Sisältö

Syöte päivittyy automaattisesti   

 1. Viimeisin tunti
 2. Sitten seuraava päivä, seuraava kone ja seuraava kohde. LWP ensin Vantaalta Arlandaan ja sitten Arlandasta jatkoi Miamiin.
 3. Laitoin samoihin aikoihin OH-HVE kopterin kuvan vuodelta 1991 Kuvia Malmilta-albumiin, joten muistini ei ilmeisesti päivittynyt vuosiluvun osalta. Rod
 4. Tänään
 5. Kiitos muistutuksesta, kello huollettu 1,5 vuotta sitten ja käyttelen sitä satunnaisesti.
 6. Pitkäkestoisia ovat Rotin vuodet....
 7. Vanhat mekaaniset kellot kannattaisi käyttää kellosepän huollettavana, jos niitä meinaa pitää käynnissä. Jos edelisestä huollosta ei ole tietoa, niin käyttäminen voi jopa vahingoittaa koneistoa. Tyypillinen huolto, siis pelkkä puhdistus ja öljyäminen tasku- ja rannekelloille maksaa satasen tienoilla. 30-luvun taskukellon huolto maksoi neljä vuotta sitten Longinesin "merkkihullossa" 92 €. Edellinen huolto oli tehty 60-luvulla, eli oli jo aikakin. Vanhat kasvi- ja eläinpohjaiset öljyt pikeentyvät massaksi jopa muutamassa vuodessa.Uudemmat synteetiset öljyt kestävät pitempään mutta nekin kuivuvat ja menettävät ajan mittaan voitelykykynsä. 7-8 vuotta on jo pitkä aika näillekin öljyille. Huollettu kello kannattaa pitää käynnissä muutaman kerran vuodessa, että öljykalvo säilyy.
 8. Ei niin kovin nuori, sillä kuva on otettu kaksikymmentä vuotta sitten (18/6/2001) Nummelassa, kun lensin ekaa kertaa L-13 Blanikilla (OH-860). Kyse ei siis ollut nuorisoleiristä. Mikki ilma-aikaa minulla on vain MiG-15UTI:n takapenkillä kerran keväällä 1972 Rissalassa. Tuo ensilentoni Blanikilla jäi hyvin mieleen, sillä lensin etuohjaamosta ja kysyin heti hinauksen alettua takaohjaamossa olevalta ystävältäni, jolla oli jo ainakin yksi Blanik-lento takanaan, että mitä hänen nopeusmittarinsa näyttää. "Nollaa", tuli vastaus. "Niin minunkin", totesin takaisin. No, jatkoimme normaalisti, mutta irroituksen jälkeen tulimme heti laskuun ja poistimme pitot-putken suojuksen. Suojus oli tulpattu läpinäkyvä vesiletkun pätkä. Sen jälkeen uusi hinaus ja hieman pitempi lento. Vuoro Topille. Roti
 9. Roti on kuvassa komea ja nuari, eli ollaan Suamessa vissiin? Dosaaf-nats… anteeksi -punapioneerinuarisojärjestön ja SNS:n järjestämällä partiolentoleirillä. Tässä tilaisuudessa luultavasti kasvatettiin uutta mik-lentäjien sukupolvea. Kirjoitin koolla, että ei sekoiteta ukkoa neuvostoliitolaiseen entiseen mig-hitsaajaan. Nummela?
 10. Otaniemi on ontto. Se oli ontto jo kauan ennen metron tuloa, että kyllä Tarmo on ollut tunnelikartalla tavallaan 👍. Nyt rakennuksen toisessa (Metallimiehenkujan puoleisessa) päässä toimii Olarin panimo, jossa sitä ennen oli Protoshopin hienomekaaninen konepaja. Oletan (jatkan kaivelua) höröstoopin kuitenkin alunperin liittyneen VTT:n touhuihin? Olihan kompleksissa ennen 90-luvun lamaa myös VTT:n keskusvarasto, josta yksityistämisen myötä muodostui Protoshopin materiaalimyymälä (tämä oli nykyisen Wurth-myymälän paikalla).
 11. Albumista Kuvia Helsinki-Malmilta (EFHF)

  Agusta-Bell 412, OH-HVE, nousussa Rajan platalta Malmilla kesällä 1991.

  © Jorma Kosonen

 12. Räyskälässä en ole lentänyt purtsikalla kuin kerran ja se oli ASK21. Rod
 13. Räyskälä?
 14. Eilen
 15. Tuo nokka ylos-momentti on varsin hurja jos koneessa on voimaa. Muutama A300 on tullut tonttiin sen takia, ja esim 747 jos tehot tyontaa taysille hitaassa vauhdissa niin kay helposti niin etta elevatorin voima ei riita kumoamaan sita momenttia, eli nokka nousee vakisinkin, ja sakkauksen oikaisussa se ei ole toivottava juttu.
 16. Albumista HEVA

  VistaJet Malta 9H-VCE CL35, 26.09.2021.
 17. Kuva ei ole Virosta. Rodney
 18. Virossa, EEVI?
 19. Albumista Kuvia Helsinki-Malmilta (EFHF)

  Agusta-Bell 412, OH-HVE Malmilla kesällä 1991. Omistajat: 30.1.1987 -> Rajavartiolaitos Käyttäjät: 3.12.1992 -> Vartiolentolaivue Ref: Mäkinen & Ritaranta, Finnish Civil Aircraft 1926-1999, Koala (2000), ISBN 952-5186-11-3 https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/ilma-aluksen-rekisteritiedot

  © Jorma Kosonen

 20. Pysyvä, tilapäinen olisi vain ajoittain...
 21. Siis pysyvä vai tilapäinen? Rod
 22. No tuo höröstooppi on/ oli ehkä jossain pienissä teekkari ja bussinkuljettajien piireissä kulkeva ilmaisu. Jossain tuota tulkitaan sinne naisten jalkoväliin kuuluvaksi jutuksi...
 23. Missä Rodney luuraa? Rod
 24. Juu. Ja siis nopein kuva voittaa ja jatkakoon. Aihe vapaavalintainen.
 25. Joo, saari on Rankki ja ensimmäinen vinkki tosiaan viittasi ohueen yläpilveen ja maalaus täyttää ravintola Sotkun koko takaseinän. Vuoro Eskolle tai hänen nimeämälleen nopeimmalle.
 26. Helena Kalkkeen 1997 paljastettu maalaus "Odotus", vuoro taitaa mennä Eskolle.
 27. Kooklesta löytyy kyllä kuva tuosta taideteoksesta mutta en osaa liittää sitä Hakusanalla Rankki, löytyy. Ja nopein jatkakoon. Jos siis osui minulle.
 28. Voisko joku suomentaa tuon höröstoopin, kun ei löydy kuuklesta eikä kaveritkaan tienneet.
 1. Lataa lisää sisältöä