https://aviation-safety.net/wikibase/226177
 10. Gulffi on jo jonkin aikaa vedellyt läpäreitä EFHK:lla. Treeniä?
 11. Mielenkiintoisia havaintoja raportin kohdassa 1.16.3. "Approaches comparative analysis": Onko kone jotenkin erityisen hankala lentää DIRECT MODE'ssa vai koulutus siihen riittämätöntä?
 12. Seuraavalle videolle otettu mukaan Airbussin military ja hekot. Kaikki eivät kyllä ilmeisesti lennä samassa ilmatilassa ja muodostelmissa.
 13. Menee hieman OT:ksi, mutta Finnaviationista on jäänyt ainakin yksi jälki ilmailuhistoriaan, nimittäin yrjöpussi, jossa poro oksentaa jääkuutioita. Rodney https://pointmetotheplane.boardingarea.com/people-are-paying-how-much-for-a-barf-bag/
 14. Finnaviationin värithän ne näyttäisi olevan: https://www.airliners.net/photo/Finnaviation/Saab-340B/4742327/L
 15. Selasin omia lapsuusajan kuvia ja sieltähän löytyi tällainen hieno sisaruspotretti. Todistetusti siis tullut koneen kyydissä oltua! Mutta, minkä firman väreissä kone tuossa on?
 16. Eilen
 17. TASS:in tämänpäiväisen uutisen mukaan alustava tutkintaraportti on julkaistu, mutta MAK:in sivulta raportin julkaisusta ei vielä löytynyt tietoa, eikä tietenkään itse raporttiakaan. MAK:in tätä kirjoitettaessa viimeisin päivitys 5.6.2019 kertoo raportin olevan oikolukuvaiheessa. https://tass.com/emergencies/1063847 https://mak-iac.org/en/rassledovaniya/rrj-95b-ra-89098-05-05-2019/ Edit: nyt oli tullut MAK:in venäjänkieliselle sivulle päivitys ja linkki englanninkieliseen dokumenttiinkin löytyy: https://mak-iac.org/upload/iblock/c01/report_ra-89098_pr_en.pdf
 18. Hep! Olin vietin eilen PW:ssa pari tuntia, alla olevat kuvat puhukoot puolestaan..
 19. Saab pudotti uutispommin Turussa perjantaina: yhtiön jättämään HX-tarjoukseen kuuluu 64:n Gripen E/F -hävittäjän ohella kaksi GlobalEye AEW&C -tutkavalvontakonetta. http://www.lentoposti.fi/uutiset/saab_tarjonnut_suomelle_kahta_globaleye_monitoimivalvontakonetta_osana_hx_tarjoustaan
 20. Viikon päästä olisi tarkoitus kokeilla. Katsellaan jos tänne saisi pari riviä arviointia siitä raapusteltua.
 21. Joo, huomenna on matka Turkuun. Tämmöinen kuvio pitäisi paikantaa. Lisätty. Laitetaas yökyöpeleille laajempi kuva. Aamusta lisää apuja: Suomessa ollaan ja näyttää perustellusti että kuvio sisältää henkilön nimikirjaimet(?). Nyt sinne Turun lentonäytökseen. Palaan illalla aiheeseen. Upea oli lentonäytös, nyt takaisin tähän aiheeseen. Laitan nyt kolmannen kuvalaajennuksen. Joko nappaisi?
 22. Juhalle kiitos korjauksesta ! Laivue tietenkin !
 23. Nyt on julkaistu varsinainen 50v muodostelmalentovideo. Ilmassa siis koneyksilö jokaisesta viidestä tuotannossa olevasta matkustajakonemallistosta sekä BelugaXL.
 24. Milloin se papukaijan merkki tulee? Nähdään huomenna hienossa lentonäytöksessä.
 1. Lataa lisää sisältöä